Calin Popescu Tariceanu "incearca sa creasca actiunea de campanie" pe care o face in colegiul sau, dand "aparenta" unui conflict cu Crin Antonescu. "Nu sanctionam delictul de opinie" in PNL. Declaratiile au fost facute, la RFI, de presedintele PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu. El comenteaza recentele intepaturi fostul premier si seful partidului.

Eugen Nicolaescu declara ca "intotdeauna in PNL, libertatea de exprimare a fost garantata si s-a facut prezenta sub toate formele, in toate timpurile si de foarte multi membri ai partidului, indiferent ce functii au ocupat. In consecinta, a spune ce gandesti, a incerca sa duci lucrurile in directia care te intereseaza nu e un pacat si nu cat timp nu este o nesupunere fata de o decizie a partidului, cred ca nu este o problema. Nu sanctionam delictul de opinie".

In opinia lui Nicolaescu, "presa este mult mai receptiva cand exista aparenta unui atac". "Lucrul cel mai important este altul: eu cred ca domnul Tariceanu incearca sa creasca actiunea de campanie pe care o face in colegiul dumnealui de senator din Sectorul 1, incercand sa-si promoveze o serie de idei si sigur ca le poti face mult mai usor si mult mai bine si presa este mult mai atenta si mai receptiva atunci cand are aparenta unui atac, unui conflict, unei contradictii. Dar, asa cum a spus si Crin Antonescu, asa cum toata lumea stie, programul economic al USL exista, la el s-a lucrat multa vreme, el a fost facut public de anul trecut, de peste un an, deci nu-i o noutate pentru nimeni ca exista program economic. Poate pentru unii care nu vor sa recunoasca realitatea sau pentru cei care vor sa faca din asta tema de campanie. Cred ca in aceasta zona trebuie sa discutam despre pretinsele atacuri intre lideri ai PNL", spune liderul liberal.

Continuarea pe www.rfi.ro.