Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Discutie cu un camatar: la ce dobanda putem lua un imprumut de 25.000 de euro?

de Cristian Orgonas     khris
Vineri, 15 ianuarie 2010, 9:03 Actualitate | Opinii


Am auzit nu odata despre persoane care si-au pierdut locuintele pentru ca au luat bani de la camatari la dobanzi exorbitante si cum in Timisoara, presa este plina de anunturi prin care diversi indivizi se ofera sa dea bani cu imprumut, l-am sunat de curiozitate pe unul dintre acestia pentru a discuta conditiile unui posibil imprumut de 30,000 de euro, discutia mai jos, scrie Khris:

Eu: Buna ziua. In legatura cu anuntul din ziarul X…, dati bani cu imprumut?

El: da, spuneti…

Eu: m-ar interesa sa iau 30,000 de euro pe o perioada de 12 luni, garantez cu un apartament cu doua camere care acum se vinde cu 47-48,000 de euro.

El: garantia este cam mica pentru suma asta…

Eu: nu am alta garantie, cat imi puteti da?

El: maxim 25,000, dobanda este de 4% pe luna discutabil (asta inseamna de fapt minim 3.5%)

Eu: si cum calculam dobanda?

El: la sold, ca la banca

Eu: adica imi dati 25,000 si dupa un an, eu va dau inapoi 37,000, nu e cam mult? (mai tarziu, am calculat ca dau inapoi ~31,500 daca returnez banii in 12 rate lunare egale)

El: ati mai luat bani cu imprumut?

Eu: nu, este prima data

El: asta-i piata, si altii tot atat cer. Putem sa mai discutam despre dobanda, dar nu la telefon si trebuie sa vad apartamentul, sa stiu cu ce garantati..

Eu: si cu actele cum facem?

El: nu va faceti probleme, rezolv eu…

Eu: bine multumesc, o sa revin cu un telefon in zilele urmatoare, dupa ce ma decid…

…discutia a fost ceva mai lunga: omul m-a intrebat despre locatia exacta a apartamentului, pe numele cui sunt actele si cand le poate vedea, cand am cumparat apartamentul, m-a intrebat si daca sunt sau nu casatorit, probabil pentru a isi da seama cat valoreaza “investitia” si ce scandal va iesi cand va incerca sa imi ia locuinta daca nu platesc.

Si pentru ca dobanda mi s-a parut mare, am mai sunat un nene camatar care pentru un imprumut de 25,000 de euro, mi-a cerut o dobanda lunara de 4% “usor negociabila”, adica tot in jurul a 3.5%.

Concluzii

1. daca discutam de sume mari (zeci de mii de euro) camatarii cer o dobanda de 3.5%-4% pe luna, ceea ce inseamna 42-48% pe an (dobanda poate fi ceva mai mica daca avem garantii beton si ne pricepem sa negociem). La sume mai mici – de ordinul a mii de euro, dobanda lunara este de 4-5%.

2. avand in vedere ca exista destul de multe persoane care ofera bani cu imprumut, ma gandesc ca exista si cerere pentru astfel de imprumuturi, iar asta ma face sa ma intreb cat de inconstient trebuie sa fii pentru a lua bani de la camatari la o dobanda de 40-50% pe an?


Citeste mai multe despre   
59768 vizualizari

 • +21 (21 voturi)    
  la fel de constient (Vineri, 15 ianuarie 2010, 9:08)

  Ghita [anonim]

  in a iti lua plasma din salariul minim de 6 milioane pe care il primesti de la un job cu caracter temporar (in functie de piticii pe creier ai angajatorului). Diferenta e ca atunci cand iei de la camatari stii ca e ilegal.
 • +4 (8 voturi)    
  daca ai... (Vineri, 15 ianuarie 2010, 9:26)

  airamerica [utilizator]

  Daca ai trai in Romania ai sti f bine ca bani de la camatari se iau pentru afaceri la negru, pentru lucruri dubioase unde profiturile sunt mult mai mari decat dobanzile percepute.
  • +7 (7 voturi)    
   Nici pe departe doar atat (Vineri, 15 ianuarie 2010, 11:10)

   gaspy [utilizator] i-a raspuns lui airamerica

   Da, se apeleaza la camatari pentru afaceri la limita legalitatii sau chiar ilegale (contrabanda, investitii speculative cu valuta, etc.) dar apleaza la camatari si
   - impatimitii jocurilor de noroc
   - dependentii de doguri
   - naivii care cred ca au dat lovitura cu o afacere beton (gen excrocheria cu masinile de cusut...)

   In cuvintele unui intelept: "nimeni nu a dat faliment din cauza ca a supraestimat prostia oamenilor"
   • +2 (2 voturi)    
    Cine-i inteleptul??? (Vineri, 15 ianuarie 2010, 15:23)

    Catalin Dimofte [utilizator] i-a raspuns lui gaspy

    Eu auzisem vb asta de la un partener britanic si eram convins ca-i apartine :-ss
    • 0 (0 voturi)    
     Henry Mencken (Sâmbătă, 16 ianuarie 2010, 8:38)

     gaspy [utilizator] i-a raspuns lui Catalin Dimofte

     Henry Mencken, jurnalist american.

     se referea la americani, dar e general valabil :)
  • +7 (7 voturi)    
   exista si camatari legali (Vineri, 15 ianuarie 2010, 18:58)

   geo [anonim] i-a raspuns lui airamerica

   se numesc Provident - si probabil mai sunt si altii -, pentru niste sume derizorii (sub 3000 RON) platesti intre 233 si 433% parca pe an. Nebunii cu rate saptamanale, incasatorii vin la tine acasa cu si pentru bani ... etc
   • 0 (0 voturi)    
    vorbesti de foame (Joi, 3 aprilie 2014, 17:49)

    vorbesti de foame [anonim] i-a raspuns lui geo

    nu e adevarat eu am luat de la providen si daca iei prin cont bancar la 1000 de lei dai intrun an 1270 de lei prin online banking nuti vine nimeni acasa daca nu vrei
 • +12 (12 voturi)    
  acte camataresti (Vineri, 15 ianuarie 2010, 9:33)

  iou [anonim]

  Poate ar fi interesant sa ne spuna cineva care stie cum "rezolva" ei cu actele, cu notarul, actul ala prin care se stiupuleaza ca daca nu platesti iti ia casa.

  Este legal un astfel de contract la notar?

  Am auzit niste povesti cum ca atunci cand vrei sa-i dai ultima rata unui astfel de ceafa lata, el e de negasit, plecat din tara, si deci n-ai platit la timp, deci iti ia casa!

  Haideti cu informatii care stiti exact cum merge treaba!
  • +15 (15 voturi)    
   este legal (Vineri, 15 ianuarie 2010, 9:41)

   Ghita [anonim] i-a raspuns lui iou

   sa faci contract de imprumut PF persoana fizica cu conditia ca in act sa nu se mentioneze ca se percepe dobanda. Si de aceea contractul de imprumut s-ar face pe suma de 32k euro si nu pe cat primesti 25k in cazul prezentat mai sus. Banii de la camatari nu se iau doar pentru afaceri la negru, se iau si cand ai nevoie si banca nu te finanteaza (asa cum s-a facut pana prin 2003-2004).
   iou in mod normal ar trebui sa se mentioneze si modalitatea de plata... banii se vor vira in contul cutarica. In orice caz tre sa fi nebun sa te imprumuti la 50% anual ... (lasand la o parte ca tre sa fi nebun sa ai in cercul de "cunoscuti" astfel de oameni...) e ca si cum ai vrea sa castigi un loc la jocul de ruleta ruseasca.
   • +4 (4 voturi)    
    Iarasi toti amatorii isi dau cu parerea (Vineri, 15 ianuarie 2010, 13:33)

    ady [anonim] i-a raspuns lui Ghita

    Un contract de inpumut banesc cu dobanda poate fi incheiat si intre civili, deci si pe persoana fizica, ca sa-l citez pe Ghita si Marean Vanghelie din care Ghita se inspira, insa cu respectarea unei singure reguli, cuantumul dobanzii anuale nu trebuie sa depaseasca cu mai mult de 50% cuantumul dobanzii de referinta a BNR. Daca se intampla sa o depaseasca, clauza contractuala prin care se stipuleaza dobanda e lovita de nulitate absoluta, iar contractul de imprumut devine, fie un imprumut cu titlu gratuit, deci fara dobanda, ca efect al unei nulitati totale - asta fiind una dintre opiniile jurisprudentiale, intemeiate pe ideea sacntionarii actelor camataresti -, fie un imprumut cu dobanda redusa pana la cuantumul legal (dobanda legala + 50%) - alta opinie jurisprudentiala intemetaia pe regula nulitatii partiale, pe principiul interpretarii actelor juridice in sensul producerii unui efect juridic, iar nu in sensul in care nu se mai produce niciun efect juridic -. Asta v-o spune un judecator, asa ca puteti s-o luati de buna. Iar contractul ala prin care iti ia casa, se numeste contract de ipoteca si e vechi de cand dreptul roman. E adevarat ca nu-ti ia casa si atat. Se urmeaza procedura de executare silita imobiliara, din codul de procedura civila. Dar daca nu-ti angajezi un avocat bun, ai toate sansele sa iesi prost din afacerea aia. Recomand marile case de avocatura din Bucuresti, in caz de litigii de acest gen.
    • 0 (2 voturi)    
     nucred ca ai dreptate (Vineri, 15 ianuarie 2010, 19:25)

