Gata. Nu se mai poate. Ajunge.

Stefan VlastonFoto: Hotnews

Am ajuns la capatul rabdarii. Actuala clasa politica trebuie inlocuita. Cu alta, care sa aiba drept obiectiv progresul societatii, nu propriile interese.

Este adevarat ca poporul roman este deficitar in generarea propriilor elite politice. De asta a si apelat, in momente de cumpana, la principi straini.

Dar asta a fost candva. Acum avem romani instruiti si umblati prin lume. Avem tineri idealisti si decisi sa-si aduca contributia la managementul tarii. Altfel decat au facut-o si o fac fostii si actualii conducatori.

Santajul acesta cu nu aveti pe cine alege, ca toti suntem o apa si un pamant, trebuie sa inceteze. Nu mai dorim sa alegem raul cel mai mic. Vrem binele cel mare.

Ne-au condus si ne conduc oameni certati cu legea. Liste lungi de penali se regasesc in toate paridele. Si altii pe langa ei, care-i tolereaza si de care profita. Politicieni abia iesiti din puscarii sunt rechemati in front la partid. Clientela politica transforma statul, amenzile si taxele, in surse de imbogatire proprie si de umplere a pusculitei de partid. Greii clientelei si ai partidelor se usureaza intr-un loc sigur: la casieria de partid. Urmand sa primeasca alte functii, alte contracte, in alte structuri ale statului. Si ciclul se reia, dupa fiecare tur de alegeri, ca un blestem.

Am privatizat-vandut, aproape toate activele economiei comuniste si societatea nu s-a ales cu mai nimic. Doar clasa politica a profitat. Stau marturie vilele si conturile din declaratiile de avere. Activele economice ramase, desi falimentare, servesc devalizarii, in continuare, a ultimelor ramasite ale economiei socialiste.

Nu este adevarat ca suntem blestemati sa-i suportam la infinit.

Depinde doar de noi sa ne eliberam. Momentul eliberarii se apropie.

Alegerile din 2012 trebuie sa ne gaseasca cu o componenta noua si puternica a clasei politice. Altfel construita din start. Nemolipsita de pacatul originar: dai banu’ la partid, primesti contracte cu statul si banoase functii publice.

Ne trebuie un moment zero, de reset total. Daca nu se produce in acest sezon electoral, trebuie sa mai asteptam inca patru ani.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro