Fostul ministru al Transporturilor, deputatul PNL de Iasi Relu Fenechiu considera ca este necesara convocarea de urgenta a CSAT pentru a se stabili daca se va continua sau nu procedura de privatizare a CFR Marfa. Presedintele Filialei judetene a PNL, deputatul Relu Fenechiu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa ca privatizarea CFR Marfa - una dintre cele mai importante din ultimii douazeci de ani - risca sa nu mai mearga mai departe "atat timp cat presedintele Traian Basescu spune de la televizor ca nu e bine", potrivit Agerpres.

"Nu il suspectez pe presedinte de rea vointa. Daca argumentele domniei sale sunt solide atunci poate face un bine in ceea ce priveste privatizarea CFR Marfa, dar daca sunt aprecieri subiective atunci Traian Basescu face un mare deserviciu statului roman. Poate are argumente importante in privinta privatizarii. Acestea nu pot fi spuse intr-o conferinta de presa ci intr-un cadru institutional, care in acest caz e CSAT", a declarat Relu Fenechiu.

El a mai spus, totodata, ca este necesara convocarea de urgenta a CSAT pentru a se stabili daca se continua sau nu procedura de privatizare a CFR Marfa.

Totodata, Fenechiu a mai spus din prisma omului de afaceri ca in general bancile sunt foarte reticente in a acorda finantari atunci cand o afacere reprezinta riscuri.

"Atunci cand presedintele Traian Basescu iese si spune ca omul de afaceri Gruia Stoica (castigatorul licitatiei privatizarii CFR Marfa) este cercetat pentru infractiuni financiare, ma indoiesc ca vreo banca din Romania ii va mai acorda imprumuturi. (...) Traian Basescu a blocat pur si simplu accesul GFR la imprumut. Pot sa va spun ca orice banca din Romania nu va mai imprumuta GFR", a mai spus Fenechiu.