     Ghita [anonim] i-a raspuns lui ady

     dobanda poate fi perceputa doar cf legii de catre insstitutii abilitate in acest sens: banci si ifn-uri
   • +5 (5 voturi)    
    Latura penala a problemei... (Vineri, 15 ianuarie 2010, 13:43)

    ady [anonim] i-a raspuns lui Ghita

    Necazul e ca un camatar profesionist, avand cunostinta de regulile de mai sus, niciodata nu va prevedea o dobanda care sa depaseasca cuantumul legal, ci impreuna cu tine va incheia un contract de imprumut in capitalul va avea un cuantum mult mai mare decat principalul care ti s-a remis efectiv, diferenta dintre cele doua valori fiind chiar dobanda camatareasca. Un astfel de act daca se incheie constituie infractiune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, intrucat, desi in inscris se consemneaza o anumita suma cu titlu de capital, in fapt suma remisa e mult mai mica. Foarte dificil de probat daca nu ai un flagrant sau interceptari si inregistrari autorizate de judecator in mediu ambiental ori de alte comunicatii. Iar infractiunea o savarseste nu doar camatarul, ci si cel imprumutat, adica tu, cel care apeleze la prea multa lui generozitate. Asta aviz amatorilor!
    • +1 (1 vot)    
     ramai pe civil (Vineri, 15 ianuarie 2010, 15:07)

     mmm [anonim] i-a raspuns lui ady

     deci.... da
  • +9 (9 voturi)    
   Daca nu-l gasesti (Vineri, 15 ianuarie 2010, 9:45)

   Ciprian [anonim] i-a raspuns lui iou

   Am inteles ca daca nu-l gasesti la data scadentei mergi la notarul la care s-a incheiat actul si poti lasa banii acolo si iti elibereaza un act. Astfel esti acoperit si nu are ce sa-ti faca. Nu e vina ta ca se baga sub pamant cand trebuie sa dai de el.
   • +4 (6 voturi)    
    notarii sunt complici (Vineri, 15 ianuarie 2010, 11:46)

    marian [anonim] i-a raspuns lui Ciprian

    De regula camatarii lucreaza in complicitate cu notarii. de aceea si contractele de imprumut au multe "scapari" in defavoarea imprumutatului.
    • 0 (6 voturi)    
     Prostia se plateste (Vineri, 15 ianuarie 2010, 16:48)

     bgd [utilizator] i-a raspuns lui marian

     Daca nu citesti ce semnezi...mi se pare mai mult decat normal sa ramai fara casa, de exemplu.
  • +7 (7 voturi)    
   riscurile (Vineri, 15 ianuarie 2010, 9:55)

   sage [anonim] i-a raspuns lui iou

   Ceea ce stiu, stiu de la un avocat care a incercat sa repare prostia unui client.
   Banii nu se iau neaparat pentru chestii dubioase. Poti lua bani de la un camatar pentru ca o banca nu-ti mai acorda din cauza altor credite sau poti lua bani pentru ca ai o oportunitate imediata, iar banca nu se misca la fel de repede.
   Intr-adevar, in cazul povestit de avocat, la ultima rata camatarul s-a dat la fund si omul era pe cale sa-si piarda casa. Solutia este deschiderea unui cont bancar pe numele camatarului si depunerea banilor in acel cont. Nu stiu chestiunile tehnice, nu stiu cum se face, dar stiu ca se poate.
   • 0 (2 voturi)    
    e putin diferit (Vineri, 15 ianuarie 2010, 11:51)

    johnie [anonim] i-a raspuns lui sage

    Si cum deschizi un cont bancar pe numele altei persoane fara procura notariala?
    Mai informeaza-te, nu asta e metoda, trebuie precizate clar clauzele de plata in contractul de imprumut. Daca nu ai facut-o adio casa.
    • +1 (1 vot)    
     nu cred ca asa functioneaza (Vineri, 15 ianuarie 2010, 12:06)

     Ghita [anonim] i-a raspuns lui johnie

     pentru ca in caz de neplata executarea imobilului se face pentru recuperarea creantei ramase adica ultima rata. Iar cand incepe executarea banuiesc ca inainte te instinteaza ca ai sa ii dai atata precum si modalitatea in care sa o faci, deci ai avea cum sa platesti. Iar daca nu mai dai de ala atunci daca faci contestatie in justitie si i se trimit aluia acasa instintari pe care logic ca nu le poate primi procesul nu prea poate fi judecat cu creditorul in lipsa fara imputernicit care sa il reprezinte pentru recuperarea creantei. Iar daca are imputernicit poate el primii ultima rata. Cam tras de par exemplul oricum.
    • +5 (5 voturi)    
     ... (Vineri, 15 ianuarie 2010, 12:50)

     johndoe [anonim] i-a raspuns lui johnie

     teroretic se face prin oferta de plata urmata de consemnatiune...
     Pe scurt, il notifici pe creditor (in speta camatarul) sa se prezinte in data de [..] ora [..] fie la locul stabilit prin contract fie la notariat sa ii achiti suma ramasa. In situatia in care nu se prezinta, deschizi un cont (la CEC) si virezi suma dupa care il notifici si ii aduci la cunostiinta acest aspect.. In situatia in care se ajunge la litigiu (el incearca sa execute contractul de imprumut tu te aperi prin contestatie la executare, vei invedera instantei refuzul nejustificat al creditorului, faptul ca tu l-ai notificat pe creditor precum si faptul i-ai pus la dispozitie banii intr-un cont deschis la CEC)
     Nu poate fi tras la raspunde debitorul pentru refuzul nejustificat al creditorului de a incasa restul de bani.
     Asta ar fi scurt modul in care iti poti proteja drepturile intro asemenea situatie.
   • +4 (4 voturi)    
    chestiuni tehnice (Vineri, 15 ianuarie 2010, 14:36)

    insider [anonim] i-a raspuns lui sage

    Da se poate .
    Solutia la care va referiti se numeste ”consemnarea unei sume de bani in numele si pe seama unei persoane” si se face la orice Agentie CEC.
    Cred insa, ca in discutia dvs. cu persoana care v-a sfatuit, era vorba de un cont si nu un cont bancar neaparat. Cu privire la chestiunile tehnice, nu este nici o filozofie - se merge la CEC cu suma de bani si cu actul notarial care dovedeste ca la o data anume trebuie platita o suma unei persoane care nu este gasita din varii motive.
    Dupa consemnare, veti trimite prin posta cu confirmare de primire, curier sau notificare prin executor judecatoresc, dovada (copie xerox) a faptului ca ati consemnat in numele si pe seama persoanei care v-a imprumutat respectiva suma de bani.
    Preferabil sa nu se ajunga in aceasta situatie dar.... .
  • +1 (1 vot)    
   Din ce am auzit... (Sâmbătă, 16 ianuarie 2010, 0:02)

   dami365 [utilizator] i-a raspuns lui iou

   treaba merge cam asa: iei 25k ,garantezi cu 40-45k si actele se fac pe suma de 37k(ca si cum ai fi primit 37k-ca nu pot stipula dobanzile in contract) . La sfarsitul perioadei duci banii sau pierzi casa. Cunosc pe cineva care a dus banii la timp si a pierdut casa pentru ca s-a increzut in camatar: a fost singur sa restituie banii,camatarul nu era acasa(cica) si a doua zi cand s-a reintors,sa plateasca, s-a trezit dat in judecata pentru intarziere si si-a pierdut casa. Sfatul meu:nu va faceti de lucru cu goazele !
 • +4 (4 voturi)    
  de vina'i numai primavara (Vineri, 15 ianuarie 2010, 9:47)

  corcodel [anonim]

  pai de, daca bancile te intreba si dela ce tz^tza ai supt in pruncie...
  camataria asta, este ea legala ?
  astia se vaita ca n'au bani de pensii, iar liber profesionistii ca sunt impozitatzi :-))
  in timp ce persoane importante, nu spun cine (lol)
  scriu in declaratziile de avere ca au datorii la persoane private....
  intr'adevar, romania e o tzara de frontiera, in sensul western..
  parol, monsher !
 • +3 (7 voturi)    
  parerea mea (Vineri, 15 ianuarie 2010, 10:07)

