Parlamentarii ar putea avea, cu o "minima" investitie, un centru spa functional cu sauna si piscina in Palatul Parlamentului, informeaza Digi 24. Planurile apartin secretarului general adjunct al Senatului, Dan Mihalache, ce a declarat ca este nevoie de aproximativ 200.000 de euro pentru renovarea bazinului si a saunei de la Senat, potrivit sursei citate.

Dan Mihalache, in 2007Foto: Agerpres

Bazinul si camerele pentru sauna au fost construite in 2003, cand au fost renovate corpurile de cladire in care se afla Senatul. Pentru a fi functionale, mai este nevoie insa de niste investitii, care sunt blocate "de ochii lumii".

"Sunt doua optiuni. Ori o lasam sa se degradeze in continuare, dand satisfactie populismului, ca sa nu citim pe micile dumneavoastra ecrane ca se face sauna si bazin de inot pentru parlamentari! Ori ne asumam acest risc de a merge impotriva valului de populism si o terminam si-o dam in folosinta", a declarat pentru Digi 24 Dan Mihalache.

Potrivit sursei citate, presa a facut un singur tur al subsolului, in 2006, cand jurnalistii au relatat ca bazinul era deja placat cu gresie verde, iar tavanul - albastru. De atunci, accesul la acest bazin este blocat. Intrebat daca va da voie echipei de televiziune sa filmeze acum bazinul, Mihalache a raspuns: "Vedem cate injuraturi incasez si dupa aceea va arat spatiile".

Digi 24 noteaza ca in Senat va functiona un magazin de suveniruri, o licitatie fiind declansata in urma cu doua zile. Firma castigatoare va avea la dispozitie un spatiu de 40 de metri patrati, nu va plati chirie si va imparti cu Senatul profitul obtinut din vanzarea suvenirurilor. Secretarul general adjunct al Senatului a explicat ca vizitatorii vor putea cumpara un "breloc, cana inscriptionata cu Casa Poporului. Sunt lucruri care raman celor care trec prin acest loc".

Potrivit relatarilor din media, deja s-ar fi purtat discutii cu firma Bograve Advertising. Bogdan Popovici, director general Bograve Advertising, a declarat insa sursei citate ca "aia e o aberatie ce a scris presa. Nu ma intereseaza subiectul". El nu a exclus insa participarea la licitatie.