Proiect BCR - HotNews

O faptă bună pe zi - Căutăm ONG-uri pe care să le răsplătim cu 1.000 de euro pentru faptele bune - #ofaptabunapezi

de     Smile Media
Vineri, 27 martie 2020, 19:35 O faptă bună pe zi


O faptă bună pe zi - BCR și HotNews
Foto: BCR
Pandemia a schimbat modul de viață și felul în care ne raportăm la lucrurile și oamenii din jurul nostru. Între știrile despre numărul de persoane infectate, despre situații de criză, mai multe companii au dat semnalul că trebuie să fim solidari în astfel de momente. Fie prin donații, fie prin alte fapte care merită salutate. În acest context, BCR și Hotnews doresc să sprijine ONG-urile care continuă să facă fapte bune, așa cum au făcut mereu, chiar și în această perioadă grea. Efortul lor este admirabil și tot mai multe au nevoie de ajutor.

UPDATE 2: Înscrierile s-au încheiat. Pe 1 aprilie o să apară primul articol ce o să conțină sondajul pentru a decide către ce ONG merge prima finanțare de 1.000 de euro. Reamintim că vor fi luate în considerare doar ONG-urile care sunt înregistrate în Registrul Entităților și Unităților de Cult, aflat în evidența Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

UPDATE: înscrierile ONG-urilor se pot face lăsând un comentariu la acest articol sau la postarea de pe pagina de Facebook a HotNews.ro. Este de ajuns numele ONG-ului + o scurtă descriere a sa. Sondajele vor fi publicate zilnic pe site-ul HotNews și pe pagina de Facebook, însă votarea se poate face doar în interiorul articolelor care conțin sondajele, NU pe Facebook. Data limită de înscriere este 31 martie, ora 20.00. Sondajele vor apărea zilnic pe HotNews.ro (timp de 30 de zile), începând cu data de 1 aprilie.

Așadar, dacă știi o organizație sau asociație care se implică în aceste zile și ajută comunitatea, este angajată în lupta împotriva coronavirusului, ajută medicii, spitalele, dar nu numai, lasă în comentariu numele și o scurtă descriere. BCR va dona, în urma voturilor venite din partea voastră, a cititorilor, câte 1.000 de euro pe zi ONG-urilor cu cele mai multe voturi, ca un mic sprijin pentru a putea duce lupta mai departe.

Campania se va desfășura timp de 30 de zile și în fiecare zi un ONG va avea posibilitatea să primească, la finalul zilei, câte o finanțare de 1.000 de euro. Încercăm astfel să ajutăm cât mai multe astfel de organizații.

În fiecare zi, vom deschide un sondaj pe HotNews.ro în care vom avea 2 sau mai multe ONG-uri (în funcție de numărul de ONG-uri propuse) ce pot fi votate, iar la finalul zilei, la ora 20.00, organizația care are cele mai multe voturi va beneficia de micro-finanțarea de 1.000 de euro. Mecanismul de votare nu permite voturile multiple de pe același IP.

ONG-urile eligibile pentru aceste micro-finanțări trebuie să fie înregistrate în Registrul Entităților și Unităților de Cult, aflat în evidența Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). ONG-urile care vor fi nominalizate drept beneficiare la finalul fiecărei zile vor fi contactate de către reprezentații BCR.

Data la care vom demara campania este de 31 martie, ora 20.00, așa că trimite până atunci sugestiile tale pentru ONG-urile care fac bine pentru comunitățile din jurul lor. Și distribuie acest mesaj: hai să facem o faptă bună pe zi!

Sondajele vor fi disponibile pe subsecțiunea O faptă bună pe zi.

#ofaptabunapezi #staysafe #bcr #hotnews

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


26032 vizualizari

 • -5 (9 voturi)    
  eu am facut doua fapte bune azi.. (Vineri, 27 martie 2020, 20:00)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  .. am sunat la politie sa reclam doi vecini pensionari care erau afara dupa ora 13.
  • +1 (3 voturi)    
   Acum se da banul moca... (Sâmbătă, 28 martie 2020, 9:10)

   ciuma.rosie [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   ...aflam si noi ce multe ong-uri avem. Rusine sa va fie !
 • -1 (5 voturi)    
  Recomandare ONG (Vineri, 27 martie 2020, 20:25)

  Mortyse [utilizator]

  Recomand Asociatia Trei Vieti, care ina aceste zile desfasoara campania #FondulDonatorilor pentru a strange fonduri pentru echipamente de protectie pentru personalul medical dinlinia intaidin spitalele din Iasi.
  Detalii aici:
  https://www.facebook.com/TreiVietiRomania/photos/a.533891190601170/536359160354373/?type=3&theater
 • +5 (9 voturi)    
  Vă ajutăm din Cluj (Vineri, 27 martie 2020, 20:45)

  Ina Ferhane [anonim]

  VĂ AJUTĂM DIN CLUJ este o mişcare civică înfiinţată în data de 16.03.2020 de către asociaţiile Vedem Just, Civic Suport și Clujul Sustenabil, la care s-a alăturat CPVP - Center for Peace and Violence Prevention. Scopul mişcării este a ajuta persoanele vârstnice şi cele vulnerabile la COVID-19 procurând contra cost produsele alimentare şi medicamentele de strictă necesitate. De asemenea, voluntarii noştri pot oferi informaţii sau consilierea necesară în această perioadă.

  Toţi voluntarii care participă la această mişcare civică sunt înregistraţi la ISU Cluj-Napoca după ce au semnat declaraţia de confidenţialitate şi asumarea riscului în activităţile de voluntariat desfăşurate pe teritoriul judeţului.

  Oricine este dispus să se implice și să ajute, o poate face înscriindu-se pe platforma VĂ AJUTĂM DIN CLUJ, ajutam.civicsuport.ro.

  Mai mult, începând cu 25.03.2020 este operaţional call-center-ul mişcării VĂ AJUTĂM DIN CLUJ la nr. de tel 0364.406.517.
 • +2 (4 voturi)    
  Voluntari la ușa ta - Geeks for Democracy (Vineri, 27 martie 2020, 20:48)

  Ovidiu Voicu [utilizator]

  „Cumpărături la ușa ta este o inițiativă voluntară care livrează la domiciliu persoanelor în vârstă sau nedeplasabile pachete de alimente de strictă necesitate, pentru ca mult mai mulți oameni să poată rămâne acasă, în siguranță.

  Serviciile sunt disponibile în București și județul Ilfov și sunt gratuite dar costul cumpărăturilor se achită la livrare voluntarilor, conform bonului de casă. Transportul și logistica sunt gratuite, iar toți cei implicați sunt voluntari.”

