Fostul primar al municipiului Slatina, Darius Valcov, care a demisionat saptamana trecuta din PDL, pierzand astfel functia de edil, si-a anuntat, luni, trecerea la PSD, spunand ca va candida din partea USL pentru un nou mandat.

"De astazi sunt membru cu adeziune al PSD si pe 10 iunie voi candida la primaria Slatina din partea USL ca membru al PSD. Cred ca sunt destule elemente care m-au convins sa ma alatur acestei echipe castigatoare a USL-ului", a declarat Valcov.

Prezent la conferinta de presa, liderul USL Victor Ponta a declarat ca il considera "un eveniment important pentru judetul Olt si pentru partid".

Declaratii Victor Ponta:

  • Am considerat ca merita lunea dimineata, in loc sa fiu in Bucuresti, sa fac o vizita fulger la Slatina. Eu il consider un eveniment impotrant pentru judetul Olt si pentru partidul pe care il conduc.
  • Este un politician care a confirmat prin voturile oamenilor ca poate sa faca ceva pentru comunitate.
  • Nu vine la psd sau usl dintr-un interes electoral si ar castiga 2 mandate de primare din orice formatiune. Vine alaturi de noi pentru ca impreuna trebuie sa mergem mai departe cu proiectele pe care le-a demarat.
  • Singura discutie a fost la modul onest - sunt de acord sa punem umarul la lucru pentru cetatenii care l-au votat de doua ori si il vor vota si a treia oara.
  • Proiectul pe care il pornim astazi este un proiect serios si ne vor aprecia sau critica daca ne tinem sau nu de ce am promis astazi. Aceasta echipa completa este echipa pe care eu ca presedintel PSD, ca lider USL si sper ca lider al guvernului USL imediat dupa alergeri sa ne bazam, sa ne mandrim si sa realizam multe lucruri pe care (primarul) si le-a propus si nu a reusit sa le realizeze pentru ca a primit multe vorbe frumoase si promisuni si foarte putin sprijin.
  • Eu nu vreau sa fac necrologul pdl-ului, ci vreau sa spun ca ma simt cu atat mai responsabil de a invata din greselile care duc la o uriasa dezamagire. Imi doresc ca pdl sa invete din greselile trectului.

Fostul lider al PDL Olt, Darius Valcov, fost primar al municipiului Slatina pana saptamana trecuta, anuntase, duminica, faptul ca va candida pentru inca un mandat de primar la Slatina, incurajat de sustinerea cetatenilor municipiului care au strans, in trei zile, peste 30.000 de semnaturi in favoarea revenirii sale in viata administrativa a orasului, noteaza Agerpres.

Presedintele PDL Olt, Darius Valcov, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Slatina, ca demisioneaza din partid si a mentionat ca, potrivit statutului alesilor locali, aceasta demisie inseamna si renuntarea la mandatul de primar. Valcov si-a motivat demisia din PDL prin faptul ca promisiunile primite de la conducerea centrala a partidului si de la ministrii partidului in sensul finantarii unor investitii de interes major pentru locuitorii municipiului Slatina nu au fost onorate si organizatia PDL Olt nu a fost respectata.

"Am sperat ca partidul meu odata ajuns la guvernare sa sustina locuitorii judetului Olt si proiectele slatinenilor. Sunt de notorietate investitii precum centura ocolitoare a orasului, asfaltarile, canalizarile si construirea de gradinite si crese prin PNDI, sala polivalenta, apartamentele ANL, terenul unitatii militare, palatul copiilor, cu care ori am fost mintiti de catre ministri ca se vor realiza, ori au inceput timid si nu au finantare. Toate acestea le fac ei, ministrii, cu orasul meu poate odata invizibil de la Bucuresti, dar devenit intre timp un reper in primul rand pentru cetatenii sai. Rusinea pentru neindeplinirea acestor proiecte am suportat-o eu pentru ca un ministru ignorant nu stie ce este rusinea. Pentru ei minciuna este calea cea mai simpla de exprimare.