Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, sustine, marti, ca pentru formatiunea democrat-liberala importanta la acest moment este pastrarea unitatii, iar pentru partid conducerea cea mai buna si cea mai legitima va fi aceea care va sti sa raspunda cu succes la doua deziderate - o Opozitie puternica la actuala Putere si recucerirea 'electoratului tacut'.

'In momentul de fata, nimic nu e mai important pentru PDL decat unitatea, cheia luptei impotriva puterii monolit care sufoca incet-incet societatea romaneasca si aspiratiile ei europene. Vreau sa atrag atentia tuturor curentelor, factiunilor, taberelor mai vechi sau mai noi ca faramitarea si conflictele de orgolii au distrus si alte partide in istoria politica a Romaniei, cu consecinte uneori grave. Iar momentul acesta, deosebit de sensibil, in care nu exista nicio alta alternativa solida pentru a echilibra spectrul politic romanesc, trebuie sa ne impinga pe toti la maxima responsabilitate', scrie liderul democrat-liberal pe blogul personal, preluat de Agerpres.

In opinia acestuia, in ciuda parerilor diferite pe care si le pot exprima toti membrii partidului, exista 'doua lucruri sigure care-i unesc pe toti'.

'Avem o Putere in Romania de peste 70%, care nu reprezinta insa nici jumatate din electorat si care e pe cale sa indeparteze Romania de drumul si de valorile europene. (...) O opozitie slaba in acest moment este un cec in alb lasat unei Puteri discretionare care poate intoarce Romania cu 25 de ani in urma. (...) Avem 60% din electorat tacut, deceptionat, indepartat de politica atat prin greselile noastre cat si prin propaganda mediatica nociva facuta timp de ani de zile la comanda si cu rea credinta', sustine presedintele interimar al PDL Bucuresti.

Potrivit lui Videanu, 'acest electorat nu poate fi recucerit prin faramitare si dezbinare''.

''Acestor oameni trebuie sa le aratam o linie si un mesaj clar, o echipa unita si care sa lucreze pentru ei. Nu putem avea o abordare a cuceririi puterii de dragul puterii, trebuie sa ne reapropiem de oameni si sa guvernam pentru ei. Daca nu simt acest lucru, nu se vor intoarce la noi niciodata, indiferent cine va conduce partidul', spune liderul democrat-liberal.

Adriean Videanu concluzioneaza ca pentru PDL 'conducerea cea mai buna si cea mai legitima va fi aceea care va sti sa raspunda cu succes la aceste doua deziderate'.

'Sarcina e foarte grea si de aceea cred ca ceea ce ne desparte azi in partid e mult mai putin important decat ceea ce ne uneste', conchide el.