  Detalii la: https://g4d.ro/cumparaturi/
 • -1 (3 voturi)    
  Recomandare ONG (Vineri, 27 martie 2020, 21:02)

  George [anonim]

  Asociatia geo-spatial.org pentru proiectul legat de prezentarea datelor Covid19 si demersul penrtu comunicarea transparenta a datelor de catre autoritati
 • +4 (8 voturi)    
  Vivid Neamt (Vineri, 27 martie 2020, 21:12)

  Gabriel [anonim]

  Un grup de voluntari care au format o miscare civica locala pentru a sustine atat cadrele medicale si personalul de interventie din judet, cat si populatia cea mai afectata de riscuri si restrictii.

  detalii pe https://vividneamt.ro/
 • +2 (4 voturi)    
  Fundatia Umanitara Pacea (Vineri, 27 martie 2020, 21:20)

  Lucian [anonim]

  Această fundație actionează pe raza orasului Roman in judetul Neamt. Pe langă activitățile specifice de ajutorare prin educatie, igienă, asistență medicală si integrare in câmpul muncii destinate persoanelor sărace din zonă, în ultimul timp a deschis un cont special in care strange fonduri pentru dotarea cadrelor medicale cu măsti, halate, vizoare, manusi si alte echipamente specifice de protectie, dar in special isi doreste să reusească să adune destui bani pentru a putea achizitiona 2 venitlatoare atât de necesare spitalului in special in aceste timpuri grele.
 • 0 (4 voturi)    
  inscriere ong pentru concurs (Vineri, 27 martie 2020, 21:24)

  dana zamfir [anonim]

  supermed cluj, ionut deji si artileria grea!

  asa desfasurare de forte nu mi-am imaginat, au un ritm demential!
 • +3 (3 voturi)    
  Recomandare ONG (Vineri, 27 martie 2020, 21:26)

  Mihaela Enea [anonim]

  �������������� ������������ ���������������� este o inițiativă voluntară civică a Federației Tinerilor din Bacău împreună cu organizațiile membre, care livrează la domiciliul persoanelor în vârstă sau nedeplasabile, pachete de alimente de strictă necesitate sau medicamente (pe bază de rețetă sau fără), pentru ca mult mai mulți oameni să poată rămâne acasă, în siguranță.

  ���������� ���� ����������������ț�� ���� ������ă������ ��������.������.������ î�������� ���������� ��:����-����:����.

  Ne-am mobilizat imediat în scopul întrajutorării celor cărora le este interzis să se deplaseze, conform Ordonanței Militare nr. 3/24.03.2020.

  ��â�� ��������ă?

  Costul cumpărăturilor se achită la livrare, voluntarilor, conform bonului de casă.
  Transportul și logistica sunt gratuite, iar toți cei implicați sunt voluntari.

  ����������ă î����ă �������������������� ������������ �������� �������� ������������ ���� ��������ț����:
  • echipament de protecţie (măşti, mănuşi) pentru voluntari şi pentru beneficiari
  • achiziţie medicamente
  • consumabile (telefon, abonament, combustibil)


  �������� ���� ��������������

  Suntem organizați și încercăm să acoperim nevoile persoanelor care intră în legătură cu noi și se află pe raza municipiului Bacău.

  Proiectul este destinat exclusiv persoanelor vârstnice sau nedeplasabile.

  Scopul proiectului este unul
  de solidaritate socială.

  Nu livrăm țigari, alcool sau colete!!!

  Initiativă civică propusă de Federația Tinerilor din Bacău si sustinuta de: Asociatia Ingenious Drama, Asociatia Valoare Plus, Asociatia Be Great, Asociatia pentru Dezvoltare Activa, Asociatia un Zambet, Street Delivery Bacau, ZidArt Bacau, TedX Bacau, Asociația Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă, I love Bacau, Bacau.NET
 • +3 (5 voturi)    
  Fundatia Inovații Sociale Regina Maria (Vineri, 27 martie 2020, 22:13)

  Sisan Irina [anonim]

  Fundatia Inovații Sociale Regina Maria este o organizatie de caritate neguvernamentala dedicata asistentei medicale integrate pentru persoanele fara venit si fara asigurare medicala si pentru persoanele cu venituri mici din Bucuresti, prin intermediul Policlinicilor Sociale. Ajuta si ingrijeste persoanele aflate in nevoie prin proiecte sustenabile si durabile in domeniile sanatatii si educatiei.
 • +2 (4 voturi)    
  Recomandare ONG (Vineri, 27 martie 2020, 22:14)

  vladescu ioan [anonim]

  Asociatia Zi de Bine si-a intrerupt „programul normal” de campanii pentru a demara cauza #scutpentruspitale. Pana acum, au fost dotate 14 spitale din Romania cu echipamente de protectie pentru medici, monitoare, ventilatoare si containere care sa fie transformate in unitati de primire urgente. Apelurile de ajutor se inmultesc insa de la o zi la alta. Pana acum s-au facut peste 400. Campania continua, dar este nevoie de sustinere mai mult ca niciodata! Intra pe www.zidebine.ro si informeaza-te!
 • +1 (3 voturi)    
  Inscriere ONG Beard Brothers (Vineri, 27 martie 2020, 22:29)

  Masomenos [utilizator]

  Donează pe https://www.beard-brothers.ro/doneaza/ sau prin transfer bancar în contul RO58BTRLRONCRT0249735201, titular Asociația Beard Brothers, cu specificația “WE STAND TOGETHER”.
 • +2 (4 voturi)    
  Asociația Ateliere Fără Frontiere din București (Vineri, 27 martie 2020, 22:36)

  Claudiu C. [anonim]

  Ateliere Fără Frontiere din București face colectări de desktopuri, laptopuri și monitoare stricate sau uzate moral pe care le repară și donează copiilor care n-au cum să participe la cursurile online organizate de profesori cât sunt școlile închise pentru că nu au calculatoare acasă pentru că provin din familii sărace.

  Au și un apel pentru colectarea de calculatoare pe care să le repare: https://www.stiri.ong/anunturi-ale-organizatiilor/diverse/apel-public-si-urgent-pentru-colectarea-de-calculatoare-uzate
 • +1 (3 voturi)    
  Recomandare Asociatie pentru ajutorul spitalelor (Vineri, 27 martie 2020, 22:41)

  Mihai [anonim]

  Recomandare - Asociatia pentru Spitalul Municipal "Prof. Dr. Irinel Popescu" Bailesti, implicata in strangerea de echipamente de protectie si fonduri pentru spitalul din Bailesti, Jud. Dolj, in lupta grea si de durata impotriva coronavirusului. Împreuna suntem mai puternici!
  Detalii aici : https://www.facebook.com/109819773992445/photos/a.110724897235266/114777806829975/?type=3&theater
 • +4 (4 voturi)    
  Cosul cu alimente (Vineri, 27 martie 2020, 22:50)

  SansaTa [utilizator]

  Recomand Asociatia Sansa Ta, care in aceste zile a distribui din donatii, alimente, igienico -sanitare la peste 60 de familii cu copii vulnerabile, batrani si persoane singure, izolate.

  Un tanar crescut la un centru de copii, a reusit cu puterile lui sa faca pana acum rost de merinde pentru cei nevoiasi, mai sunt multe familii care asteapta o sansa la viata, avem copii cu handicap, fara parinti, care cresc cu bunici, si lista poate continua.
 • +2 (2 voturi)    
  Recomandare ONG - Asociatia Manute Pricepute (Sâmbătă, 28 martie 2020, 1:39)

  Alin [anonim]

  Recomand Asociatia Manute Pricepute pentru actiunea de strangere de echipamente medicale pentru Spitalul Municipal Sighisoara.
  Proiectul presupune achizitia de materiale medicale necesare pentru dotarea personalului medical - masti de protectie, manusi, combinezoane, viziere, etc.

  Detalii aici: https://manutepricepute.ro/doneaza/
  si aici: https://www.facebook.com/groups/2789117577832439/
  si aici:
  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vtSlV_98Rzm8oXlnnzPKTKalCOTsRaueweTiNIOGb5k/edit?usp=sharing

  Multumesc.
 • +2 (2 voturi)    
  servicii sociale pentru copii (Sâmbătă, 28 martie 2020, 7:38)

  SOS Satele Copiilor Romania [anonim]

  Organizatia SOS Satele Copiilor Romania este prezenta in Romania din 1993 si are doua directii mari: cresterea copiilor fara familie si prevenirea separarii de famila biologica a copiilor aflati in situatii de risc, in comunitatile vulnerabile. In acest moment, 150 de copii fara familie cresc in casutele SOS, alaturi de o Mama SOS, iar 400 de copii din comunitatile vulnerabile sunt sustinuti sa ramana acasa si sa aiba in aceasta perioada tot ce au nevoie - mancare, apa, medicamente, produse de igiena etc. Specialistii SOS sunt pe teren, pregatesc pachete cu produse si sunt in permanenta legatura pentru a afla care este nevoia lor in timp real. Mai multe detalii pe www.sos-satelecopiilor.ro.
 • +3 (5 voturi)    
  Recomandare ONG Brasov (Sâmbătă, 28 martie 2020, 8:13)

  Flavia Stamate [anonim]

  Recomand Fundatia Comunitara Brasov cu proiectul Brasovul Pregatit.

  https://brasovulpregatit.fundatiacomunitarabrasov.ro/

  BRAȘOVUL PREGĂTIT
  Inițiativa vine ca răspuns la nevoile Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov care este deja implicat în procesul de identificare și vindecare a persoanelor îmbolnăvite cu noul virus. COVID-19 se răspândește rapid, este foarte contagios. Riscul de deces este în jur de 5%, dar tratarea persoanelor diagnosticate implică multe resurse din partea spitalelor, resurse limitate și înainte de declanșarea pandemiei.

  La nici o săptămână de la declanșarea campaniei, am decis că este necesar ca această campanie să fie direcționată și către alte entități medicale din Brașov: Spitalul Clinic Județean - secția UPU, Spitalul de Pneumologie și Ambulanța Brașov. În acest moment, fiecare cetățean poate face diferența. Sisteme sanitare solide din Europa s-au zdruncinat fără precedent, reușind cu greu să gestioneze criza sanitară.

  Este momentul să contribuim fiecare pentru binele tuturor, cât mai repede posibil până epidemia nu se răspândeste mai mult. Este timpul pentru a acționa cu RESPONSABILITATE, EMPATIE și SOLIDARITATE.

  DE CE?
  Responsabilitatea este una dintre valorile definitorii pentru Fundația Comunitară Brașov, transpuse în realitate de fiecare dată când acționăm pentru comunitatea brașoveană. Este o situație excepțională și total nouă la nivel mondial pentru care nu se cunosc încă toate cheile medicale de gestionare. Și care presupune un număr extrem de mare de pacienți de gestionat.

  Prioritatea ”0” a Fundației Comunitare Brașov în acest moment este implicarea în comunitate prin generarea rapidă de soluții la nevoile reale din acest moment și anume dotarea în regim de urgență a spitalelor din Brașov.

  PENTRU CINE?
  BRAȘOVUL PREGĂTIT este pentru fiecare brașovean care poate ajunge în situația de a avea nevoie de sistemul sanitar, în următoarea perioadă, în contextul COVID-19. Alături de acesta, vin și celelalte unități medicale din
 • +1 (3 voturi)    
  Actiune donare echipamente medicale (Sâmbătă, 28 martie 2020, 9:24)

  Mircea Lazar [anonim]

  Asociatia Clubul Rotary Targoviste a demarat o actiune de strangere de fonduri pentru achizitia de echipamente medicale pentru spitalul judetean Dambovita.
  Pana in acest moment am reusit sa strangem donatii de peste 336.000 lei. Au ajuns deja 3 ventilatoare, un videlaringoscop si un monitor functii vitale. In perioada urmatoare urmeaza sa mai ajunga inca 2 ventilatoare.
  Mai multe detalii despre aceasta actiune gasiti pe pagina de facebook a Rotary Club Targoviste.

  https://www.facebook.com/Rotary-Club-Targoviste-221277474563571/?__tn__=kC-R&eid=ARBKimBYB1qwRmK7lXBaPCSvVkDTY4LCqrNCQQ3SjY9zcRNqvkeQo8o-25k66dhyGsYHFvryYi6FJHOv&hc_ref=ARS9b7QamZ5XNPLekuYWRWzMY_jlsIG5s4f8uJ_sa7yoq34BtdDyREcszzqBVbXJN7w&fref=nf&__xts__[0]=68.ARD8GHraCSATGP-mf-7Ml19-4aPwRaOlXtx_8-0iwFI1GBXNuUYE-XQAdiljrnq8W9vEyxqpeMfpb4BY3Qc5y95P8xdESewivZ8BeYoowuBWHuwiXeC9D6bLYvCodLeA4G8hY17E0aaS4gQTTybe2kRz22Uf-kOktxuofyqZquxonb-PKBhrOR-xt7M6WfWhgASqPbb8P4dF2oFfpgU7kMZkNb4JvqiOeT_aztD08Z3TW6qWLcXNRykk9x4qvjgh5oas7Dmv9hVadWF7yt5kPeod4IB2B-K7nwYbMxglaRRxzhNVaKEvaf9T1B0JNyU988E2JMsZcY3uE4CSGBnFm4w58Q
 • +1 (3 voturi)    
  Donare echipamente medicale (Sâmbătă, 28 martie 2020, 9:46)

  Mircea Lazar [anonim]

  Asociatia Clubul Rotary Targoviste a demarat o actiune de donare echipamente medicale pentru spitalul judetean Dambovita.
  Pana in acest moment am achizitionat si donat 3 ventilatoare, un aparat de monitorizare functii vitale si un videolaringoscop iar in perioada urmatoare vor mai ajunge inca 2 ventilatoare.
  Mai multe detalii despre aceasta actiune gasiti pe pagina de facebook a Rotary Club Targoviste.

  https://www.facebook.com/221277474563571/posts/3143915828966373/
 • +3 (3 voturi)    
  Viziere.ro prin Asociatia SSMB (Sâmbătă, 28 martie 2020, 10:18)

  Lavinia P. [anonim]

  Viziere.ro
  Asociatia Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti

  Un grup de tineri au prototipat o vizieră de protecție pentru cadrele medicale a cărei durată de fabricare este foarte mică și din materiale care sunt mai ușor de procurat. Produsele sunt oferite gratuit către spitale.
  Se pot dona și materiale: PETG 0.5 mm, velcro banda dublu adeziva,burete EVA 20mm grosime, capse capsator standard, utii de transport 300(L) x 220 (l) (sau mai mult) x 230 (h) mm, scotch dublu adeziv, bandă scai tip Velcro 20 mm lățime.
  Până în acest moment, viziere.ro a primit peste 3.000 de cereri pentru producerea a peste 20.000 viziere de la cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi care se află în prima linie de acțiune.

  Asociatia SSMB

  Cod Fiscal: 18797296
  Cont IBAN: RO04BTRLRONCRT0254704901
  Deschis la Banca Transilvania, Divizia pentru Medici Bucuresti
  Descriere tranzactie: Stare de urgenta/Viziere PET
 • +10 (14 voturi)    
  BUNICII NOSTRI (Sâmbătă, 28 martie 2020, 10:40)

  Iulia Enache [anonim]

  ******* ASOCIATIA SNK *******

  Bunicii nostri – program de responsabilitate si protectie sociala in contextul pandemiei COVID-19
  continua seria de campanii de solidaritate si responsabilitate sociala, cu efectul concret al ameliorarii situatiilor dificile ale varstnicilor singuri si vulnerabili.

  Pachetele gratuite cu produse de prima necesitate vor fi distribuite catre 293 de varstnici aflati in autoizolare sau cu mobilitate redusa, singuri, de peste 70 de ani din toata Romania.

  In conditiile actuale ale pandemiei de COVID-19, INCLUZIUNEA SI PROTECTIA SOCIALA a batranilor
  devine un scop obligatoriu, rolul nostru fiind acela de a ne asigura ca in mod special batranii singuri sau imobilizati primesc cat mai devreme un minim ajutor si au suficiente resurse.
 • +3 (11 voturi)    
  Asociata Taxiul Cu Bomboane (Sâmbătă, 28 martie 2020, 10:45)

  C_D [utilizator]

  Asociatia Taxiul cu Bomboane este alaturi de personalul medical din spitale si ajuta in continuare copiii din spitale si nu numai, asa cum face deja de multi ani. Toate aceste lucruri se pot verifica pe pagina lor de facebook. Cristian Roman este un om extraordinar care nu a lasat garda jos nici macar in plina carantina si a incercat sa aduca zambete tuturor.
 • +7 (17 voturi)    
  Donatie Dezinfectant (Sâmbătă, 28 martie 2020, 11:06)

  Bogdan Dimciu [anonim]

  Asociația INSERT are ca scop inserția profesională a persoanelor dezavantajate. Realizăm acest lucru prin ateliere de terapie ocupaționale amplasate în județul Brașov.

  Deținem un atelier în care persoanele cu dizabilități mintale accentuate și grave învață să realizeze produse cosmetice de îngrijire. Având în vedere criza actuală, vrem să realizăm dezinfectant în cadrul terapiei și să donăm toate produsele rezultate. Banii vor fi folosiți atât pentru asigurarea siguranței dezinfectantului, pentru achiziționarea materiei prime și pentru inserția persoanelor dezavantajate.

  Rezultate așteptate alte activității:
  1. cel puțin 15 adulți cu dizabilități vor beneficia de o simulare a unui loc de muncă pe o perioadă de minim 30 de săptămâni
  2. aceștia vor dobândi aptitudini de comunicare, relaționare, lucru în echipă, mobilitate fină și alte abilitați utile pe piața muncii
  3. minim 200 de sticle de dezinfectant, realizate în cadrul activității terapeutice, vor fi donate în comunitate pentru a reduce riscul infectării

  Întocmit,
  Bogdan Dimciu
  Președinte Asociația INSERT
  email: contact@insert.ong
  28-03-2020
 • +1 (3 voturi)    
  #ajutorspitale-alaturi de medicii din prima linie (Sâmbătă, 28 martie 2020, 11:21)

  #ajutorspitale [anonim]

  Spitalele și centrele medicale din România sunt în linia întâi a luptei împotriva COVID-19, iar platforma https://ajutorspitale.entreprenation.ro/ vine în întâmpinarea nevoilor urgente ale acestora.

  Proiectul #ajutorspitale se adresează atât spitalelor și centrelor medicale care au nevoie de susținere pentru a-și putea desfășura activitatea în contextul dificil cu care se confruntă, cât și mediului de business, antreprenorilor care au resurse materiale și/ sau umane valoroase, prin care pot susține sistemul medical în această perioadă.

  Proiectul este o punte de legătură între resursele din mediul de business și nevoile pe care spitalele românești le au în acest moment critic.
 • +1 (3 voturi)    
  Recomandare ONG (Sâmbătă, 28 martie 2020, 11:46)

  Alexandra Abrudean [anonim]

  Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen oferă informații, îndrumare și consiliere psihologică telefonică și online persoanelor care regăsesc într-o situație de violență domestică.

  Puteți afla mai multe detalii despre activitatea organizației la adresa contact@aleg-romania.eu sau pe site-ul www.aleg-romania.eu
 • 0 (2 voturi)    
  END COVID-19 NOW (Sâmbătă, 28 martie 2020, 12:47)

  Lucian [anonim]

  Recomand campania organizata de Clubul Rotary Club Cetate Suceava - END COVID-19 NOW care mobilizeaza resurse pentru achizitia de echipamente dotari, materiale vitale activitatii personalului medical si pacientilor din Spitalul Sfantul Ioan cel Nou Suceava.
  https://rcsc.ro/campanii/end-covid-19-now/
  https://rcsc.ro/
 • -1 (1 vot)    
  END COVID-19 NOW (Sâmbătă, 28 martie 2020, 13:24)

  Lucian [anonim]

  Recomand activitatea Rotary Club Suceava Cetate care s-a mobilizat in campania END COVID-19 NOW de sustinere cu materiale si echipamente personalul medical si pacientii Spitalului Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava
  https://rcsc.ro/campanii/end-covid-19-now/
  https://rcsc.ro/
  https://www.facebook.com/RotaryClubSuceavaCetate/
 • +6 (14 voturi)    
  SSCR (Sâmbătă, 28 martie 2020, 14:20)

  CDS [utilizator]

  Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania (SSCR) s-a implicat in actiunea de strangere de fonduri prin promovarea activa in randul studentilor la medicina din toata tara a numarului de telefon 8826, sprijinind astfel campania asociatiei Daruieste Viata. Totodata, SSCR, prin filialele sale, a facut donatii in bani, catre 3 asociatii - Daruieste Viata (Bucuresti), Trei Vieti (Iasi) si Beard Brothers (Cluj) - si echipamente de protectie (masti, manusi, halate de unica folosinta) aflate deja in patrimoniul SSCR, catre spitalele din Bucuresti, Cluj si Constanta. De asemenea, voluntarii sunt implicati in productia de viziere destinate personalului medical.
 • +2 (4 voturi)    
  Fundatia Comunitara Sibiu (Sâmbătă, 28 martie 2020, 14:27)

  turcu adrian [anonim]

  solidaritate in comunitate prin cele 3 mari proiecte:

  -Un spital+o comunitate -Sibiu
  -Impreuna pentru Suceava-Suceava
  Un oras pentru un Spital-Medias

  http://fundatiacomunitarasibiu.ro/
 • +3 (3 voturi)    
  Asociatia Colegiul Pacientilor (Sâmbătă, 28 martie 2020, 17:33)

  Marilena Nicolae [anonim]

  Colegiul Pacienților este o instituție menită să vegheze asupra sistemului medical apărând drepturile oamenilor la sănătate mai presus de interesele comerciale, politice sau de orice altă natură.
  In contextul crizei provacate de coronavirus, Asociatia Colegiul Pacientilor doreste sa vina in sprijinul persoanelor aflate in dificultate emotionala, cauzata de izolarea la domiciliu sau carantina si infiinteaza o linie telefonica pentru consiliere psihologica gratuita.Sedintele de consiliere psihologice sunt adaptate nevoilor individuale ale persoanelor care solicita suport.
  Detalii:https://colegiulpacientilor.org/ sau pe facebook la https://www.facebook.com/colegiulpacientilor
 • +2 (4 voturi)    
  Asociatia Work At Home Moms (Sâmbătă, 28 martie 2020, 18:03)

  Elena [anonim]

  Recomand cu drag Asociatia Work At Home Moms, nițiativă socială a cărei scop principal este susținerea și promovarea mamelor antreprenoare, mamelor care lucrează de acasă sau ca freelancer!
 • +3 (3 voturi)    
  Asociatia ”Isus Speranta României”, Timișoara (Sâmbătă, 28 martie 2020, 18:06)

  Asociatia Isus Speranta Romaniei [anonim]

  Asociația Evanghelistică și de Caritate ”Isus Speranța României” își desfășoară activitatea în orașele Timișoara și Hațeg fiind o organizație neguvernamentală care funcționează din anul 1990 și este acreditată ca furnizor de servicii sociale.
  Prin proiectele pe care le desfășoară are ca și obiectiv ajutorarea persoanelor aflate în situație de risc social. Astfel, prin proiectul ”Serviciul de îngrijire de tip familial pentru copii Centrul Frații lui Onisim” se oferă un cămin pentru 21 de copiii proveniți din sistemul de ocrotire a copilului în timp ce prin proiectul ”Serviciul de Ocrotire a Tinerilor Dezinstituţionalizaţi/Fără adăpost – Frații lui Onisim” se oferă un cămin pentru 6 tineri dezinstituționalizați. Alături de aceste proiecte destinate persoanelor tinere, în orașul Timișoara, asociația mai desfășoară un proiect, Cantina socială mobilă Mana, destinat persoanelor vârstnice cu venituri modeste și având o stare de sănătate precară, prin care aproximativ 100 de persoane primesc zilnic hrană la domiciliu.
  Tot în sprijinul persoanelor vârstnice, de această dată în orașul Hațeg, asociația desfășoară proiectul ”Căminul pentru Persoane Vârstnice Casa Betania” prin care se urmărește oferirea unei bătrâneți fericite pentru 33 de persoane. (www.isussperantaromaniei.com, isr.jhor@gmail.com, tel. 0256 272 109)
 • +3 (5 voturi)    
  Recomandare ONG (Sâmbătă, 28 martie 2020, 19:57)

  Andrei Dunuta [anonim]

  Autism Voice
 • +3 (5 voturi)    
  Fundatia Timisoara '89 (Sâmbătă, 28 martie 2020, 20:52)

  Buzatu Florin Ciprian [anonim]

  În Centrul de cazare al Fundației Timișoara 89, pe lângă cei care provin din fostele case de copii și pe lângă bolnavii (persoane cu dizabilități) și/sau care se află sub medicație și în tratament (amputații, răni deschise etc.) locuiesc 19 persoane în vârstă (8, peste 60 de ani și 11, peste 65 de ani). Cu toate că personalul fundației este expus (nu are cum ”să stea acasă”) și în primejdie de contaminare din cauza mobilității impuse de serviciu, ducem lipsă de soluții dezinfectante, mănuși și măști de protecție. Menționăm că fiind un ONG, personalul minimal al fundației nu beneficiază de nici un fel de sporuri (de risc, tichete de vacanță, bonificații etc.), ceea ce nu îi oprește pe angajați să fie, ca întotdeauna de altfel, în prima linie a urgențelor. Dincolo de aprecieri și susținere morală avem nevoie acum de sprijin concret.
 • +12 (18 voturi)    
  Fundatia PARADA (Sâmbătă, 28 martie 2020, 21:43)

  lucky luck [utilizator]

  Se coupa de tineri in situatie de strada si de persoane fara adapost din Bucuresti. Au ramas activi in aceasta perioada, furnizand alimente, imbracaminte si orientand persoanele in cauza catre adaposturi, dar si furnizand masti si consiliere pt o mai buna protectie a celor vulnerabili.
 • 0 (2 voturi)    
  O fapta buna pe zi (Sâmbătă, 28 martie 2020, 23:08)

  Livia Kägi [anonim]

  Recomand din toata inima “Asociatia Cristi Vasiliu” din Tg Mures din doua motive:

  1). misiunea si telul ales: lupta pentru cresterea ratei de supravietuire a pacientilor in stare critica prin crearea conditiilor necesare in sistemul medical romanesc.
  2). inspira si actioneaza in egala masura cu dedicare maxima pentru contracararea COVID-19. A lansat doua campanii in aceasta directie:
  - conectarea si inspirarea firmelor care produc sau vand echipamente si aparatura necesara cadrelor medicale;
  - sustinerea Clinicii ATI a SCJU Mures.

  Ajutati “Asociatia Cristi Vasiliu” ca sa poata ajuta la randul lor!

  Livia Kägi
 • 0 (2 voturi)    
  Timotion - Solidari în fața Covid-19 (Duminică, 29 martie 2020, 0:35)

  Simona Turcanu [anonim]

  TIMOTION – Timișoara se mișcă este cel mai mare eveniment de alergare din vestul tarii care strange fonduri pentru proiecte din comunitate.
  Am creat fondul Solidari în fața Covid-19 pentru a oferi aparatura si consumabile spitalelor din Timisoara.

  https://www.timotion.ro/proiecte-2020/solidari-in-fata-covid-19/
  https://www.facebook.com/timisoarasemisca/
 • +2 (2 voturi)    
  Rotary Club București Cișmigiu (Duminică, 29 martie 2020, 1:13)

  Onea Melania [anonim]

  În contextul epidemiei cu Covid-19, Rotary Club București Cișmigiu ( https://www.facebook.com/rotarycismigiu/ ) a venit și vine în sprijinul comunității. Luand toate precautiile necesare, aceștia demarează acțiuni de suport ale persoanelor cu probleme, bătrânilor și a altor categorii defavorizate, făcându-le cumpărături sau mergând la farmacii.
  Acțiunile lor sunt diversificate și implică parteneri alte ONG-uri cu suflet mare care oferă ajutor necondiționat celor mai puțin norocoși:
  https://www.facebook.com/1461864504082236/posts/2586819364920072/
  https://www.facebook.com/1461864504082236/posts/2577225582546117/
  https://www.facebook.com/1461864504082236/posts/2579747288960613/
  Recomand cu toată căldura acest ONG curajos care face atât de multe fapte bune în această perioadă.
  Acesti oameni merită toată aprecierea și tot suportul din lume pentru a putea să ajute un număr și mai mare de persoane aflate în dificultatea de a se deplasa și care au venituri prea mici pentru a-și permite strictul necesar.
  https://www.facebook.com/1461864504082236/posts/2575604742708201/
  https://www.facebook.com/1461864504082236/posts/2585849621683713/
 • -1 (1 vot)    
  Recomandare ONG (Duminică, 29 martie 2020, 10:33)

  Gabriel [anonim]

  Buna ziua. Propun Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis si Fundatia ETA2U si partenerii care au lansat aerlive.ro. Chiar daca acum coronavirusul e principala problema si acesti oameni care au ales sa se implice intr-o platforma independenta de masurare a poluarii care afecteaza sanatatea locuitorilor orasului ar merita un sprijin financiar pt a instala cand situatia o va permite noi aparate de masura. Multumesc pt atentie!
 • +2 (4 voturi)    
  Recomandare ONG (Duminică, 29 martie 2020, 12:32)

  Vartosu Ioana [anonim]

  Buna ziua,
  vreau sa va recomand Asociatia Scoala mamei Junior din Timisoara care s-a ocupat in plan local de spitalele din Timisoara, Arad, Lugoj, Cransebes achizitionand:
  ventilatoare, monitoare, paturi ATI, spirometre, infuzomate plus echipamente de protectie: ochelari, masti, viziere, halate impermeabile. Descrierea proiectului se afla chiar pe platforma Bursa Binelui sustinuta de BCR https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Recladim-speranta--Covid.
  Demersul poate fi urmarit aici: https://www.facebook.com/scoalamamei
 • +9 (11 voturi)    
  Propunere ONG (Duminică, 29 martie 2020, 13:06)

  Oana [anonim]

  Buna ziua din Piatra Neamt. Ca si voluntar a Asociatiei Nascuta Inger doresc sa propun aceasta asociatie. In aceste vremuri incercate reusim sa sustinem in continuare batranii cu pensii de nimic care s-au izolat in case de frica virusului si care au nevoie disperata de mancare, precum si familiile cu multi copii ai caror parinti munceau cu ziua si acum nu mai reusesc din cauza izolarii. Banii ar fi de un enorm ajutor pentru a continua sprijinul acestor persoane.
  https://www.facebook.com/Asociatia-Nascuta-Inger-Piatra-Neamt-732767550198533/
 • 0 (0 voturi)    
  Protip Studio & Young - Produc și doneaza viziere (Duminică, 29 martie 2020, 14:39)

  Octavian Ciobanu [anonim]

  În ultima saptamana cei de la Protip Studio și Young, au produs prin imprimare 3D și artizanal sute de viziere pe care le-au donat Spitalelor din Cluj ( munca lor în cifre :
  https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1h6y6IWzoLR4Q16BF70bkkDzOO2zKVycvbgpydATPyb0/htmlview#gid=0 )
  Acestea sunt imaginile ultimului transport către spitalele din Cluj, iar de luni vor relua munca în folosul celorlalte spitale din tara
  https://m.facebook.com/story.php?
  story_fbid=2963517323708711&id=496696243724177
 • 0 (0 voturi)    
  Recomandare ONG (Duminică, 29 martie 2020, 15:56)

  Diana_B [utilizator]

  Asociaţia „Ana şi Copiii” este o organizaţie umanitară, neguvernamentală, apolitică şi non-profit, având ca misiune prevenirea abandonului familial şi şcolar prin programe educaţionale, asistenţă socială, medicală şi juridică, activităţi de recreere şi socializare, activităţi de informare, acţiuni şi măsuri de conştientizare şi sensibilizare socială şi înfiinţarea de servicii sociale, pentru şi în sprijinul comunităţii.

  https://anasicopiii.ro/#welcome
 • +3 (3 voturi)    
  Asociatia „Ridica-te si Umbla” (Duminică, 29 martie 2020, 15:56)

  Faur Dan [anonim]

  Asociatia „Ridica-te si Umbla” are ca obiectiv principal dezoltarea relatiei de comunicare si socializarea cu si între persoanele cu dizabilitati. Chiar daca activitatea desfasurata pana acum timp de 10 ani nu mai poate avea loc gasim noi moduri de a ne indeplini obiectivele. Fiind prezenti in 30 de orase din tara, avem aproxiamtiv 4000 de beneficiari si 2000 de voluntari carora le oferim consiliere de specialitate in situatia de pandemie. De asemenea am implementat proiectul „Nu esti singur” prin care angajatii si voluntarii care au dat dovata de multa implicare chiar si in situatia de fata si care si-au luat toate masurile de precautie necesare chiar daca acestea nu sunt niciodata destul de multe, au distribuit aproximativ 1 tona de alimente de baza la persoanele cu dizabilitati din Bucuresti si imprejurimi in perioada 22-29 martie 2020 urmand ca saptamana viitoare sa fie distribuite alte o tona de produse lactate catre beneficiari.
  Dan Faur, Asistent Manager Asociatia „Ridica-te si Umbla”
  Facebook: https://www.facebook.com/ridicatesiumbla/
  Telefon: 0756212520
 • +1 (3 voturi)    
  Recomandare ONG (Duminică, 29 martie 2020, 15:58)

  Diana_B [utilizator]

  ASOCIAŢIA SPITALE CURATE – Ca să ne simţim oameni

  Sustinem copiii bolnavi de cancer prin proiecte și activitati dedicate lor, iar scopul
  nostru este sa-i ajutam in aceasta lupta si sa le redam zambetul pe buze. Copilaria
  nu trebuie intrerupta odata cu internarea, iar noi ne asiguram ca acesti mici luptatori
  au tot ce isi doresc pentru a fi puternici. De la sustinerea alimentatiei, la igiena, orice
  lucru este essential in acest drum al copiilor.

  http://www.spitalecurate.ro/despre-noi
 • 0 (2 voturi)    
  Crucea Alb-Galbena Romania (Duminică, 29 martie 2020, 16:12)

  Anda [anonim]

  Felicitări pentru inițiativă! Crucea Alb Galbena Romania face fapte bune pe tăcute, în fiecare zi , de ani buni. nu doar in perioada asta . Iar, de când cu coronavirusul ...nu are rost sa spun cat bine fac.
  Faptele lor vorbesc de la sine.
  Crucea Alb Galbena România - ingrijiri socio-medicale la domiciliu.
  Impresii si de la alti beneficiari: https://www.cag.ro/impresii/
  Ii gasiti si pe FB https://www.facebook.com/CruceaAlbGalbena/
 • +6 (8 voturi)    
  Recomandare Asociatia Licuricii Fericiti (Duminică, 29 martie 2020, 16:13)

  Stefana [anonim]

  Adevarati eroi ai municipiului Campulung Moldovenesc, Asociatia Licuricii Fericiti sustine personalul medical din Spitalul Campulung Moldovenesc printr-o campanie de strangere fonduri, achizitie si donatie de echipamente de protectie, solutii dezinfectante si aparatura medicala.
  Campania Impreuna pentru Spitalul Campulung Moldovenesc:
  https://gogetfunding.com/impreuna-pentru-spitalului-campulung-moldovenesc/

  De asemenea, voluntarii asociatiei au deschis o linie telefonica de sprijin pentru persoanele varstince, suferinde sau in impas - pentru deplasari in vederea cumparaturilor, platii facturilor etc.

  In paralel, asociatia isi continua proiectele de sprijinire a persoanelor vulnerabile din Campulung Moldovenesc si imprejurimi, prin asigurarea de mese gatite si alimente pentru bunicii singuri si copiii vulnerabili (#pranzuldesambata).

  Faptele lor bune merita sustinute, apreciate si rasplatite si din acest motiv recomand Asociatia Licuricii Fericiti Campulung Moldovenesc in cadrul acestei campanii #ofaptabunapezi
 • -1 (1 vot)    
  Recomandare Asociatia Clujul Cultural (Duminică, 29 martie 2020, 17:23)

  Mark [anonim]

  Asociatia Clujul Cultural incurajeaza reintoarcerea la lectura si vine in sprijinul celor ce #stauacasa donand carti, cu livrare/ predare personala.
  Dincolo de a face o fapta buna, este o miscare de incurajare a refugiului in cultura in aceasta perioada de distantare sociala si izolare la domiciliu, prin promovarea lecturii, a pieselor de teatru, documentarelor, concertelor ce ne tin companie si ne imbogatesc spiritual:
  www.clujulcultural.ro
 • +2 (4 voturi)    
  Asociatia The Social Incubator (Duminică, 29 martie 2020, 17:35)

  Adriana [anonim]

  A fost înființată în aprilie 2014 pentru a determina o schimbare reală și sustenabilă în viețile tinerilor vulnerabili din România (din sistemul de protecție a copilului, NEETs, familii cu venituri reduse, cu părinți plecați în străinătate), oferind soluții sociale inovatoare pentru acesti tineri. Intervențiile sunt personalizate, abordarea fiind 1:1 implicând consiliere vocațională și psihologică; educație non-formală; facilitare de stagii de practică; organizare de vizite exploratorii; mentorat; tutorat și, ulterior, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă plătit, prin intermediul unor companii partenere sau al întreprinderilor sociale înființate chiar de către organizație.
  Parcurgerea completă a programului oferă tinerilor un pachet complex de aptitudini ce le facilitează tranziția către viața adultă și asigurarea independenței.

  În contextul pandemiei cauzată de virusul SARS-CoV-2 acești tineri se vor număra printre primele victimele ale șomajului (cei care aveau deja un job) sau a grupurilor cele mai expuse la situații grave de risc și vulnerabilitate (exploatare sexuală și trafic de persoane), referindu-ne aici inclusiv la cei care păresesc sistemul în perioada imediat următoare.