  Datornicu [anonim]

  Daca ei bani de la camatari, atunci iti asumi cu buna stiinta niste riscuri mai mari decit simpla returnare cu dobinda a sumelor. In fond pe ce te poti baza cind intri intr-o astfel de combinatie? pe cuvintul si bunul simt al camatarului? daca acesta va simti ca esti" slab" cine oare il va retine sa iti ceara dublul sumei? Aici n-am nimic cu acesti camatari. este pura prostie omeneasca si ei o valorifica.
 • +7 (7 voturi)    
  camatarii (Vineri, 15 ianuarie 2010, 10:13)

  lemn [anonim]

  camatarii exista pentru ca este cerere. atat timp cat bancile nu acorda credite, din pacate cei care au cu adevarat nevoie uneori sunt nevoiti sa apeleze la camatari. exact la fel era si cu valutistii, in perioada cand nu existau case de schimb. problema nu e la camatari, e la sistemul nostru de 2 lei care le face existenta necesara. in momentul in care bancile vor acorda credite in conditii umane, acesti camatari vor disparea in mare parte. atat timp cat dae pentru credite de consum este de 48% (magazine gen altex, domo, etc), normal ca si camatarii se vor alinia cu oferta pietei :)
 • +4 (4 voturi)    
  disperat nu inconstient (Vineri, 15 ianuarie 2010, 11:09)

  constantinpaun [anonim]

  atunci cand iei bani de la un camatar nu esti inconstient, ci disperat sa rezolvi o problema din care nu ai iesire si asta pentru ca la noi nu sunt fonduri de investitii care sa lucreze la fel ca niste camatari dar la un raport echitabil.dovada PROVIDENT, la camatar dai 48% iar la ei dai 180%(unasutaoptzeci).mai avem mult pana departe.multi prefera sa stea cu banii pe 6% in banca decat sa sprijine pe cineva care ii da si garantie si ofera si 10-15% pe an.
 • +2 (2 voturi)    
  camatarii si banii lor.. (Vineri, 15 ianuarie 2010, 11:13)

  dada [anonim]

  Daca nu ai bani nu este neaparat sa vezi programele tv pe plasma! Sa te multumesti cu cit ai acumulat cu cit itipermiti si sa traiesti frumos in orice caz incostient trebuie sa fii sa iei atitia bani de la camatar! Daca nu ar fi inconstientii camatarii nu ar avea obictul muncii asa ca nu-i mai judecati pe ei!
 • +2 (6 voturi)    
  la fel de inconstient esti daca iei de la volksban (Vineri, 15 ianuarie 2010, 11:40)

  eu [anonim]

  cu rate fixe si nici dupa 2 luni te fraieresc cu majorari + rata se face variabila.
  • +1 (3 voturi)    
   Adevarat! (Vineri, 15 ianuarie 2010, 16:23)

   Lilia73 [utilizator] i-a raspuns lui eu

   Subsemnez!
  • +2 (2 voturi)    
   volksbank (Vineri, 15 ianuarie 2010, 16:24)

   Edward [anonim] i-a raspuns lui eu

   Si eu am luat, de la Volksbank, si au facut aceeasi faza, diferenta este ca lucrez in domeniu, am facut o scrisoare frumoasa in care le-am demonstrat ca urmand rationamentele lor, aplicate de ei pana acum, nu au voie sa-mi mareasca dobanda, si nici sa mi-o faca variabila, si deasemena ca sunt obligati sa-mi scada dobanda, urmand aceleasi calcule ca atunci cand au crescut-o. Le-am explicat ca daca nu ajungem la o intelegere amiabila, voi fi nevoit sa trec merg mai departe cu demersul. Urmarea a fost ca saptamana viitoare ne intalnim pentru negociere... Totul este sa ai tupeu si sa nu te lasi totusi calcat in picioare
  • +3 (3 voturi)    
   Sau nu (Vineri, 15 ianuarie 2010, 16:57)

   bgd [utilizator] i-a raspuns lui eu

   Eu am facut o ipoteca la ei....pt a investi in firma, bine...acum 3 ani. Contract facut ca la carte, dobanda fixa de 5% fara nici un fel de modalitate de a o mari sau o schimba in variabila fara acordul meu si rata descrescatoare.
   Plateam 1100 euro pe luna...iar acum platesc 900 (tot cam pe-acolo).
   Mai oameni buni...cand va duceti si luati un credit....bine, nu de asta de consum, unul mare ma refer..peste 100k de euro, conditiile se negociaza.
   Daca te duci ca Ghita si semnezi fara sa te uiti si fara sa deschizi gura, normal ca iti schimba si dobanda si tot.
   Am mai spus-o si o mai spun....prostia se plateste. Iar bancile si camatarii exploateaza la maxim persoanele mai slabe de inger...
 • +2 (4 voturi)    
  camatar vs banca (Vineri, 15 ianuarie 2010, 11:54)

  camatar [anonim]

  intrebarea mea este: banca nu este tot un fel de camatar ? pana la urma la banca faci acte iar la camatar nu faci nici un act, banca legal camatar ilegal, in ambele parti te fura, ambii la fel, doar ca la banca la inceput este mica dobanda si creste mai incolo, la camatar te poate omora la sfarsit
  • +4 (4 voturi)    
   @ camatar (Vineri, 15 ianuarie 2010, 12:18)

   brusuilis [anonim] i-a raspuns lui camatar

   ai uitat de impozit cand ai mentionat asemanarile dintre banci si camatari.

   eu nu am auzit de vreun camatar sa fi platit vreun impozit pentru dobanzile alea pe care le cer de la bietzii inconstientzi ... la fel cum nici Gutza si mini-minune nu iti da chitanta daca-i chemi sa iti cante manele :)
 • +1 (1 vot)    
  procedura de consemnare a banilor (Vineri, 15 ianuarie 2010, 12:04)

  liza [anonim]

  In caz de disparitie a camatarului nu se merge la notar ci la executor pentru a se face oferta reala de plata; executorul in convoaca si daca nu vine consemneaza el banii in favoarea imprumutatorului. Asta e procedura pentru a nu ramane restant in cazul in care dispare.
 • +7 (7 voturi)    
  realitatea de piata (Vineri, 15 ianuarie 2010, 12:15)

  bogdy [anonim]

  -IN BUCURESTI camata este de minim 10% ,in mod normal gasesti 15-20% .
  -se imprumuta cei care sunt in situatii limita care cred ca in timpul stabilit vor gasi sa dea banii inapoi ,bazandu-se de cele mai multe ori pe vorbele celordin jur care spun "o sa-ti dau eu dar peste ..."
  -niciodata un camatar care a primit o garantie buna ,nu va dori sa-si primeasca banii inapoi chiar si cu dobanda !!!va inventa inca o plata ptr a te obliga sa amani plata finala !!!
  -presiunea pe care o fac acesti camatari este neimaginabila !!!acesta fiind arma letala ptr mintea celor are i-a imprumutat -cedeaza nervos !!simt nevoia sa scape cu orice pret si renunta pana la urma !!camatarii stiu acest lucru l-au invatat de ani de zile de "exerciciu si antrenament "
  -nimeni nu se gandeste de ce camatarii care au 5-6 copii ,5-6 nepoti(ei se insoara la 16-17 ani ...la 35 au deja nepoti !!!)au case opulente ,masinile cele mai scumpe fara ca nimeni din familie sa nu munceasca !!?!?om om cinstit nici nu viseaza la ceeace au ei !
  -cum pot renunta ei la tot luxul de care au parte ptr a incepe o viata cinstita ,corecta in care munca este "cea care-l inobileaza pe om "
  "nu va imprumutati nu ve-ti mai scapa de ei !!!!!!!"
  • +1 (1 vot)    
   niste impozite ceva?! (Sâmbătă, 16 ianuarie 2010, 18:05)

   mm [anonim] i-a raspuns lui bogdy

   nu ar trebui sa vina fiscul si sa le aplice impozite? macar de la un 16%! nea Vladescu pe ei ca este o paine de mancat nu trebuie decat comparate bunurile detinute cu veniturile(de ei tot neamul daca vor) care le au si ce nu se justifica se poate considera ilicit si atunci jap cu taxa cu minune! La fel si la notari unii dintre ei avand destule tinichele de coada.
 • 0 (2 voturi)    
  Dobanda creste (Vineri, 15 ianuarie 2010, 12:25)

  cititor [anonim]

