Presedintele Senatului, Vasile Blaga, seful de campanie al PDL, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca stia despre intentia deputatului Gheorghe Ciobanu de a pleca din PDL de cand si-a anuntat demisia din partid si fostul prim-vicepresedinte Sorin Frunzaverde. De asemenea, Blaga a admis ca este posibil "sa mai existe plecari din PDL", cum ar fi "inca una din Timis", aratand totodata ca "pot fi si sosiri" in partid.

"Va spun extrem de cinstit: stiam ca pleaca de cand a plecat dl Sorin Frunzaverde si i-am spus lucrul acesta si presedintelui meu. Pentru mine nu este nicio surpriza. Fiecare pe drumul lui. Nu il aveam in vedere pentru nicio candidatura la locale. Pana la generale, trebuie sa ne demonstram forta in alegerile locale", a spus Blaga.

Intrebat de jurnalisti daca mai sunt posibile plecari din PDL, Blaga a admis ca inca un parlamentar de Timis ar putea parasi partidul in perioada urmatoare.

"Pot sa mai existe plecari, inca una din Timis, dupa cate simt eu, nu stiu daca se adevereste. Pot sa mai fie, cum pot fi si destule sosiri", a afirmat Blaga.

Deputatul PDL de Timis Gheorghe Ciobanu si-a anuntat, miercuri, demisia din partid. Ciobanu era vicelider al grupului PDL din Camera Deputatilor. El a ocupat in trecut functiile de subprefect al judetului Timis si de consilier local la Timisoara, iar in perioada 2002-2003 a fost director executiv la clubul Poli AEK Timisoara. In perioada 1990-2001, Ciobanu a lucrat la Vama Timis, ajungand, de la revizor vamal, director al Directiei Regional Vamale Timis.

In ultima saptamana, mai multi lideri ai PDL, in frunte cu Sorin Frunzaverde, au plecat din partid, mergand la USL. Printre demisionari se afla fostul primar al Slatinei, Darius Valcov, care era liderul PDL Olt. Acesta s-a inscris in PSD si va candida din partea USL pentru un nou mandat de primar. Marti, presedintele CJ Neamt, Vasile Pruteanu, prim-vicepresedinte al PDL Neamt, a anuntat ca se va inscrie in PNL si va candida din partea USL pentru un nou mandat.

Liderul PDL Timis: Nu avem primari care si-au exprimat optiunea de a demisiona din partid, dar maine vine PSD la Timisoara, vom vedea

Liderul PDL Timis, Constantin Ostaficiuc, a declarat miercuri dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa, ca regreta plecarea deputatului Gheorghe Ciobanu din PDL, insa organizatia este puternica si nu isi face probleme pentru ca "nimeni nu este de neinlocuit", transmite Mediafax. Intrebat daca sunt si primari care si-au anuntat demisiile din PDL Timis, Ostaficiuc a declarat ca deocamdata nu exista astfel de intentii, dar ca lucrurile se pot schimba.

"Nu avem primari care si-au exprimat in scris optiunea de a demisiona din PDL, sunt discutii, asa am inteles, maine (joi - n.r.) va fi vizita din partea unuia dintre partidele de opozitie la Timisoara, se vor face promisiuni, vom vedea dupa aceea, dar, cu regret spun, orice plecare e importanta pentru noi. Nu stiu la ce partid a plecat domnul Gheorghe Ciobanu si nici nu ne intereseaza. Ii dorim succes", a spus Ostaficiuc.

Mai multi lideri ai PSD, intre care Victor Ponta, Liviu Dragnea si Ilie Sarbu, sunt asteptati, joi, la Timisoara.