Premierul Victor Ponta a anuntat vineri, in sedinta de Guvern, ca Parlamentul se va reuni luni, 21 ianuarie, in sesiune extraordinara, informeaza Mediafax. Seful Executivului a precizat ca a discutat cu presedintii celor doua Camere parlamentare pe aceasta tema si le-a cerut ministrilor sa pregateasca atat bugetul, cat si alte legi care trebuie adoptate urgent.

"Incepand cu data de 15 avem discutiile cu creditorii nostri internationali pe proiectele pe care noi le avem si am discutat cu cei doi presedinti ai Parlamentului, incepand cu 21 ianuarie Parlamentul va fi inapoi la treaba, in sesiune extraordinara. Asta inseamna pentru fiecare dintre dumneavoastra nu doar bugetul, ci tot ceea ce aveti din partea de ordonante simple, legi urgente de aprobat in Parlament, sa luati legatura cu comisiile parlamentare pentru a putea adopta aceste legi in Parlament", le-a spus Ponta ministrilor.

Anuntul a fost facut in contextul in care premierul le spunea ministrilor ca intentioneaza sa discute despre proiectul de buget pentru acest an cu toate grupurile parlamentare, precum si cu institutiile financiare internationale.

La finalul anului trecut, premierul Victor Ponta anunta ca Guvernul va inchide discutia pe buget pana pe 7 ianuarie, cand vine delegatia FMI, urmand ca in 14 ianuarie Parlamentul sa inceapa discutiile pe buget iar pana la sfarsitul lunii ianuarie acesta sa poata fi votat.

"Inchidem discutia interna, in cadrul guvernului, pana cand vine delegatia FMI, pana pe 7 sau 10, depinde, urmeaza sa primim confirmarea; o saptamana, probabil, dureaza discutiile cu cei de la FMI si Comisia Europeana si, incepand cu 14 ianuarie, am discutat deja cu presedintii celor doua Camere si cu presedintii Comisiilor de buget-finante, din cele doua Camere. Practic, de pe 14, incep discutiile in Parlament. Probabil, pe un calendar normal si, pana acum, dupa cum ati vazut, toate programarile facute s-au respectat, avem guvern, inainte de Craciun. Probabil, la sfarsitul lunii ianuarie, Parlamentul poate da votul final pentru bugetul consolidat si bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale", informa Ponta pe 22 decembrie.