PSD a trasat sarcina fiecarei filiale social-democrate din intreaga tara sa racoleze cel putin un parlamentar PNL, informeaza un comunicat al liberalilor remis vineri si citat de Agerpres. Potrivit sursei citate, informatiile sunt confirmate de reprezentanti PNL care au fost contactati in acest sens de catre liderii PSD.

"Partidul National Liberal condamna aceste practici si este dezamagit de faptul ca, in 2014, PSD recurge la astfel de metode grosolane, specifice inceputului anilor '90. De asemenea, astfel de incercari sunt dovada clara a disperarii social-democratilor care, in incercarile lor de a destabiliza PNL, s-au lovit de credinta comuna si de atasamentul fiecarui liberal fata de partidul pe care-l reprezinta", se arata in documentul citat.

Premierul Victor Ponta a calificat informatia, intr-o interventie telefonica la televiziunea B1 TV, drept "o prostie".

"Nu am discutat cu nimeni de a transfera parlamentari PNL la PSD. Cred sincer ca nimeni nu ia in serios asa ceva", a spus Ponta, in cursul serii, adaugand insa ca isi doreste "foarte mult" ca parlamentarii PNL sa fie alaturi de guvern in ceea ce priveste proiectele comune precum revizuirea constitutiei sau descentralizare.

"Mai devreme sau mai tarziu sper sa fim din nou impreuna si la guvernare. Ii consider in continuare parteneri pe toate proiectele pe care le-am creionat impreuna", a precizat primul ministru, facand un nou apel la refacerea USL.

"Sa refacem USL inseamna PNL, nu parlamentari care pleaca la USL", a comentat el.

In ceea ce priveste declaratiile lui Liviu Dragnea legate de Calin Popescu Tariceanu, Ponta a mentionat ca fostul premier "nu a cerut niciun fel de functie": "A cerut un singur lucru, cu care sunt perfect de acord, sa facem eforturi prin care sa refacem USL".