Îi mai țineți minte pe CpFeii ăia cu mîna pe cruce și familia-n gură care puseseră de-un referendum acum vreo doi ani ca să ne apere "țărișoara" de "perversiunile occidentului secularizat"? Mai țineți minte ce marotă aveau cu "transghenderii"? Iubiții noștri creștini dezumflați, refugiați acum prin cotloanele Internetului, continuă să țină de obsesia lor ca gaia mațul și mai publică din cînd în cînd știri ca să înțelegem ce depravată este Europa de Vest.

Alexandru Toma Patrascu Foto: Arhiva personala

Un recent sondaj de opinie din Franța,[i] care arată că 22% dintre tinerii cu vîrsta între 18 și 30 de ani se consideră transgenderi, i-a scos din amorțire, iar comentariile curg pe pagina de FB. "Îndrăcire" ne asigură o doamnă ce are o icoană la poza de profil. "Cînd dracu-ți ia mințile, aici se ajunge. O lume fără Dumnezeu!" mai adaugă cineva. Așa e, sînt de părere cei mai mulți (28 de like-uri și 2 inimioare): este un "Dezastru al unor oameni fără Dzeu".

Fideli principiului tradițional "Crede și nu cerceta!", bravii CpFei rostogolesc știrea, dar nu fac efortul de a căuta studiul original și de a-l citi. Dacă ar fi făcut-o, ar fi aflat lucruri interesante și care ar fi putut să le dea de gîndit.

Într-adevăr, în medie 22% dintre tineri nu se identifică drept bărbat sau femeie, dar există diferențe mari în funcție de religie. Dacă tulburarea de gen afectează 17% dintre cei fără religie, în cazul catolicilor practicanți numărul celor care suferă de această afecțiune este aproape dublu, de 31%. Mai mult, diferența este și mai pregnantă în cazul celor care resping foarte puternic identificarea drept bărbat sau femeie: 16% în cazul catolicilor practicanți față de doar 4% în cazul nereligioșilor!

Am comparat catolicii cu cei fără religie căci aceste două categorii acoperă împreună marea majoritate a tinerilor și au ponderi aproximativ egale (sînt mai mulți necredincioși decît catolici).[ii] Sondajul indică, în general, un procent semnificativ mai mare de transgenderi printre persoanele religioase decît printre cei fără religie: 32% (protestanți, ortodocși etc.), 31% (catolici practicanți), 29% (musulmani), 23% (catolici nepracticanți).

Poate acum o să-i vedem pe CpFei făcînd campanie împotriva religiei ca să ne apere "țărișoara" de "transghendări". Cine știe?...

Citeste intreg articolul si coemnteaza pe contributors.ro