Romanca Florina Marincea, una dintre concurentele emisiunii “Frumoasa si tocilarul” - varianta italiana a “The Beauty and the Geek”- difuzata de canalul Italia Uno a fost etichetata de o colega cu apelativul “extracomunitara”. Florina a fost eliminata aseara din competitie, in urma unei probe sustinute cu partenerul sau, un informatician cu un IQ de 168.

“Insulta pe fond rasist” - au titrat, azi, ziarele din Peninsula, referindu-se la apelativul folosit de italianca si la contextul in care a fost pronuntat. “Pasqualina a aratat ca nu stie ca Romania face parte din Uniunea Europeana” - comenteazӑ La Stampa, catalogand drept “ofensatoare” expresia.

Cearta a avut loc intre romanca si una dintre favoritele emisiunii, Pasqualina, originara din Napoli. Florina a criticat-o pe italianca pentru modul in care isi trateaza propriul partener. “Nu e sclavul tau!”- i-a strigat romanca. “Nici nu ar trebui sa participi la emisiune, pentru ca tu esti extracomunitara” i-a replicat cealalta concurentӑ, cu un ton dispretuitor.

Pasqualina, ca de altfel toate concurentele emisiunii, a fost selectionata pentru emisiune in baza a doua caracteristici fundamentale: prezenta fizica si… un grad limitat de cultura generala. Pasqualina are, deci, circumstante atenuante: a terminat (doar) liceul si a declarat ea insasi ca nu ii placea sa studieze. A admis, in sfarsit, “ca nu citeste ziare, nu se uita la stiri”. Singurul contact cu realitatea politica, sociala, culturala a tarii unde s-a nӑscut: “cate o stire pe care o vad pe internet”. I se poate ierta ignoranta.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul Mirunei Cajvaneanu.