Gigi Becali este "persoana publica", "formator de opinie", "are legaturi cu Biserica". Si ce legatura au cele trei calitati ale omului Gigi Becali cu faptele, reprobabile in opinia mea, facute de Gigi Becali. Ce cauta niste aprecieri descriptive legate de persoana in justificarea unei hotarari judecatoresti care trebuie sa judece faptele persoanei.

Justitia din Romania nu mai are nicio legatura cu statuia aia oarba cu o balanta in mana.

Multa lume crede ca daca faci un fapt si te baga la inchisoare pentru altul, chiar daca nu esti vinovat de cel din urma, este corect. Fals.

Se aduce aminte de Al Capone care n-a fost dovedit ca ucigas si a facut puscarie pentru inselarea Fiscului. Da, dar Al Capone chiar avea probleme cu Fiscul.

Nu-mi vine sa cred ca, fara voia mea, am ajuns sa-i iau cumva partea lui Gigi Becali. Si nu pentru ce a facut el ci pentru absurditatea Justitiei.

Nu ma intereseaza bisericile construite de Gigi, pomenile, daniile, toate smecheriile de imagine pe care Gigi le-a infaptuit. Ma intereseaza o judecata dreapta pentru un om obisnuit. Pentru ca Gigi Becali trebuie sa fie considerat un om obisnuit. Nu acel Gigi Becali care apare la televizor. Gigi Becali este fiecare dintre noi in fata Justitiei, asta inseamna o Romanie normala, toti suntem egali.

Daca de maine incep arestarile ziaristilor cum e? Sunt deja formatori de opinie si persoane publice, deci au circumstante agravante.

Normalitatea este starea de libertate. De care niste hoti de masini beneficiaza, nici nu sunt anchetati. Fara un furt initial Gigi Becali nu avea ce fapta sa faca. Hotii sunt cel putin complici la propria lor rapire si daca nu sunt anchetati pentru furt sa fie anchetati pentru complicitate la rapire.

Mai vorbim despre ziaristi.

Citeste si comenteaza pe Romania obiectiva.