S-a umplut paharul! Așa nu se mai poate! Dl.Gâdea este la capătul puterilor, nu-l mai ține prestația. E nesigur, e complexat. Geaba îl împachetează recuziterii în costume mătăsoase cu eticheta pe mânecă, geaba îi lustruiesc subalternii pantofii și freza, geaba i se înalță jilțul din platou de-o palmă desupra celorlalți, arată pur și simplu epuizat. S-au adunat multe: șpagatul peste adevăr de fiecare seară, tumbele exersate în salonul patronului Felix, exercițiul la paralele față de realitate, toate cauzând boli fatale de coloană. Misiuni tot mai grele i s-au distribuit, de la penitența de a sta în fața lui Pascal Bruckner ca la poarta nouă, până la ghinionul de a fi scos la tablă de premierul Mihai Răzvan Ungureanu și prins cu lecția neînvățată. I s-au despletit complet întrebările, i-a pierit surâsul onctuos, i s-au scurs fondul de ten și tupeul obișnuit, iar bolnavii de cancer folosiți ca gardă pretoriană nu l-au mai putut, nefericiții, ajuta.

Brindusa ArmancaFoto: Arhiva personala

Până la momentul ambițios al interviului de alaltăieri, dl.Gâdea s-a mai descurcat cumva în gălăgia toxică a Antenei 3, flancat de coriști zeloși, dornici de celebritate. Jurnalismul nu e chiar pentru oricine, iar televiziunea este la fel de nemiloasă ca și politica: scoate în evidență defectele, dezvăluie lacunele, erodează. Iar publicul aplaudă ascensiunea ca și prăbușirea, exact ca pe vremea gladiatorilor.

I s-a mai încredințat și funcția de director general, ceea ce înseamnă că dl. Gâdea răspunde oarecum de finanțele familiei Voiculescu, învățată cu viața de lux. Și ce-a făcut? A produs găuri în buzunarul patronal de câteva sute de mii de Euro plătiți ca amenzi la CNA (asta în condiții de clemență), a generat procese, care și ele costă, și-a tras plăți groase pentru o prestație tot mai subțire. Apoi s-a autovictimizat public, că să justifice deficitele. I s-au tot iertat, fiindcă ambâțul și încrâncenarea politică ale numitului Felix vor fi fost satisfăcute de câte o invectivă plasată sub centura dușmanului, sau de câte o manifestație orchestrată manu propria.

Dar acum nu se mai poate! Au ajuns Antenele sub ilustra direcțiune de râsul presei și al lumii cu Mirela bugetara, o manipulare pe cât de stupidă pe atât de ticăloasă, taxată de revista Kamikaze: iei o vânzătoare din piață, o pui să cumpere două roșii și o prezinți ca pe o bugetară sărmană care nu-și permite mai mult.În secvența următoare se vede cum femeia vinde liniștită la taraba ei. Ce vinde? Roșii. Mai mult, dl. Gâdea nu-și mai poate ține deloc firea (aoleu, Firea?), își insultă în direct interlocutorul, devenit subit ”dobitoc” sau ”nesimțit”. E nasol de tot. Până și Gramatica s-a supărat pe dl.Gâdea, după ce i-a frânt o mână în mod ”salutar” și i-a făcut un cucui cu pluralul și genitivul capitalei moldave.

A sărit Mircea Badea să-l sprijine, fiindcă avea Abecedarul la el: „Domnule Ungureanu, știu eu să pun Iașiul la gerunziu”, s-a rățoit Mircea Badea la premier în seara cu pricina. Bloggerița Andra-Daria Szasz, prietenă cu Gramatica, zice că ar fi o soluție pentru gerunziul substantivelor proprii, o inovație lingvistică marca Badea-Gâdea: ”Personal sunt foarte curioasă cum se poate conjuga un substantiv, iar în cazul de față, substantivul propriu „Iași”! Singura variantă pe care o primesc este asta, domnule Mircea Badea: Ieșind. Din presă”. Vedeți, de asta se cere demisia domnului Gâdea. Pentru binele lui și sănătatea presei. Dacă nu își dă demisia, trebuie suspendat. Cel puțin cu telecomanda.

Citeste tot articolul si comenteaza peContributors.ro