Traian Basescu a facut un atac asupra senatorului PSD Ilie Sarbu joi seara, in cadrul conferintei de presa de la Palatul Cotroceni,in contextul comisiei parlamentare pentru terenul de la Calarasi luat de fiica sa, afirmand ca "tata socru" (al premierului) "a facut niste aprecieri neplacute la adresa mea dar ma tem ca nu eu am fost la vanatoare cu Nastase iar incidentul care s-a petrecut lasa urmari evidente." Sarbu a declarat ulterior la Antena3 ca presedintele este "tensionat", iar referitor la afirmatia sefului statului despre incidentul de la partida de vanatoare cu Adrian Nastase, a spus ca "este sub demnitatea mea sa intru in acest joc, pentru ca as putea sa spun lucruri mult mai grave."

Ce a declarat presedintele: "Eu stiu ca fiica mea a luat cinstit un credit, a cumparat cinstit un pamant de la un investitor italian si orice ar scormoni nu poate gasi nimic ilegal - nici trafic de influenta, nici conditii preferentiale, nici pamant luat de la morti sau ce mai spunea tata socru. El a facut niste aprecieri neplacute la adresa mea dar ma tem ca nu eu am fost la vanatoare cu Nastase iar incidentul care s-a petrecut lasa urmari evidente."

Raspunsul lui Ilie Sarbu: "Este sub demnitatea mea sa intru in acest joc, pentru ca as putea sa spun lucruri mult mai grave."

Presedintele Traian Basescu l-a atacat dur pe premierul Victor Ponta intr-o conferinta de presa desfasurata joi, la Palatul Cotroceni. Basescu l-a numit pe Ponta "profund corupt", acuzindu-l ca il favorizeaza pe Sebastian Ghita (care controleaza RTV) sa obtina contracte pe banda rulanta cu statul in domeniul IT. Basescu l-a acuzat de coruptie si in cazurile Rosia Montana si Rompetrol.

"Il cunosc bine pe Traian Basescu, este tensionat, si comisiile astea cred ca ii dau nopti albe si normal ca atunci vine si incearca ceea ce a incercat intotdeauna, se transforma in justitiar. Vrbeste de fapte de coruptuie guvernamentala pe care nu le poate demonstra.

Despre banii alocati ministerului Dezvoltarii: "Nu vorbeste de ceea ce s-a intamplat de ce era cand era dna Udrea la acest minister. Atunci cerea dl Basescu sa i se dea bani", a declarat Sarbu la Antena 3.

Marti, Sarbu l-a atacat din nou pe presedintele Traian Basescu, sugerand ca acesta este bolnav si ar fi necesara "o comisie neutra, din afara" care sa-i evalueze stare de sanatate. "S-ar putea din punct de vedere al sanatatii sa nu mai poata. Si asta e foarte grav. Am ajuns in faza in care nu stie ce face. E cea mai grava situatie de pana acum", a declarat la Parlament Ilie Sarbu.