Philip Gordon, asistentul pentru Afaceri Europene si Eurasiatice al Secretarului de Stat american, Hillary Clinton, s-a intalnit luni, incepand cu ora 17:00, la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre situatia politica din Romania. Simultan, un grup de circa 30 persoane a protestat in fata cladirii si cerand demisia sefului Executivului, relateaza Mediafax.

UPDATE Potrivit B1TV, intalnirea premierului Victor Ponta cu oficialul american Philip Gordon s-a incheiat in jurul orei 18:00.

Purtand steagurile Romaniei si ale Statelor Unite ale Americii, manifestantii au ridicat la sosirea oficialului american mai multe pancarte pe care era scris in limbile romana si engleza: "Ponta demisia", "Salvati democratia". "Mainile jos de pe justitie".

Protestatarii nu au dorit sa spuna cine a organizat actiunea, sustinand doar ca reprezinta "mai multe ONG-uri".

Philip Gordon s-a intalnit anterior atat cu presedintele suspendat Traian Basescu, cat si cu presedintele interimar Crin Antonescu ocazie cu care i-a transmis presedintelui interimar ca autoritatile de la Washington sunt preocupate de evolutiile politice din Romania.

Departamentul de Stat al SUA a anuntat ca asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton, Philip H. Gordon, a venit la Bucuresti "pentru a discuta despre ingrijorarea Statelor Unite in legatura cu ultimele actiuni guvernamentale care ameninta separarea democratica a puterilor in stat si slabesc independenta institutiilor statului".

Gordon va avea intalniri si cu membri ai societatii civile si ai comunitatii de afaceri pentru a discuta despre rolul lor in intarirea valorilor si principiilor democratice impartasite de comunitatea transatlantica, mai precizeaza Departamentul de stat.