Marți, 23 iulie, de la 19.00, la Sala Radio, un nou Concert Caritabil organizat în favoarea antropologului Vintilă Mihăilescu, om de cultură care are nevoie de ajutorul nostru. Concertul este al lui Grigore Leșe și Lăutarii din Gorj.

Concert caritabil Vintila MihailescuFoto: Hotnews

Da, am fost la concertul de la Ateneul Roman pentru viața lui Vintilă Mihăilescu. Am fost luni 15 iulie. Și voi merge marți 23 iulie la Sala Radio pentru bucuria de a trăi cu Vintilă Mihăilescu în viața asta. Profesor, prieten. Cercetător a ce mi se întâmplă pe lume. Îndoielnic că am dreptate în tot ce spun.

CLICK pentru a DONA direct aici bani pentru Vintilă Mihăilescu

Poti veni si tu la Sala Radio. CLICK ia bilete de aici pentru 23 iulie

Mihai Mihailescu, fiul lui Vintila, arata cât de mult a contat solidaritatea noastra:

"Nu avem suficiente cuvinte să vă mulțumim pentru mobilizarea și solidaritatea pe care ne-ați oferit-o! Împreună, într-un timp foarte scurt, ați făcut posibilă strângerea a peste 200.000 de Euro. Datorită vouă, Vintilă a fost internat la spitalul din Besançon, Franța, iar operația a fost deja programată pentru data de 23 Iulie. Mulțumim din suflet! Revenim cu vești cât de curând!".

Iată acum că pe 23 iulie, la Sala Radio, nu vei participa la orice eveniment caritabil, ci la un regal Leșe. Iată felul în care Leșe vede acest concert:

„Satele noastre sunt locuite de oameni care costoresc cazane, de rudari care fac linguri de lemn și fuse, de lăieți care fac căldări și de tismănari. Aceștia din urmă sunt muzicanții satului, cei care însoțesc drumul oamenilor de la naștere până la moarte. Ce știu acești oameni cel mai bine să facă? Să cânte. Și cântă de dimineața până seara. Din asta trăiesc. Dar cu toate că ar fi meritat să trăiască boierește din cântat, trăiesc modest iar viața de multe ori le este împovărată. Lăutarii se potrivesc cu muzica lor, cu timbrul vocal, trăsăturile de arcuș, ritmurile melodiilor, mișcările discrete ale trupului fac din ei adevărați profesioniști. Și arătarea lor se potrivește cu muzica. Cântatul este viața lor. Cântă orice pentru oricine. Nu au uitat rânduiala de la trecerea pragurilor, cântă la botezuri, nunți, înmormântări. Cântă doine, cântece strofice, balade, hore, sârbe, cântece de lume. Lăutarii vehiculează un repertoriu cu origini din cele mai variate. Cântă balade, muzică sătească și orășenească, provenind din cântecul de lume greco-turco-perso-arab, romanța rusească, ungurească și națională, dansurile de salon.” Grigore Leșe

Toate donațiile vor fi direcționate către Magicamp care gestionează fondurile necesare tratamentului domnului profesor Vintilă Mihăilescu.

În septembrie 2018 Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat cu Leucemie Acută Mieloblastică, un tip de cancer agresiv al sângelui. Transplantul este singura șansă de supraviețuire și se poate face în Franța. Costurile pe care le presupun internarea, tratamentul și transplantul sunt de minimum 250.000 Euro. Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara. Parteneri în organizarea evenimentului sunt Societatea Română de Radiodifuziune, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio RomâniaMuzical, Radio România București FM și Fundatia Calea Victoriei.