Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, miercuri, ca a distribuit draftul Comisiei de ancheta Calarasi tuturor grupurilor parlamentare, iar PSD ar urma sa aiba sase membri in comisie, informeaza Mediafax. Social-democratul a precizat ca nominalizarea membrilor si a sefului comisiei va fi decisa luni in conducerea partidului.

Ilie SarbuFoto: HotNews.ro

Sarbu a declarat ca luni la pranz va avea loc sedinta Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului in care se va decide asupra Comisiei de ancheta in cazul Calarasi.

"Am dat draftul tuturor grupurilor parlamentare ca pana luni sa vina si cu propuneri. (...) Comisia in principiu e formata din 15 membri si sunt repartizate (locurile in comisiei - n.red.) tot pe algoritm", a declarat Sarbu.

El a tinut sa precizeze ca nu va face parte din comisia de ancheta, dar PSD ar urma sa aiba sase membri in acest for.

Liderul senatorilor PSD a mai precizat ca luni, in conducerea partidului, se va decide care sunt parlamentarii care vor face parte din comisia de ancheta.

Sarbu a estimat ca activitatea comisiei de ancheta, pe fond, ar urma sa inceapa dupa 7 ianuarie.

El a mai afirmat ca obiectul analizei comisiei de ancheta va viza modul in care s-a realizat transferul unor terenuri catre autoritatile locale si improprietarirea celor in cauza.

"M-am uitat pe un tabel, pentru mine e un lucru aproape incredibil: toti sunt defuncti. S-au improprietarit prin urmasi, multi prin primari, prin sotia primarului. Asta nu inseamna ca s-a si incalcat legea, dar e suspecta situatia asta intr-o comuna, toata lumea care a avut teren acolo e decedata. Nu s-a mai intamplat", a mai declarat Sarbu.

Conducerea Parlamentului a discutat, miercuri, despre infiintarea Comisiei de ancheta Calarasi si a convenit ca aceasta sa fie formata din 15 membri, Birourile permanente reunite urmand sa aprobe luni hotararea de infiintare a acesteia, care trebuie supusa apoi votului plenului comun.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, miercuri, ca infiintarea Comisiei de ancheta Calarasi nu are nicio relevanta si nu are nicio logica aceasta ancheta, aratand ca democrat-liberalii nu isi vor desemna reprezentanti.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, declara, in 25 noiembrie, dupa sedinta conducerii partidului, ca liberalii sunt "favorabili" constituirii comisiei de ancheta Calarasi, fiind discutate si numele parlamentarilor care sa faca parte din aceasta, respectiv Ioan Cupsa, Traian Dobrinescu, Dorin-Mircea Dobra.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Parlamentul se va intruni pentru a vota proiectul de hotarare de infiitare a Comisiei de ancheta Calarasi dupa ce va adopta proiectul de buget pe anul 2014, el aratand ca tot atunci se vor face si nominalizarile membrilor acestei structuri.

"Nu am stabilit cine va conduce comisia, nu am stabilit nici macar membrii comisiei, deoarece azi draftul de hotarare intocmit de parlamentarii PSD, UNPR si PC il vom prezenta si colegilor de la PNL. Si, cand se ia decizia, imediat dupa Legea bugetului, atunci facem si nominalizarile", a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, recent, ca terenul din Calarasi a fost achizitionat cinstit, fiind vorba despre o afacere de familie, el mentionand ca nu si-ar fi permis ilegalitati si ca, de fapt, USL in ansamblu face un joc politic.