Uniunea Social Liberala i-a trimis o scrisoare presedintelui Traian Basescu prin care ii solicita sefului statului sa schimbe invitatia la consultarile de la Cotroceni, astfel incat intalnirea cu opozitia sa fie separata de cea cu reprezentantii coalitiei, iar la aceasta intalnire sa fie prezent si Emil Boc.

  • Click pe fotografie pentru a consulta scrisoarea

Traian Basescu, a trimis luni o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul Romaniei, prin care ii invita la Palatul Cotroceni, miercuri, 14 decembrie de la ora 15.00.

Subiectul discutiei va fi Acordul de Guvernanta Fiscala convenit de liderii europeni la Consiliul European din data de 8-9 decembrie 2011, acord ce ar trebui implementat de statele care-l vor semna pina in martie 2012.

"Gasirea celor mai eficiente solutii de analiza, implementare si explicare catre opinia publica a consecintelor pe termen mediu si lung al acestui Acord reprezinta o prioritate pentru USL", se mentioneaza in scrisoare.

"Daca doriti sa avem o discutie serioasa, responsabila si eficienta, in care sa putem analiza optiunile pe care le avem la dispozitie, va solicitam ca intalnirea cu reprezentantii Opozitiei sa fie separata de intalnirea cu reprezentantii coalitiei de guvernare", se arata in documentul semnat de cei trei lideri USL - Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin.

"La aceasta intalnire ar fi util sa participe alaturi de Dumneavoastra si Primul Ministru al Romaniei, dat fiind ca acesta are un rol important in implementarea acestui Acord", scrie USL.