Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat vineri, la Bacau, cateva masuri sociale ce vor fi adoptate in sedinta de guvern de saptamana viitoare, printre care cresterea alocatiei pentru 500.000 de copii care provin din familii avand venituri reduse si dublarea alocatiei pentru 60.000 de copii aflati in diverse forme de asistenta din sistemul institutionalizat sau la familii ce i-au luat in ingrijire, potrivit Agerpres.

"Facem, in fond, un fapt normal: de la umilitoarea suma de opt lei alocata pentru hrana in fiecare zi pentru un asemenea copil putem sa acordam 16 lei pe zi. Traiesc in Romania si stiu ca 16 lei pentru hrana unui copil nu este in nici un caz indeajuns, nu rezolva problemele. Trebuie sa gasim o noua resursa anul viitor, sa facem mai mult. (...) Trebuie sa facem, in continuare, ceea ce scrie si in Constitutia Romaniei: ca suntem un stat social, o tara in care nimeni nu este mai presus decat altcineva si in care toti cetatenii, si in special copiii, au aceleasi drepturi", a declarat seful Guvernului.

Victor Ponta a facut aceste precizari la evenimentul de lansare a proiectului pilot "Incluziune sociala prin favorizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii", care va fi implementat in urmatorii trei ani in Romania de reprezentanta UNICEF la Bucuresti si Consiliul Judetean Bacau, cu sprijinul financiar al Norway Grants.

Proiectul va fi implementat in 50 de comunitati rurale si urbane din judetul Bacau dintr-un total de 85 de localitati existente, iar beneficiari vor fi peste 54.000 de copii si familiile acestora, dintre care peste 5.400 sunt minori aflati la risc sever de excluziune sociala.