  Dobanda iti poate creste oricand, plata "creditului" nu e terminata nici dupa ce ai platit ultima transa.In multe cazuri te cauta sa le dai bani in continuare si la dobande uriase si putini sunt cei care isi iau inima in dinti si merg la politie (asta in cazul in care politia nu este mana in mana cu mafia )
 • +1 (1 vot)    
  Camatarii incearca intodeauna sa-te pacaleasca (Vineri, 15 ianuarie 2010, 12:39)

  cetatean roman [anonim]

  Camatarii oricum intodeauna incearca sa-te jecmaneasca, dobinda oricum se mareste dupa ce se da imprumutul, daca nu se platesc ratele la timp se maRESTE DOBINDA, SI SUNT MAI MULTE EXEMPLE DE marire a dobinzii., si de acaparare a locuntei,terenului sau a bunului ce s-a amenetat!Astea sunt tepe made in jungla de 20 ani numita Romania!!
  • 0 (0 voturi)    
   Esti informat gresit (Luni, 21 iunie 2010, 12:28)

   flo [anonim] i-a raspuns lui cetatean roman

   Pai ce ai vrea,daca imprumuti bani de la camatari sau un prieten si tu mergi si faci act notarial,ca te angajezi sa platesti suma x la data y,si ca vei plati o anumita rata pana la data de... a lunii respective,si tu nu o faci ce ai vrea sa te astepte pe tine de bani.Bani cu imprumut se dau de cand lumea nu doar camatarii dau,stiu si persoane in varsta nici de cum imaginea de interlop-camatar,oameni care pur si simplu au bani si ii invart.Multi oameni dau si la 3% dobanda pe luna mai ales la sume peste 25 000 de euro,binenteles cu garantie imobiliara.Nu exista nici o marire a dobanzii daca platesti la timp,sunt doar penalitati care sunt normale peste tot,actul tu il faci si citesti ce semnezi,daca nu stii detalii iti iei un avocat si ii platesti un onorariu nesemnificativ ca sa-ti citeasca ce semnezi,cu casa la fel nu o pierzi daca restitui banii chiar si dupa scadenta,dar binenteles cu penalitatile aferente.Tot vorbiti aiurea dar daca nu esti in stare sa platesti ce ai luat imprumut atunci sa platesti cu casa,voi credeti ca banii zboara asa aiurea zeci de mii de euro.
 • +1 (1 vot)    
  Banci (Vineri, 15 ianuarie 2010, 12:47)

  ion [anonim]

  La marjele de profit cu care au lucrat si lucreaza bancile in Romania si la comisioanele pe care le percep si la nivelul dobanzilor in momentul in care vor incepe sa execute silit in anumite cazuri tot camatarie s-ar numi!
 • -5 (7 voturi)    
  buns (Vineri, 15 ianuarie 2010, 14:25)

  Rus Octavian [anonim]

  ...stimati domni,in primul rand nu va obliga nimeni sa luati bani imprumut de la alte persoane fizice,iar daca luati trebuie sa stiti ca trebuie sa o dati si inapoi...nu neg ca ar fi si cativa sarlatani printre camatari,dar nu toti sunt asa,sunt si persoane de buna credinta,ti-a dat banii ok,ii dai inapoi la termenul stabilit ok,cunosc astfel de persoane care cand au vazut cu cine au deaface au refuzat sa le dea bani imprumut spunand ca acele persoane nu v-or avea de unde sa le inapoieze banii si ei nu vor sa le ia casa,sa umble prin tribunale....etc,dar oare statu ce este ? e cel m-ai mare camatar,bancile ce sunt ?...si inca ceva, de ce nu vorbiti si de camatarii care au dat bani si au luat o gramada de tepe....???
  • +4 (4 voturi)    
   stimate domn, (Vineri, 15 ianuarie 2010, 16:55)

   iou [anonim] i-a raspuns lui Rus Octavian

   daca te numeri printre acei camatari cistiti de care vorbesti, jur ca as vrea sa te cunosc si eu ca sa ma inchin la tine ca la o icoana!

   eu stiu doar de tigani si interlopi care au darul de a fi in cardasie si cu executorii / notarii / judecatorii.

   si tot ei sunt singurii care afla de cate o licitiatie la vreo casa executata silit. si nu cumpara de la prima licitatie care se face, cumpara la a 3-a, ca sa scada pretul.

   asa ca te rog frumos, mai da-ne detalii despre acesti oameni minunati la care lumea apeleaza din disperare...
  • 0 (0 voturi)    
   da, iar tu esti Sf. Petru (Miercuri, 20 ianuarie 2010, 16:28)

   jajaja [anonim] i-a raspuns lui Rus Octavian

   Tu nu-ti dai seama ca te deconspiri? Esti camatar toat ziua.
 • +7 (7 voturi)    
  Provident (Vineri, 15 ianuarie 2010, 15:00)

  raul [anonim]

  camatari cu acte in regula: PROVIDENT...PAZEA !
 • +1 (1 vot)    
  Socoteli (Vineri, 15 ianuarie 2010, 15:30)

  Clujeanul [anonim]

  A facut cineva calcule la ce dobanda iesi cu banca atunci cand anunta 17% la valuta pe an ? Socotiti toate comisioanele, asigurarile, evaluarile si totul strict la un an .. comsioane de ridicare , de depunere etc
 • +3 (3 voturi)    
  nu as lua NICIODATA (Vineri, 15 ianuarie 2010, 19:20)

  angel [anonim]

  mai bine ar ramane pe drumuri. camatarii sint gunoaiele societatii. metodele de recuperare sint grotesti. cine se amesteca cu taritele, ii va minca porcii
 • -6 (6 voturi)    
  camatari (Vineri, 15 ianuarie 2010, 23:57)

  catalin [anonim]

  Bogdy zicea de palatele tiganesti ale camatarilor. Despre palatele bancilor ce sa zici ? Nu-s facute tot din dobanzi ?
  • 0 (0 voturi)    
   impozite (Sâmbătă, 16 ianuarie 2010, 17:57)

   mm [anonim] i-a raspuns lui catalin

   vezi tu, acesti camatarii nu platesc taxe si impozite la stat ei fac o evaziune mare si grasa! Cand la unii din categoria lor apar vile de sute de mii de euro din nimic ar trebui sa vina fiscul si sa le aplice impozitele macar un 16%! deci te rog nu compara cu bancile, totusi acestea nu au fost facute decat ca societati pentru profit nu pentru ajutorarea oamenilor. Vreti sa ne uitam in urma cu vreo 15 ani cum era sectorul bancar din Ro? numai si din punct de vedere ar resurselor umane angajate si tot este bine ca au venit.
 • +3 (3 voturi)    
  Discutie cu un camatar... (Sâmbătă, 16 ianuarie 2010, 2:24)

  Cadillac [utilizator]

  Cunoaste cineva vreun camatar de origine PUR romineasca?

  Adica CEL PUTIN doua generatii inapoi.

  Si care sa mai aiba si un liceu "sub centura"

  CEL PUTIN.......