  Acum mai mult ca niciodată tinerii au nevoie de sprijin și consiliere astfel, organizația își desfășoară activitățile cu tinerii online sau la telefon și încearcă să găsească soluții și #arhtiectdefaptebune care să contribuie cu dispozitive (telefoane, calculatoare etc) care să le faciliteze accesul tinerilor la educație și interacțiunea cu formatorii, asistenții sociali, psihoterapeuții, consilierii vocaționali cu care lucrează (din păcate o bună parte dintre ei nu au dispozitive și acces la internet).
 • 0 (2 voturi)    
  recomandare BineBoutique, Crucea Roșie Sector 6 (Duminică, 29 martie 2020, 18:10)

  Bianca [anonim]

  Fă bine și fă bine!
  Echipa Bine Boutique (Crucea Roșie Română, filiala Sector 6) continuă să se implice în comunitate și în perioada in care magazinul caritabil este închis si oferă sprijin social - cumpăraturi de strictă necesitate - persoanelor vulnerabile cu vârste peste 65 de ani, sfătuite să rămână în casă. Solicitările se preiau zilnic, iar membrii echipei mobile livrează gratuit cumpărăturile celor în nevoie.
  www.bineboutique.ro
 • +2 (2 voturi)    
  Recomandare Asociatia EasyEco (Duminică, 29 martie 2020, 18:35)

  Ovidiu [anonim]

  Asociația easyEco, înființată în 2006, își propune, prin intermediul celor trei direcții principale, Educație, Comunități, Oportunități, să faciliteze accesul la educație formală și non-formală și să susțină drepturile comunităților dezavantajate și minorităților, prin crearea unor oportunități reale de integrare și dezvoltare și prin conștientizarea problematicii acestora de către societate, instituții și alți factori de decizie.
  În contextul izolării generate de restricțiile impuse la nivel național pe fondul pandemiei Covid-19, există numeroase persoane vulnerabile care nu mai au acces la resurse minimale de subzistență. Pentru majoritatea dintre noi ei sunt oamenii invizibili. Fie nu sunt pe listele primariilor pentru a primi un ajutor fiindcă nu au știut sau nu au putut să depună dosare, fie nu se mai pot descurca pentru că nu mai pot obține bani de supraviețuire din munca lor de zi cu zi.
  Asociatia noastra ruleaza deja d eo spatamana o cmapanie de strangere de fonduri pentru a ajuta aceste persoane și familii să treacă peste această perioada enorm de grea. Donațiile sunt folosite pentru crearea unor pachete prin achiziționarea de alimente de bază, produse igienice și medicamente generice. Livrarea este suportată de organizație. De asemenea, vă asigurăm că sunt respectate toate cerințele de securitate și igienă necesare în contextul de față pentru transportul și livrarea pachetelor de alimente sau de produse igienice și medicamente.
  https://easyeco.org, #CredemInSolidaritate, https://www.facebook.com/easyeco
 • -1 (1 vot)    
  CRUCEA ROSIE FILIALA CONSTANTA (Duminică, 29 martie 2020, 18:42)

  ClaudiaDobre [utilizator]

  Buna ziua! Recomand Crucea Rosie Filiala Constanţa care este activă nu numai în această perioadă dificilă, ci permanent. Are multe acţiuni prin care ajută oamenii bolnavi, pe cei care nu reușesc să își asigure cele necesare traiului zilnic. Se implică în foarte multe cazuri pentru strângere de fonduri prin organizarea de spectacole. Au strâns alături de ei mulţi constănţeni, doritori să participe ca voluntari. Printre ei și mulţi elevi și studenţi.
  Și în aceste zile asigură aprovizionarea multor persoane vulnerabile și sunt pe teren fără frica de a se īmbolnăvi, dar cu o mare credinţă în Dumnezeu!
  Respect pentru toţi voluntarii !
 • +29 (37 voturi)    
  FONSS-Centrul de Urgențe Sociale (Iași) (Duminică, 29 martie 2020, 18:53)

  Cristina [anonim]

  FONSS - Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, din care fac parte 37 de ONGuri furnizoare de sevicii sociale, a înființat la Iași pe 16 martie Centrul de urgente sociale (CUS) – un serviciu de informare, servicii directe către cetățeni și coordonare între organizații neguvernamentale, voluntari și autorități, pe perioada stării de urgență.
  CUS este gestionat de FONSS si partenerii sai: Serviciul de Ambulanta Voluntară, Colegiul Sf. Nicolae, Prefectura jud.Iasi. Centrul are 3 numere de dispecerat și oferă cetățenilor:
  • informații privind măsurile recomandate de autorități pentru prevenirea transmiterii COVID 19, pentru a sesiza diverse încălcări de reguli privind limitarea tramiterii COVID 19,
  • servicii directe pentru persoanele vulnerabile sau izolate (ajutor umanitar, suport în achiziționarea de alimente de bază sau medicamente, în special pentru persoanele vârstnice, persoanele cu boli cronice sau cu dizabilități, persoanele aflate în izolare). Un grup numeros de voluntari lucrează la CUS în această perioadă, coordonați de Serviciul de Ambulanță Voluntară și Colegiul Sf. Nicolae.
  • servicii de consiliere și suport psihologic, cu asistenți sociali și psihologi profesioniști din rețeaua FONSS, care ofera sprijin telefonic sau online pentru toate persoanele sau familiile care se confruntă cu dificultăți administrative, psihologice, de adaptare la această perioadă de criză,
  • suport spiritual cu ajutorul preoților care își oferă serviciile în acest scop.
  Centrul menține permanent legătura cu Instituția Prefectului și cu autoritățile locale, precum și cu celelalte instituții cu atribuții legale în gestionarea crizei (DSP, DGASPC, SPAS, ISUJ). El identifică zilnic problemele care apar în regiune, declanșează reacția rapidă a voluntarilor sau a autorităților, conectează oamenii și serviciile pentru a rezolva situații uneori foarte complexe generate de situația de urgență.
  https://www.facebook.com/CentrulDeUrgenteSociale/
 • +2 (2 voturi)    
  Fundația Comunitară Țara Făgărașului (Duminică, 29 martie 2020, 19:03)

  Stefania [anonim]

  Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului inspiră şi susţine iniţiative locale, mobilizează resurse şi aduce împreună oameni şi organizații care să aibă dorinţa şi capacitatea să contribuie pe termen lung la dezvoltarea comunităților.

  Fundația activează din 2013 promovând integritatea, spiritul de inițiativă, inovațiile, generozitatea, incluziunea și libertatea. Pentru o zonă mică, înzestrată de oameni cu povești și talente, fundația crează contextele necesare ca fiecare făgărășean să poată contribui în felul propriu la creșterea comunității.
  De la tineri care învață să fie lideri la 14 ani până la vârstnici ce readuc la viață obiceiurile copilăriei lor, fiecare actor al comunității își găsește locul în activitățile fundației și este sprijinit în a deveni cea mai bună versiune a sa. În acești ani a acordat comunității granturi în valoare de 1 400 000 lei, susținând din plin educația (171 granturi), cultura și arta (44 granturi), sportul (34 granturi) și multe alte inițiative. https://fundatiactf.ro/despre-noi/

  În 17 martie, pentru susținerea comunității în această perioadă critică, Fundația Comunitară Țara Făgărașului a lansat apelul pentru fondul „Împreună pentru sănătate (COVID-19)”. Scopul acestuia este de a atrage resurse financiare care urmează a fi rapid direcționate către achiziționarea necesarului de echipamente medicale și de protecție pentru angajații Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure“ din Făgăraș, în contextul actual al înmulțirii cazurilor de îmbolnăviri cu virusul COVID-19 pe tot teritoriul României.

  În timp ce mobilizează comunitatea pentru a o salva, fundația sprijină și moral oamenii, printr-o campanie de depășire a situației de criză, #acumemomentul, cât și fizic, prin voluntari ce realizează cumpărăturile celor în nevoie.

