Sarah Palin si-a declarat joi intentia de a nu lua parte la cursa alegerilor prezidentiale. Intr-o scrisoare adresata alegatorilor, aceasta scrie: "am decis ca nu voi incerca sa obtin nominalizarea GOP [n.r. Partidul Republican] pentru presedintia SUA", titreaza The Guardian.

Sarah PalinFoto: AGERPRES

"Cand servim, ne devotam lui Dumnezeu, familiei si tarii. Decizia mea pastreaza aceasta ordine", argumenteaza Palin. Aceasta a explicat ca: "decizia mea este bazata pe o analiza a ceea ce au realizat politicienii conservatori si independenti practici, in special in ultimul an. Cred ca, in acest moment, pot fi mai eficienta intr-o pozitie de decizie de unde pot contribui la alegerea altor functionari publici - de la guvernatorii natiunii, pana la membri ai congresului si presedintie." (citeste aici integral scrisoarea deschisa)

Hotararea de a nu participa clarifica situatia Partidului Republican in ceea ce priveste alegerile urmatoare. In lipsa acesteia, cursa pentru nominalizarea din partea republicanilor pare sa fie dusa intre Mitt Romney, fostul guvernator al Massachusets, si guvernatorului statului Texas, Rick Perry. O posibila candidatura este reprezentata de omul de afaceri Herman Cain.

Citeste si: