Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca formatiunea sa va repune in discutie negocierea cu PC daca nu vor trage toti in aceeasi directie si daca nu se respecta ceea ce s-a convenit deja, transmite Mediafax. Liderul PNL a subliniat ca a avut cu PC "cea mai respectuoasa si prietenoasa relatie".

"Nu-mi place sa pun in discutie lucruri adjudecate. Dar in momentul in care exista niste elemente care se aduna si care nu se respecta, atunci consider ca e mai bine sa ne certam noi, ca dupa aia ne impacam, decat sa ratam sansa de a face ceea ce trebuie facut", a declarat Antonescu, in fata Congresului alesilor PNL, desfasurat la Brasov.

Liderul liberal a spus ca a avut cu PC "cea mai respectuoasa si prietenoasa relatie".

Antonescu a subliniat ca, desi conservatorii au cerut, la negocieri, zece posturi de deputat si cinci de senator, el a oferit 12 posturi de deputat si 7 posturi de senator. Mai mult, PNL i-a oferit presedintelui fondator al PC postul de vicepresedinte al Senatului.

"La impartirea pe judete am facut noi (PNL, n.r.) sacrificii pentru ca toata constructia sa fie bine mi-e si rusine de Gabi Grozavu pe care l-am pus intr-o situatie ingrozitoare in organizatia lui pentru ca Targoviste - primaria - a aparut la PC sau am discutii complicate si laborioase despre tarele negocierii cu cei din Maramures", a spus Antonescu.

Presedintele PNL a afirmat: "Un lucru sa fie foarte clar: daca in foarte scurta vreme nu avem convingerea ca tragem cu totii in aceeasi directie, ca tragem serios, ca venim cu oameni, si dispusi cu adevatat, si buni sa se bata, aceasta negociere cu PC, in ce ne priveste strict, se repune in discutie".

Crin Antonescu a facut aceste afirmatii in contextul aparitiei unor tensiuni intre PNL, PSD si PC, dupa ce conservatorii au facut presiuni pentru obtinerea mai multor candidaturi, iar cativa politicieni importanti din Partidul Conservator, intre care se numara si Tudor Ciuhodaru, au parasit formatiunea si s-au inscris in UNPR.

Conform surselor HotNews.ro, social-democratii si liberalii au analizat recent posibilitatea desprinderii conservatorilor de USL si au ajuns la concluzia ca procentele electorale ar fi in crestere. "La nivelul conduceri PSD s-au facut calcule si s-a constatat ca desprinderea de partidul lui Voiculescu ar aduce USL la alegerile electorale 4-5 procente in plus. Asocierea lui Ponta si Antonescu cu imaginea lui Voiculescu se simte in perceptia electoratului", au declarat sursele citate.

De altfel, liderul PSD, Victor Ponta, a punctat, intr-o emisiune la B1TV, ca USL este construit pe baza a doua partide mari de opozitie - PSD si PNL - iar conservatorii nu trebuie sa se ofenseze. "Coloana vertebrala a USL este formata din PSD si PNL, iar ideea pentru care s-a construit USL este ca trebuie sa oferim o alternativa la PDL, nu doar la alegeri, ci si dupa 2012. (...) Nu doresc sa fie o ofensa la adresa PC, dar concluzia la care am ajuns este ca USL s-a construit pe baza celor doua mari partide de opozitie, PSD si PNL", a spus Ponta.