  P S Stiu, imi curat pusca si vorbesc prostii.
 • +2 (2 voturi)    
  www.executatsilit.ro (Sâmbătă, 16 ianuarie 2010, 8:38)

  www.executatsilit.ro [anonim]

  www.executatsilit.ro

  Uitati-va putin aici cite sute de apartamente sunt scoase la licitatie

  Incurcati-va cu camatarii si ajungeti si voi marfa pentru executorii judecatoresti
 • 0 (0 voturi)    
  cata inocenta.. (Sâmbătă, 16 ianuarie 2010, 11:51)

  meli melo [anonim]

  Ehei se pare ca va sunt necunoscute metodele camatarilor, precum si faptul ca ceea ce stabiliti e una si ceea ce se intampla in fapt e alta.N-ar fi asa de grav daca camatarii s-ar tine de cuvant insaaaa atunci cand te duci sa returnezi banii brusc nu sunt acasa.si te duci o data, de doua de trei ori ..Dupa care te suna si te anunta ca nu ai dus banii la timp si ca urmare obanda a crescut.Substantial.
  Concluzia e una singura: niciodata sa nu va bagati in asa ceva pentru ca nu prea exista iesire rezonabila.
 • 0 (0 voturi)    
  camatari (Sâmbătă, 16 ianuarie 2010, 15:37)

  anonim [anonim]

  Atita timp cit legislaia romana permite si sustine din anumite interese existenta camatarilor, mai ales acelor camatari care sunt mina inmina cu avocati si notari, nimic nu se va schimba. E tristul adevar
 • 0 (0 voturi)    
  Imprumutul (Sâmbătă, 16 ianuarie 2010, 18:38)

  Patitul [anonim]

  Cat iti da banca prezentand aceleeasi garantii?
  Si daca ai nevoie de cash si nimeni nu ti da esti nevoit sa apelezi la camatari..... nu inseamna ca e legal.
 • 0 (0 voturi)    
  DAE (Duminică, 17 ianuarie 2010, 1:48)

  anonim [anonim]

  Cineva a scris ca decat sa iei de la banca cu DAE de 48 % mai bine iei de la camatari cu 3,5-4 % pe luna.Doar ca asta inseamna de fapt un DAE de 51-60 %.
 • 0 (0 voturi)    
  pentru cei care nu inteleg ... (Duminică, 17 ianuarie 2010, 13:02)

  neuronul singuratec [anonim]

  diferentele fundamentale dintre camatari si banci:
  Camatarii incearca sa va ia casa indiferent daca vrei sa achiti sau nu, banca in schimb incearca sa isi primeasca inapoi banii.
  Camataria este ilegala, in timp ce bancile sunt jucatori pe o piata transparenta, unde cererea de bani (credite) intalneste oferta (bani disponibili, depozite).
  Banii sunt o marfa, unii o vand altora: tu depui bani de care nu ai acum nevoie intr-o banca, iei dobanda, banca adauga peste dobanda costurile ei si profitul iar ce rezulta e dobanda pe care o cere cand da altuia credit banii depusi de tine.
 • 0 (0 voturi)    
  CAMATARII DIN CHINA...... (Marţi, 29 noiembrie 2011, 15:30)

  Aylin [anonim]

  Ma aflu in Beijing, China si vreau sa va spun ca aici se practica cel mai frecvent camatoria ! ... Am un prieten care si-a luat-o rau de tot.... Avea prietena(iubita ma rog) si asta vrea sa ii ia casa si ce credeti, se duce la o firma de camatorie ( pt ca aici astia au si birou, ii poti gasi si pe situri, cu toate ca sunt ilegali!) si vb cu camatarii si le propune cazul sa ii ia lu tipul casa si cred ca si masina ( un Jeep SUW) . Nu am detalii despre dobanzi si cat castiga in parte camatoria in cazul asta. Dar sa vedeti faza: camatoria aranjaza un accident ! asta era cu tipul in oras, dar in ziua aia ea nu a mers cu el in masina, a ramas acasa ! si tipul intra inctr-o curba, unde nu prea era lume si nici blocuri ( era in oras ) mai la periferie. Si tipul merge normal conducand Jeepul ala si ajunge unde era ceva lume in fata la un magazin. Trece de magazin si aude lume strigand in urma lui " Baa, l-ai omorat !...opreste" si culmea a fost ca tipul nu a zuzit nici macar un mic zgomot din masina ! deci si cand lovesti un caine auzi o bubuitura, dar un om... In fine, se da jos tipul si un mos intr-un carut trantit jos , nu sange , nu nimic... Tipul normal ca se pierduse cu firea , se duc la politie tot, acte, cercetri, hopa... si i se cere tipului suma de 20.000 Euro ! incluzad spitalizarea mosului si o operatie chipurile ( suma din care s-a dat spaga la medic pt un diagnistic "made in China" si restul probabil ca i-a luat tipa aia si camatarii ca atrebuit sa dea bani si la familia mosului ca il acuzasera si de tentativa de omor din culpa ! ) . Dupa chestia asta , tipul inebunit de unde sa ia banii astia 20.000. Mie mi-a spus doar ca face rost de la prieteni..Eu fiind straina , el nu a vrut sa stiu eu cum rezolva el treaba asta la negru asa... SI in fine, de atunci si pana acum sunt 2 ani si tipa sta la el in casa pana da banii inapoi urmand sa ii ia casa cred.
 • 0 (0 voturi)    
  CAMATARII DIN CHINA- continuare (Marţi, 29 noiembrie 2011, 15:41)

  aylin [anonim]

  Ce am vrut sa mai adaug, tipa asta a depus bani la camarati in firma ( un fel de investitie din care ea mai tarziu isi primea dublu sau triplu, daca va amintit Robingo din Romania !) si cirand bani in firma camatarilor, are dreptul de finantare , adica poate "ajuta" o alta persoana si ea "l-a ajutat " pe tipul asta. Camatarii i-au acordat tipului 20,000 Euro si la prima esuare de plata (intarziere), i-aau dublat suma ! De atunci el tot imi zice ca mai are putin si termina cazul , dar cand ajunge la data respectiva, iar nu mai termina.... si tot asa si a trecut un an de atunci....
  Deci camatarii din Romania inca nu au ajuns la acest nivel, sa va fereasca Dumnezeu sa ajunga asa departe .... Vreau sa va spun ca firma figureaza pe profil de investitii, deci totul merge legal absolut, nu sunt gen Provident, sunt firme provate , oricine poate investii bani in aceste firme si primeste dreptul de finantare, adica cand firma are un "client" disperat sa faca rost de bani, firma asta de camatari ii da un reprezentant care se ocupa de cazul lui , reprezentantul fiind persoana care a investit bani in firma , care a stocat mai bine zis cu conditia de a primi triplu sa zicem cand cineva apeleaza la serviciile firmei ( depinde de suma depusa de "reprezentant" , ca sunt anumite limite de incadrare exact cum primesti si creditul in functie de ce garantii oferi, asa si aiic, in functie de suma depusa , iti calculeaza cat vei primi ). Si deci, tipa respectiva are tot dreptul de a=i lua casa tipului acum, ba chiar sta la el in casa , asta ca o garantie ca sa nu dispara tipul... si il tot amana cu plata ... Nu a cedat psihic dar nici ,mult nu mai are....
 • 0 (0 voturi)    
  Fiti destepti ! (Luni, 5 noiembrie 2012, 0:32)

  covaci [anonim]

  Fiti destepti si oricat de greu v-ar fi incercati sa nu apelati la serviciile camatarilor.Viata este si asa grea,ma gandesc cu groaza la cei care aveti si copii . Dumnezeu sa va apere pe toti !
 • 0 (0 voturi)    
  Nu aveți nevoie de asistență financiară sau de (Luni, 2 februarie 2015, 23:17)

  Moises Miguelro [anonim]

  Nu aveți nevoie de asistență financiară sau de împrumut de urgență? și ați fi dezamăgiți de către bănci. Va putem oferi finanțare directă de până la 5 milioane de euro la rate ale dobânzii convenabile Pentru mai multe informații și cerință a formularului de cerere, Contactati-ne prin e-mail uspf.associates@gmail.com
  Salutari.
  Moises Miguelro
 • 0 (0 voturi)    
  Hello (Miercuri, 17 iunie 2015, 8:04)

  Bill Marvin [anonim]

  Salut prietenii mei si familia, vă rugăm să vreau ca toți să fie foarte atent pe internet. i se va sfatuim sa nu aplice pentru un împrumut în internet, deoarece nu toate dintre ele sunt reale, ele sunt înșelătorie, ei vor sa ne transmiteti bani pentru înregistrare, de transfer, costul de asigurare și încă nu veți primi dvs. de împrumut, ele sunt toate hoți. Am fost o victimă în 3 creditorii diferite împrumut aici și voi trimite suma îmbrățișare de bani, pentru că într-adevăr doriți să obțineți acest împrumut și am încredere în ei ca și prima dată, dar nu am putut obține împrumutul de la ei. Vă rugăm, trebuie să fie foarte atent, astfel încât să nu fi păcălit ca mine, dacă chiar vrei să se aplice în internet, există un singur creditor împrumut care am încredere atât de mult pentru că după ce am încercat mai multe locuri și am fost pacalit, am fost atât de mult în dureri, deoarece am o mulțime de datorii la plata, asa ca prietenul meu la birou ma ajutat pentru a căuta un adevărat și legitim creditor de împrumut și am găsit un nou creditor împrumut Estera JONES, si am aplicat in firma ei, așa meu prieten a fost cel care ma ajutat să respecte toate regulile și regulamentul și Dumnezeu să fie gloria am primit un împrumut de la firma de aproximativ 75.000 de euro. deci, dacă aveți nevoie de un împrumut, trebuie să contactați Estera JONES și să urmeze regulile și reglementarea și vă asigur că veți obține împrumutul în mai puțin de 24 de ore, se poate ajunge o pe e-mail ei la estherjones.lenders@gmail.com.

