Am criticat de multe ori faptul ca atunci cand vine vorba despre criteriile pe baza carora se decide valoarea pensiei, unii sunt mai egali decat altii.

Astfel, in timp ce 97% dintre romani au pensia calculata ca media veniturilor inregistrate in toti anii in care au lucrat, alti 3% beneficiaza de conditii privilegiate care le permit pe de o parte sa iasa la pensie mai repede, iar pe de alta parte, sa beneficieze de o modalitate diferita de calcul, ceea ce le asigura pensii uriase rezultate din luarea in considerare doar a venitului realizat in ultimele luni de munca.

Iata insa ca Guvernul s-a hotarat sa faca putina curatenie in acest domeniu, dl Seitan, consilierul pe probleme sociale al primului ministru anuntand ca aproximativ 200.000 de pensii vor fi recalculate, masura care ii va lasa pe multi dintre pensionarii de lux ai Romaniei fara cea mai mare parte a pensiei pentru care au “muncit” din greu.

Dincolo de prestatia cel putin mediocra din ultimele luni, Guvernul are o bila alba din partea mea pentru aceasta atitudine. Din pacate, sunt convins ca acesti 200.000 de pensionari au fost sacrificati doar pentru ca ceilalti 6 milioane sa voteze cu cine trebuie la alegeri.

Citeste si comenteaza pe Khris.ro.