Creste salariul minim cu 25%! Aflat in discutii si dispute majore cu sindicatele, mai ales dupa ce grila de salarizare a fost din nou “ajustata” (in jos, evident), ministrul Muncii, populistul Marian Sarbu, a gasit un os de aruncat sindicatelor: marirea salariului minim pe economie cu 25%, de la 1 ianuarie 2010.

Salariul minim s-ar presupune ca are la baza un cos de produse, avand rol de protectie sociala. Eroare… Salariul minim e pentru fraieri - domeniul privat. El nu are nici o valoare pentru guvern.

In sectorul bugetar pur si simplu nu exista salariu minim.

Anumite ajutoare sociale, calculate fata de salariul minim, sunt calculate incepand de anul trecut in functie de un “indicator de referinta”. Dl Tariceanu, pe vremea cand era prim-ministru, a constatat ca nu prea mai are bani la buget. Si atunci a luat populista masura a maririi salariului minim (ca doar nu il platea guvernul), dar a inventat indicatorul de referinta pentru ajutoarele platite de stat.

Agresiunea fara precedent a guvernului PDL-PSD asupra mediului privat continua. Cu o dusmanie pe care nu am mai vazut decat la guvernul Vacaroiu, cu mai bine de 15 ani in urma. Ce urmeaza Boc?

De ce inghit sindicatele pe nerasuflate osul aruncat de guvern? Pentru ca salariile din grila sunt stabilite in functie de salariul minim. Si de aici speranta ca, de la 1 ianuarie 2010, salariile in sistemul bugetar vor creste cu 25%.

Anul trecut a fost o lege pentru profesori. Anul asta se prefigureaza una pentru toti bugetarii. Se pare ca inca nu am invatat nimic din trecut. Iar o vorba din batrani spune ca cine uita trecutul e condamnat sa il repete…

Citeste si comenteaza pe Jeopardy.