  Puteți în continuare să mă contactați pe e-mail meu la billmarvin009@gmail.com
  • 0 (0 voturi)    
   beasleyclivew224@yahoo.com (Sâmbătă, 20 februarie 2016, 3:22)

   beasleyclive [anonim] i-a raspuns lui Bill Marvin

   Oferta de împrumut elvețian este aici din nou, cu dobanda accesibile de 3% pentru finanțarea de afaceri, acasă, masina sau personal de împrumut și aveți un scor de credit rău? Atenție: Sir / Madam veste bună este că aici, oferim acum toate categoriile de credite, în orice parte a lumii pentru primul trimestru al anului. În cazul în care interesat ne puteți e-mail prin swissloanoffer@gmail.com de lucru și documentații.
 • 0 (0 voturi)    
  OFERTA DE ÎMPRUMUT ORIGINALE (Duminică, 19 iunie 2016, 17:58)

  Bishop [anonim]

  Buna,
  Sunt Episcopul T.D Jakes, un creditor împrumut privat, care oferă împrumuturi oportunitate de viață timp. Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoriile sau ai nevoie de un împrumut pentru a îmbunătăți afacerea ta? Ați fost respinse de către bănci și alte instituții financiare? Ai nevoie de un împrumut de consolidare sau ipotecar? cauta mai mult, deoarece noi suntem aici pentru a face toate problemele tale financiare, un lucru din trecut. Noi împrumuta fonduri pentru persoanele care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau care au nevoie de bani pentru a plăti facturile, pentru a investi în interes de afaceri, la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că furnizăm o asistență fiabilă și beneficiar și va fi dispus să ofere un împrumut. Așa că ne contactați astăzi prin e-mail la adresa:
  (bishopjakesloancompany@gmail.com)
 • 0 (0 voturi)    
  Credit (Luni, 15 august 2016, 17:19)

  Kumah James [anonim]

  Obținerea unui împrumut legitime au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema de rău de credit și garanții sunt ceva care clienții sunt mereu îngrijorat atunci când caută un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRMA.a făcut diferența în industria de creditare. MIDLAND CREDIT FIRMA a fost acreditat de creditare organizarea consiliului pentru a da împrumuturi locale și internaționale clienții la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost dat privilegiul de a satisface nevoile dvs. financiare. Problema de credit nu ar trebui să te oprească de la obtinerea creditului de care ai nevoie.

  Serviciile noastre Includ Următoarele:-
  *Investitorii Credite
  *Consolidare A Datoriei
  *A Doua Ipoteca
  *Împrumuturi De Afaceri
  *Credite Personale
  *Împrumuturi Internaționale

  Nu de securitate socială și nici o verificare de credit, 100% Garanție. Tot ce trebuie sa faci este sa ne spui exact ceea ce vrei și cu siguranță vom face visul in realitate. MIDLAND CREDIT FIRMA spune " DA " atunci când băncile spun că NU. În cele din urmă, ne-fond la scară mică firmă de împrumut, intermediari, la scară mică instituțiile financiare pentru ca am nelimitat capital. Pentru mai multe detalii, de a merge despre a face rost de un împrumut de la noi: Amabilitate răspunde imediat la această email:midland.credit2@gmail.com

  Nume companie:MIDLAND CREDIT ACASĂ
  Compania de e-Mail midland.credit2@gmail.com
  Compania NMLS ID: 315276.

  Ore De Ramură + Locații (Duminica Inchis)
  Luni, marți, și joi 10:00 A. M. și 6:00 P. M., miercuri 11:00 A. M. și 6:00 P. M., vineri 9:00 A. M. și 6:00 P. M, Satrurday 7:00 la 2:00.


  Motto:Investiții Pentru Generații.
 • 0 (0 voturi)    
  APLICA PENTRU UN FAST IMPRUMUT AZI (Luni, 31 octombrie 2016, 1:49)

  Walker [anonim]

  APLICA PENTRU UN FAST IMPRUMUT AZI E-mail: Angel.investment.uk@gmail.com sau de contact: +1 (540) 300-4234
  Ești în nevoie de un împrumut? aveți în banca a negat de un împrumut, suntem aici pentru a vă ajuta financiar, tot ce trebuie să faci acum este sa ne trimiteti un email prin intermediul (e-mail: Angel.investment.uk@gmail.com de contact: +1 540 300-4234) pentru a obține împrumut instant de orice sumă la orice destinație. Să investim în liderii de mâine.
  Nume: Walker Frognad
  Numele companiei Angel Investment
  E-mail: Angel.investment.uk@gmail.com
 • 0 (0 voturi)    
  LOAN OFFER (Duminică, 18 decembrie 2016, 21:13)

  Kumah James [anonim]

  Ești un om de afaceri sau o femeie? Ești într-o mizerie financiară sau nu Aveți nevoie de fonduri pentru a începe propria afacere? Trebuie să acorde împrumuturi Datoria Lor sau achita facturile sau de a începe o afacere bună? Nu aveți un scor de credit scăzut și veți găsi că este greu pentru a obține Capital de împrumut de la băncile locale / alte instituții financiare? Ai nevoie de un Împrumut sau de finanțare pentru orice motiv, cum ar fi:
  a) Credit de nevoi Personale, de Expansiune de Afaceri,
  b) Business Start-up, Educație,
  c) Consolidarea Datoriilor,
  d) Credite Greu Bani

  Oferim împrumut la rată scăzută a dobânzii de 3% și cu garanții reale și nu Garanții, oferim credite personale, credite de consolidare a datoriei, capital de risc de Capital, împrumut de afaceri, educație împrumut, ipotecare sau Împrumuturi pentru orice motiv".

  Cu toate acestea, metoda noastra ofera posibilitatea de a specifica valoarea creditului necesar și, de asemenea, durata vă puteți permite, vă oferă o Șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie!

  Aceste credite personale pot fi aprobat, indiferent de dvs. de credit și există o mulțime de clienți fericiți care să susțină această afirmație. Dar tu nu va primi doar personal de împrumut aveți nevoie; veți obține cel mai ieftin.Aceasta este promisiunea noastra: va garantam cel mai mic tarif pentru toate creditele, cu acces gratuit la garanții reale beneficii.

  Ne străduim să lăsați un pozitiv impresie de durată de peste așteptările clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este de a trata cu demnitate și respect, în timp ce oferind cea mai mare serviciu de calitate în timp util.

  E-mail: midland.credit2@gmail.com
  Nume companie: MIDLAND CREDIT ACASĂ
  Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
 • 0 (0 voturi)    
  IMPRUMUT (Joi, 29 decembrie 2016, 23:34)

  Elina Johnson [anonim]

  Căutați un împrumut? Ai nevoie de un împrumut de afaceri, credit de nevoi personale, Creditul Imobiliar, sau ați fost refuzat un împrumut de către o bancă sau o instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Ai locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! firma de împrumut elina Johnson suntem limitate în a da credite pentru companii și persoane fizice, la o rată scăzută și la prețuri accesibile dobânzi de 2%. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail astăzi prin elinajohnson22@gmail.com

  Ne da împrumut, de la suma minimă de 5.000 la 500,000,000.00 pe următoarea valută: United State dolari, Europa și Great British Pounds (GBP).

