Presedintele PNTCD, Victor Ciorbea, afirma ca "exista o banuiala legitima privind netemeinicia si nelegalitatea hotararilor judecatoresti" prin care fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan a fost condamnat la sapte ani de inchisoare si precizeaza ca partidul ii va acorda acestuia sprijin "in vederea aflarii intregului adevar, inclusiv prin sesizarea Curtii Europene a Drepturilor Omului", daca se va solicita acest lucru.

Victor Ciorbea precizeaza ca Muresan nu mai face parte din conducerea PNTCD, partid care a sustinut intotdeauna principiului constitutional conform caruia 'nimeni nu este mai presus de lege'.

Presedintele taranistilor afirma ca nu a avut niciodata acces la dosarul cauzei dar a discutat in mai multe randuri in conducerea partidului si cu Muresan despre acest dosar.

"Atat din relatarile celui in cauza cat si din alte informatii reiese ca pe parcursul procesului penal, in momente esentiale, acesta nu a beneficiat de o aparare adecvata; nu i s-au incuviintat probele solicitate, urmarirea penala si judecata s-au prelungit peste 12 ani etc astfel incat exista o banuiala legitima privind netemeinicia si nelegalitatea hotararilor judecatoresti si o anumita conotatie politica a intregului demers judiciar", spune Victor Ciorbea, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

"(...) avand in vedere cele aratate mai sus, daca acesta ne va solicita sprijinul, i-l vom acorda in vederea aflarii intregului adevar inclusiv prin sesizarea Curtii Europene a Drepturilor Omului", spune presedintele PNTCD, care adauga ca "orice om de buna credinta poate intelege ca I.A. Muresan nu reprezinta 'prototipul' politicanului corupt care se afla intr-o functie de inalta demnitate publica".

"Dimpotriva, aceia care au jefuit bancile, economia si tara in general beneficiaza de amnezia si clementa institutiilor menite sa apere legea si sa stabileasca adevarul", se arata in comunicatul citat.