Presedintele PNL Timis, Nicolae Robu, a declarat, vineri, ca senatorul democrat-liberal Dorel Borza l-a asigurat ca ii va sustine candidatura la Primaria Timisoara si i-ar fi spus ca este "total nemultumit" de PDL, "partid care se indreapta spre pierzanie", transmite Mediafax.

UPDATE Borza a confirmat sustinerea sa pentru Nicolae Robu, deoarece acesta este "cel mai potrivit", in timp ce candidatul PDL "nu are sanse", precizand insa ca nu intentioneaza sa paraseasca partidul intrucat nu este "traseist politic". Ulterior, vicepresedintele PDL, Sever Voinescu, a afirmat ca declaratiile senatorului sunt inacceptabile, aratand ca i se pare frumos ca un membru de partid sa sustina candidatul partidului din care face parte.

Senatorul Nicolae Robu a spus, intr-o conferinta de presa, ca a avut discutii cu Dorel Borza si ca acesta l-a asigurat ca il va sustine pentru functia de primar al Timisoarei.

"Domnul Dorel Borza mi-a spus ca e total nemultumit de PDL, ca de vreo doi ani nu mai calca in sediul PDL si ca isi da seama ca acest partid e pe un drum spre pierzanie. Domnul Borza mi-a reiterat recent ca imi va sustine candidatura pentru Primaria Timisoarei, nu am vazut vreo declaratie politica, acestea au fost discutii confidentiale. Nu i-am propus sa vina la PNL. Daca el doreste sa ma sustina, nu am facut nicio intelegere sa imi expliciteze in ce consta sustinerea", a afirmat Robu.

Senatorul PDL Dorel Borza a declarat ca nu intentioneaza sa paraseasca PDL deoarece nu este "traseist politic", dar ca, din punctul sau de vedere, cel mai potrivit candidat pentru Primaria Timisoara este liberalul Nicolae Robu, presedintele filialei Timis a PNL.

"Sunt pedelist, dar inainte de toate sunt timisorean si cred ca cea mai potrivita persoana care ar putea sa ocupe fotoliul de primar al Timisoarei este Nicolae Robu", a spus Borza.

"Mi se pare frumos ca un membru de partid sa sustina candidatul partidului. Daca apar asemenea probleme de constiinta, pana la urma, mi se pare ca rezolvarea prin declaratii de presa tine de fariseism", a reactionat, potrivit Mediafax, vicepresedintele PDL Sever Voinescu.

Intrebat in ce fel sustine candidatura lui Nicolae Robu, senatorul PDL a spus ca il va vota pe acesta.

Totodata, intrebat ce parere are despre candidatul PDL, Gheorghe Noditi, la functia de primar al Timisoarei, Borza a raspuns ca il respecta pe acesta profesional, dar ca nu are nicio sansa de a castiga.

"Domnul Noditi este un medic foarte bun, dar nu este persoana potrivita pentru a ocupa functia de primar al Timisoarei", a afirmat Borza.

Presedintele PDL Timis, Constantin Ostaficiuc, a declarat, insa, intr-o alta conferinta de presa, ca Dorel Borza nu s-a mai implicat de multa vreme in activitatea partidului. Daca acesta va decide sa paraseasca PDL, va reprezenta o pierdere, a adaugat Ostaficiuc.

"Domnul Dorel Borza nu s-a mai implicat in organizatie de cativa ani. Este optiunea domniei sale daca va ramane sau nu. Am spus ca regret orice plecare din partid, dar tot atat de bine pot sa spun ca nimeni nu este de neinlocuit", a spus Ostaficiuc.

Joi, deputatul PDL de Timis Gheorghe Ciobanu a anuntat ca a demisionat din PDL si ca s-a inscris in PSD.

Pana in prezent, si-au anuntat, oficial, candidatura la functia de primar al Timisoarei, senatorul Nicolae Robu, presedinte al PNL Timis, din partea USL, si directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, Gheorghe Noditi, din partea PDL.