  DATE SOLICITANT:

    1) Numele complet:
    2) Țara:
    3) Adresa: a
    4) Stat:
    5) Sex:
    6) Stare civilă:
    7) Ocupatia:
    8) Numărul de telefon:
    9) Poziția actual locul de muncă:
    10) Venit lunar:
    11) Suma creditului necesar:
    12) Durata de împrumut:
    13) Scopul creditului:
    14) Religia:
    15) V-ați aplicat înainte;
    16) Data nașterii;
    Mulțumiri,
  D-na Johnson Elina
 • 0 (0 voturi)    
  Se aplică pentru împrumut autentic la o rată scăzu (Duminică, 29 ianuarie 2017, 23:33)

  Mr Donald Robert [anonim]

  Bună ziua Sir / Madam,

  Aveți nevoie de împrumut de bani între indivizi pentru a face față cu dificultăți financiare pentru a rupe în cele din urmă din impas provocată de bănci, prin respingerea dosarelor lor de a aplica? Sunt o experți financiari în măsură să facă un împrumut în suma care aveți nevoie și cu condiții care fac viața mai ușoară. Aici sunt domeniile în care te pot ajuta:
  * financiar
  * Lend Lease
  * Credit pentru investiții
  * Credit auto
  * Consolidarea datoriilor
  * Linie de credit
  * Al doilea credit ipotecar
  * Răscumpărarea de credit
  * Imprumut personal

  așa că, dacă sunteți interesat în obținerea unui împrumut veritabil, pur și simplu e-mail:
  guaranteloanfinancescompany@gmail.com

  Mulțumesc
 • 0 (0 voturi)    
  Aplica pentru un credit acum la 2% și se termină t (Luni, 30 ianuarie 2017, 5:07)

  Jamie Freeman [anonim]

  Ești în căutarea unui împrumut autentic ?? Ai nevoie de un împrumut de orice fel si pentru orice motiv ?? În căutarea fo afaceri de capital? Sunteți în căutarea de a cumpăra o casă nouă și aveți nevoie de un împrumut ?? Suntem în sfârșit aici pentru a ajuta ca noi oferim împrumuturi de încredere la rata dobânzii la doar 2%. debitori interesați să ne contacteze acum la (Freemanloanfinance@gmail.com), Freemanfinance.webs.com și a ajunge acolo împrumuturi astăzi.

  Mulțumiri.
  Jamie Freeman
  E-mail: Freemanloanfinance@gmail.com, Freemanloans@hotmail.com
  Site-ul: www.freemanfinance.webs.com
 • 0 (0 voturi)    
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-6816202-discuti (Luni, 27 februarie 2017, 11:03)

  Gina [anonim]

  Bună ziua tuturor, numele meu este Gina Acampora și eu vorbesc ca cel mai fericit om din întreaga lume sălbatică astăzi, și i-am spus mea de sine că orice creditor care a salva familia mea de situația noastră precară, i se va spune numele întregii lumi sălbatice și sunt atât de fericit să spun că familia mea este din nou pentru bine, deoarece am avut nevoie de un împrumut de $ 100,000 USD pentru a începe viața mea peste tot, din cauza profesiei mele ca eu sunt o mamă singură, cu 4 copii și toată lumea părea așa cum a fost agățat pe mine până când l-am cunoscut Dumnezeu a trimis Compania de împrumut, care a schimbat viața mea și a familiei mele, o firmă temători, Nora Mildred, ea a fost salvatorul DUMNEZEU trimis pentru a salva familia mea și la început am crezut că nu a fost va fi posibil, până când am primit împrumutul meu de $ 100,000 USD și i se va sfătui orice unul care are nevoie reală a unui împrumut pentru a contacta pe dna Nora Mildred, prin e-mail la. noramildred.loan@hotmail.com pentru că el este cel mai înțelegere și natură Împrumuturi cu inima Servicii
 • 0 (0 voturi)    
  IMPRUMUT SECURIZAT (Sâmbătă, 11 martie 2017, 10:26)

  YOLANDA [anonim]

  Bună ziua prieteni, acest lucru este pentru vorbesc despre el de un om cu inima buna, care ma ajuta cu un împrumut atunci când a fost în nevoie.
  de fapt tetimonios despre Dl HERVÉ MARTINET.
  la început nu a creat aceasta, dar în cele din urmă am primit meu împrumut de 400.000 € pentru o perioadă de douăzeci de ani.
  Da tu este, de asemenea, au nevoie, a lua legătura cu dumneavoastră de mail: hervetmartinet@gmail.com
  • 0 (0 voturi)    
   Împrumutul este o necesitate şi nu o ruşin (Sâmbătă, 20 mai 2017, 13:39)

   Mirela [anonim] i-a raspuns lui YOLANDA

   Salut prieteni
   Împrumutul este o necesitate şi nu o ruşine, ajută unul oferindu-pentru a satisface un număr mare de nevoile şi
   rambursa suma împrumutat prin profiturile, rezultată din investițiile sale... Face un împrumut de la Domnul Augustin, este o şansă, o realitate, o oportunitate pentru toţi. Am primit satisfacţie cu această femeie o cerere de împrumut, motiv pentru care recomandăm cineva care au nevoie de asistență financiară pentru a recupera. Vă rugăm să trimiteţi cererea dumneavoastră de împrumut la următoarea adresă de e-mail: augustinjeanmichelle@gmail.com
   E-Mail: augustinjeanmichelle@gmail.com
   E-Mail: augustinjeanmichelle@gmail.com
   Vă mulţumesc şi Dumnezeu să vă binecuvânteze.
 • 0 (0 voturi)    
  Cum am primit împrumutul meu (Duminică, 18 iunie 2017, 7:05)

  Cristina Nicolae [anonim]

  Numele meu este Cristina Nicolae, din România, un singur părinte, înainte ca soțul meu să moară să ne lase cu atâtea datorii, eram atât de confuz și frustrat de cum
  Să plătească datoria imensă. Într-o zi trecând prin Internet am dat peste o mărturie a lui (Andrew Dumitru) despre cum GINA MORGAN la ajutat cu un împrumut. Așadar, am solicitat un împrumut de 62.000 Euro, cu o durată de 5 ani de la Companie prin poștă (ginamorganloancompany@gmail.com)
  Când am aplicat pentru împrumut, am făcut un jurământ lui DUMNEZEU că dacă primesc împrumutul. Voi lăsa lumea să știe ce a făcut pentru mine, spre marea mea surpriză, în
  Mai puțin de 48 de ore, împrumutul meu a fost acordat cu o rată a dobânzii de 2%. Acum am stabilit datoria soțului meu și am început o nouă viață și o afacere a mea
  proprie. Tocmai mi-am îndeplinit jurămintele.
  Deci, dacă doriți orice tip de împrumut de până la 2%, vă rugăm să contactați GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD pe e-mailul ei ginamorganloancompany@gmail.com
 • 0 (0 voturi)    
  Obține împrumut la prețuri accesibile aici (Joi, 22 iunie 2017, 21:10)

  Henry Goh [anonim]

  FLOURISH FINANCE este o firmă de credit aprobată de guvern, acordăm împrumuturi persoanelor fizice și organizațiilor cu o rată a dobânzii de 2% la nivel mondial. Întoarce-te la mine dacă e interesat de mai multe detalii prin această corespondență: fffirm@hotmail.com
 • 0 (0 voturi)    
  Noi oferim împrumuturi (Duminică, 25 iunie 2017, 21:57)

  Kate Lisa Credit [anonim]

  Noi oferim împrumuturi pentru tot felul de scopuri. Oferim de la o sumă minimă de la 5.000 până la 10 milioane și la o rată a dobânzii scăzută de 3%, Termen de împrumut: maximum 25 de ani, în funcție de suma creditului de care aveți nevoie. Clienții trebuie să aibă vârsta mai mare de 18 ani. Această tranzacție de împrumut este o garanție de 100% pentru clienții serioși. Pentru mai multe informații despre împrumut, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: kate_solution@outlook.com
 • 0 (0 voturi)    
  VREAȚI UN UN ÎMPRUMUT (Miercuri, 12 iulie 2017, 22:04)

  Mr Larry [anonim]

  Aveți nevoie de un împrumut autentic pentru a vă achita facturile, a începe o afacere sau vreun fel de împrumut, contactați-l pe dl Larry Ellison pe { Larryellisonfinance@gmail.com }

  Email: Larryellisonfinance@gmail.com
 • 0 (0 voturi)    
  VREAȚI UN UN ÎMPRUMUT (Miercuri, 12 iulie 2017, 22:05)

  Mr Larry [anonim]

  Aveți nevoie de un împrumut autentic pentru a vă achita facturile, a începe o afacere sau vreun fel de împrumut, contactați-l pe dl Larry Ellison pe { Larryellisonfinance@gmail.com }

  Email: Larryellisonfinance@gmail.com
 • 0 (0 voturi)    
  goodnews (Duminică, 10 septembrie 2017, 16:38)

  ramona enache [anonim]

  Dumnezeu să fie gloria, un prieten al meu care a solicitat un împrumut și a primit de asemenea împrumutul, a introdus-o într-o companie de încredere unde funcționează doamna Ana Mihai, directorul filialei, și am solicitat un împrumut de suma de 60.000 de euro și au cerut pentru acreditările pe care le-am depus și după ce mi-au terminat verificarea detaliilor, împrumutul a fost aprobat pentru mine și am crezut că este o glumă și poate că este unul dintre acele acte frauduloase care m-au făcut să pierd bani, dar am fost uimit când Mi-am luat împrumutul în mai puțin de 24 de ore pentru o dobândă scăzută de 2% fără garanții. Sunt foarte fericit că DUMNEZEU a folosit prietenul meu care ia contactat și mi-a prezentat-o ​​și pentru că am fost salvat de la a-mi lua afacerea în aer și a lichidat și astăzi afacerea mea zboară în indoneziană și nimeni nu va spune că nu știți despre compania mea de modă.

