Premierul Victor Ponta le-a spus, vineri, alesilor locali ai PSD ca in cel mai scurt timp va fi promovata o legislatie care sa previna situatiile de incompatibilitate si conflict de interese, informeaza Mediafax. Potrivit premierului, scopul principal al legislatiei nu ar trebui sa fie cea de "jandarm care vine si va prinde si se bucura". Seful Executivului a mai afirmat ca a solicitat un punct de vedere la ANI si ca a inteles foarte clar ca cei care fac parte din asociatiile de dezvoltare comunitara nu sunt in incompatibilitate.

"Toti primarii din Romania traiesc in fiecare zi sub amenintarea ca la un moment dat cineva, fara a fi vinovat, ii va descoperi in stare de conflict de interese, de incompatibilitate, pentru ca marea noastra problema sunt legile din Romania, facute cu o mentalitate comunista, o mentalitate de procuror al lui Ceausescu, asa cum a fost si este si astazi Monica Macovei, cu o mentalitate care s-a intins intr-o zona a domnului Basescu, a doamnei Macovei ca trebuie sa facem cat mai mult rau primarilor si alesilor locali", a afirmat premierul Victor Ponta, la Liga alesilor locali ai PSD.

El a spus ca a discutat cu specialistii si ca solutia corecta ar fi de a avea o legislatie care sa previna, nu sa-si propuna doar sa prinda si sa sanctioneze alesii locali.

"Cred ca, in viitoarea lege privind conflictul de interese si incompatibilitatile, ANI trebuie sa descopere asemenea situatie si sa-l anunte pe cel vizat de incompatibilitate si sa-i ceara ca in termen de 5, 10 sau 15 zile sa iasa din starea de incompatibilitate. Scopul nostru nu este sa aratam ca primarii nostri sunt rai sau sa afle dupa sapte ani ca nu stiu ce a fost descoperit", a aratat Ponta.

El a precizat ca scopul prioritar este de a preveni in primul rand astfel de situatii, adaugand ca el a fost atatia ani procuror si a fost crescut la scoala cu ideea ca in primul rand trebuie prevenita incalcarea legii.

"Cred ca, impreuna cu colegii parlamentari, in cel mai scurt timp vom avea o legislatie care sa previna incompatibilitatile si conflictul de interese, nu sa actioneze ca un fel de jandarm care vine si va prinde si se bucura", a afirmat premierul.

Ponta a mai spus ca a cerut un punct de vedere la ANI si a inteles foarte clar ca cei care fac parte din asociatiile de dezvoltare comunitara nu sunt in incompatibilitate.

"Nu pot sa fii in incompatibilitate cat timp iti reprezinti comunitatea intr-o asociatie de dezvoltare intracomunitara", a explicat Ponta.

"Sa fiti siguri ca nu-mi doresc nimic mai mult decat ca toti cei care isi reprezinta cu cinste si onoare comunitatea sa o faca in continuare si votul dumneavoastra este mai important decat orice prevedere legala facuta de o minte de procuror comunist. Sunt absolut convins ca impreuna cu toti parlamentarii vom gasi aceasta solutie legislativa, sunt absolut convins ca atunci cand vom veni sa ne ajutati sa castigam in alegerile parlamentare nu ne veti spune ᅡvoi ce ati facut, ne-ati lasat prada diverselor institutii si acum veniti sa va ajutamᅡ", le-a mai spus Ponta alesilor locali ai PSD.