  Așadar, sfătuiesc toți oamenii care trăiesc în România și în alte țări care au nevoie de împrumuturi pentru un scop sau celălalt pentru a vă contacta
  Doamna Ana Michael prin e-mail: (anamichaelguarantytrustloans@gmail.com)

  Puteți să mă contactați dacă aveți nevoie de alte informații prin e-mail: (ramonaenache954@gmail.com)
 • 0 (0 voturi)    
  Cum am primit împrumutul meu (Joi, 9 noiembrie 2017, 20:05)

  Anela Belmiro [anonim]

  Bună ziua tuturor!!!
  Numele meu este Anela Belmiro, din Portugalia, acum 3 săptămâni, căutam împrumut pentru a plăti pentru operația fiicei mele, din cauza disperării, am ajuns în mâinile unor escroci care au pretins că sunt creditori de împrumut. Toți promite să-mi dea un împrumut dar nu au făcut-o niciodată. Mi-am pierdut ultima economie de familie și a fost un total de 5.000 de euro. Până săptămâna trecută, o asistentă medicală la spitalul în care fiica mea a fost admisă mi-a introdus la JOAN NORMA LOAN COMPANY (joannormaloancompany@gmail.com) online, nu am crezut că există încă o companie autentică și legală oriunde în lume, așa că am fost online și au văzut mărturiile celorlalți din diferite țări despre modul în care această împrumut a ajutat-o ​​să-și împrumute împrumutul, așa că am contactat Compania și am depus o cerere de 40.000 €, în mai puțin de 24 de ore am primit suma creditului în contul meu. Aveți nevoie de un împrumut de urgență? cu amabilitate și rapid contactați compania pentru împrumutul dumneavoastră urgent și, de asemenea, să fiți un martor la fel ca mine, Contactați-i e-mail: joannormaloancompany@gmail.com
 • 0 (0 voturi)    
  Aplicați pentru împrumut rapid și convenabil pentr (Joi, 9 noiembrie 2017, 22:40)

  Domnul John Goodman [anonim]

  buna

  Aveți nevoie de un împrumut autentic între 1.000 și 50.000.000 de dolari SUA, EURO, GBP Lire?

  Aplicați pentru împrumut rapid și convenabil pentru a plăti facturile și pentru a începe o nouă finanțare pe proiectele dvs. la cea mai mică rată a dobânzii de 2%. Contactați-ne astăzi la Federația Rusă prin e-mail: globalloanfirm051@gmail.com sau prin Whats App Number +1 (845) 731 5341
  Mulțumesc
  Domnul John Goodman
 • 0 (0 voturi)    
  Cum am primit împrumutul meu (Joi, 9 noiembrie 2017, 22:56)

  Anela Belmiro [anonim]

  Bună ziua tuturor!!!
  Numele meu este Anela Belmiro, din Portugalia, acum 3 săptămâni, căutam împrumut pentru a plăti pentru operația fiicei mele, din cauza disperării, am ajuns în mâinile unor escroci care au pretins că sunt creditori de împrumut. Toți promite să-mi dea un împrumut dar nu au făcut-o niciodată. Mi-am pierdut ultima economie de familie și a fost un total de 5.000 de euro. Până săptămâna trecută, o asistentă medicală la spitalul în care fiica mea a fost admisă mi-a introdus la JOAN NORMA LOAN COMPANY (joannormaloancompany@gmail.com) online, nu am crezut că există încă o companie autentică și legală oriunde în lume, așa că am fost online și au văzut mărturiile celorlalți din diferite țări despre modul în care această companie de împrumut le-a ajutat să obțină împrumutul, așa că am contactat Compania și am depus o cerere de 40.000 €, în mai puțin de 24 de ore am primit suma creditului în contul meu. Aveți nevoie de un împrumut de urgență? cu amabilitate și rapid contactați compania pentru împrumutul dumneavoastră urgent și, de asemenea, să fiți un martor la fel ca mine, Contactați-i e-mail: joannormaloancompany@gmail.com
 • 0 (0 voturi)    
  Toate datorită dlui John Goodman mi-a făcut să pri (Duminică, 26 noiembrie 2017, 19:25)

  Domnul John Goodman [anonim]

  Toate datorită dlui John Goodman mi-a făcut să primesc împrumutul meu de la Federația Bancară din Rusia, puteți, de asemenea, să primiți împrumutul de la el cu încredere în mine. Puteți împrumuta cu ușurință bani pentru perioade de 12 până la 360 de luni la rata dobânzii de 2% și, prin urmare, nu există garanții, pași simpli, finanțare rapidă. Dacă sunteți interesat de oferta de împrumut, Aplicați pentru împrumut rapid și convenabil pentru a plăti facturile sau Căutați finanțare pentru a vă crea propria afacere? contactați dl John Goodman astăzi la Federația Rusă prin e-mail: globalloanfirm051@gmail.com Whats App Number +1 (845) 731 5341 Contactați-l pentru a obține un împrumut autentic acum.

  Domnul John Goodman
 • 0 (0 voturi)    
  Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru că a (Luni, 27 noiembrie 2017, 1:00)

  franklin loan [anonim]

  Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru că aici este o modalitate de a obține împrumutul pe care l-ați căutat într-o rată bună
  Sunt dl Franklin Scott un creditor privat de împrumut. suntem împrumutați de tot felul de împrumuturi, acordăm împrumuturi la o rată scăzută a dobânzii de 2% și condiții bune de lucru, dacă aveți nevoie de un împrumut atunci vă sfătuim să ne contactați pentru că oferim servicii de calitate care vă vor face mulțumiți. e-mail: Franklinsloans37@gmail.com

  oferim tot felul de împrumut în servicii bune, contactați-ne prin e-mail: Franklinsloans37@gmail.com
  Mulțumiri
  Dl Williams Franklin Scott Împrumuturi.
 • 0 (0 voturi)    
  loan offer (Miercuri, 6 decembrie 2017, 22:18)

  jorge [anonim]

  Buna,

  Care sunt nevoile dvs. financiare?

  Oferim împrumuturi de la minimum 2.000,00 euro până la maximum 100.000.000 euro, cu o durată confortabilă care variază de la 1 la 30 de ani, la o rată a dobânzii foarte redusă de 2%.

  Aveți nevoie de un împrumut de afaceri?
  Aveți nevoie de un împrumut personal?
  Vrei să cumperi o mașină?
  Doriți să refinanțați?
  Aveți nevoie de un împrumut ipotecar?
  Aveți nevoie de un capital imens pentru a începe propunerea de afaceri sau de extindere? V-ați pierdut speranța și credeți că nu există nicio cale de ieșire, iar povara financiară persistă?

  Va rugam sa nu ezitati sa ne contactati pentru o eventuala cooperare in afaceri.
  Contactați-ne prin e-mail: jdfinancier.agencia@yandex.com
 • 0 (0 voturi)    
  Loan (Marţi, 16 ianuarie 2018, 23:24)

  Maria Hernandez [anonim]

  Hi Viewers pe acest site Sunt Maria Hernandez pe nume. Locuiesc în limba română, vreau să folosesc acest mediu pentru a avertiza toți solicitanții de împrumuturi să fie foarte atenți, deoarece există atât de mulți escroci peste tot. Cu câteva luni în urmă, am fost îngrădit financiar și, din cauza disperării mele, am fost scamat de mai mulți creditori online. Aproape că am pierdut speranța până când un prieten de-al meu mi-a făcut referire la un creditor foarte fals, numit Flushing Financial Corporation Inc, care îmi împrumuta un împrumut fără garanție de 15.000 $ sub 48 de ore fără nici un stres. Dacă aveți nevoie de orice fel de împrumut, contactați-o acum pe adresa de e-mail de mai jos (anitabrenceloanfundss.usa@gmail.com). Folosesc acest mediu pentru a avertiza toți solicitanții de împrumut din cauza dracului pe care l-am trecut în mâinile acei creditori frauduloși vă mulțumesc.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version