  Soarele nu răsare numai pentru un om, însă tu poți fi omul care face comunitatea să răsară! Votează pentru Fundația Comunitară Țara Făgărașului!
 • +9 (15 voturi)    
  FONSS - Centrul De Urgențe Sociale (Duminică, 29 martie 2020, 19:59)

  Cristina [anonim]

  FONSS - Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, din care fac parte 37 de ONGuri furnizoare de servicii sociale, a înființat pe 16 martie Centrul de Urgențe Sociale (CUS)– un hub de informare, servicii directe către cetățeni și coordonare între organizații neguvernamentale, voluntari și autorități, pentru județul Iași și regiunea Moldovei. CUS este realizat de FONSS împreună cu partenerii săi - Serviciul Voluntar de Ambulanță, Colegiul Sf Nicolae și Prefectura Iași.
  Centrul are un dispecerat cu 3 numere de telefon și funcționează zilnic între 9.00-20.00. El oferă cetățenilor:
  - informații privind măsurile recomandate de autorități pentru prevenirea transmiterii COVID 19, ori pentru pentru a sesiza încălcări de reguli privind limitarea transmiterii COVID 19,
  - servicii directe pentru persoanele vulnerabile sau persoanele izolate la domiciliu (ajutor umanitar, sprijin pentru cumpărături de alimente, medicamente, sarcini administrative curente), cu ajutorul voluntarilor coordonați de Serviciul Voluntar de Ambulanță și Colegiul Sf.Nicolae,
  - sprijin social, administrativ și suport psihologic, prin asistenții sociali și psihologii din rețeaua FONSS.
  - asistență spirituală, cu ajutorul preoților care își oferă serviciile în acest scop.
  Centrul menține permanent legătura cu Instituția Prefectului și autoritățile locale, cu celelalte instituții cu atribuții în gestionarea crizei, pentru a rezolva problemele curente în comunități. În sprijinul Centrului au venit numeroase organizații din regiune care asigură distribuire de masă caldă celor care nu se pot deplasa sau îngriji singuri, achiziție și distribuire de echipamente de protecție sau dezinfectanți etc. FONSS a pregătit atent dispecerii și, împreună cu partenerii săi, a mobilizat mai mult de 100 voluntari în cele două săptămâni de funcționare, așa încât toți aceștia să poată asigura suport competent și util cetățenilor, în siguranță.
  https://www.facebook.com/CentrulDeUrgenteSociale/
 • +3 (3 voturi)    
  loredana@daruiestearipi.ro (Duminică, 29 martie 2020, 20:29)

  loredana [anonim]

  Cunoscand realitatea din spitalele noastre,Asociatia Daruieste Aripi a decis sa se implice activ in aceasta lupta impotriva epidemiei de Coronavirus in Romania.
  In 20 de zile am sprijinit 8 spitale si facut donatii de echipamente medicale si consumabile necesare spitalelor care ne-au cerut ajutorul , in valoare de peste 100.000 euro.

  Nu stim ce va urma, vrem sa fim pregatiti cat mai bine, suntem in contact direct cu medicii, ne imbunatatim in fiecare ceas reteaua de furnizori si listele de achizitii. Si avem in continuare nevoie de donatii pentru ca munca medicilor sa se desfasoare in siguranta.

  De aceea, recomand din tot sufletul Asociatia Daruieste Aripi.
 • -1 (1 vot)    
  Asociatia Work At Home Moms (Duminică, 29 martie 2020, 22:04)

  Elena [anonim]

  Asociatia Work At Home Moms este o inițiativă socială adresată mamelor antreprenoare, celor freelancer, precum și celor care lucrează home based. Misiunea noastră este de a stimula proiectele de familie și de a sprijini piata locurilor de munca de acasă.

  Instrumentele dezvoltate sunt: sesiuni de networking, schimb de experiență, schimb de materiale, materie primă, webinarii de informare, traininguri, consultanță, sprijin financiar, sponsorizări în vederea legalizării și dotării atelierelor de lucru, informare referitor la impactul situației actuale asupra afacerilor inițiate de către mame și promovare.

  De asemenea, prin inițiativa #wahmsimpreuna oferim gratuit afacerilor din comunitatea WAHM afectate de pandemie consultanță, servicii și produse.
 • +2 (2 voturi)    
  Asociatia Autism Voice (Luni, 30 martie 2020, 10:17)

  Asociatia Autism Voice [anonim]

  Asociatia Autism Voice merita sa fie susținuța pentru cele 2 programe de utilitate publica lansate pentru familiile cu copii cu autism izolate la domiciliu : Autism Voice Line, consiliere psihologica gratuita pt părinți cu copii cu autism și Pass the Voice On-line, training-uri gratuite pentru părinți cu copii au autism care nu au nici o resursa de recuperare la dispoziție. Toate fondurile acumulate în perioada asta se vor duce direct care aceste doua servicii create pentru a combate efectele negative ale COVID-19. Detalii despre cele doua programe: www.autismvoice.ro.
 • +1 (1 vot)    
  Recomandare ONG (Luni, 30 martie 2020, 11:23)

  Ramona Dinca [anonim]

  Asociatia Prietenii Persoanelor cu Autism ( APPA) din Pitesti, merita sa primeasca sprijin deoarece in aceasta perioada a lansat mai multe proiecte pentru a veni in sprijinul copiilor cu autism si alte tulburari de dezvoltare din judetul Arges si nu numai.
  Pentru ca micutii sa nu piarda din achizitii, specialistii, ofera consiliere psihologica gratuita tuturor parintilor care au nevoie de recomandari, materiale de lucru sa isi continue acasa terapia cu ajutorul parintilor, dar si cursuri si workshopuri online gratuite pentru a pregati si ajuta parintii sa lucreze cat mai bine cu acestia .
  Mai multe detalii puteti gasi pe
  https://www.facebook.com/AsociatiaAPPA/?ti=as
  Va multumim!
 • +3 (5 voturi)    
  Fundatia Bucuria Darului, Brasov (Luni, 30 martie 2020, 12:09)

  GabiCristea [utilizator]

  Salut,

  Recomand Fundatia Bucuria Darului, din Brasov.
  Pornind de la oferirea unei mese calde oamenilor aflati in dificultate, pana la impratirea de bunuri in imprejurimile Brasovului, fundatia realizeaza acum si o companie pentru donarea bunurilor de igiena ('Povesti fara miros - doneaza pentru copilarii curate').

  Mai multe detalii puteti vedea pe site-ul lor sau pe pagina de facebook.
  http://bucuriadarului.ro/category/proiecte/
  https://www.facebook.com/FundatiaBucuriaDarului/
 • +1 (1 vot)    
  Fundatia Bucuria Darului - Brasov (Luni, 30 martie 2020, 12:19)

  Alexandru Guraliuc [anonim]

  Recomand Fundatia Bucuria Darului din Brasov .
 • +2 (2 voturi)    
  O faptă bună pe zi - Căutăm ONG-uri pe care să le (Luni, 30 martie 2020, 12:35)

  odragu [utilizator]

  Buna ziua, in Brasov este o fundatie comunitara care se implica in foarte multe proiecte atat in municipiu, cat si in judet. Si anume, Fundatia Bucuria Darului pe care ii propun. In acest fel, ei ar putea sa ajunga la si mai multi oameni cu nevoi .
  Tin sa precizez ca au inclusiv o cantina unde gatesc zilnic si ajuta atat familii nevoiase, cat si oamenii strazii cu mancare, haine, dusuri, produse de igiena , reintegrare etc
  FUNDATIA BUCURIA DARULUI BRASOV
  Multumesc!
 • +4 (6 voturi)    
  Hope and Homes for Children (Luni, 30 martie 2020, 12:50)

  Ingrid Băltărețu [anonim]

  De 22 de ani milităm pentru dreptul copiilor instituționalizați pentru a ieși din coșmarul orfelinatelor, în condițiile în care peste 90% dintre ei au un părinte cunoscut și în viață. La fel și pentru tinerii care ies de sub protecția statului și care devin independenți, fără nici cea mai mică pregătire sau sprijin pentru viața independentă. La fel și pentru familiile care trăiesc în sărăcie extremă și care în prezent sînt cei mai expuși riscurilor de contaminare și de moarte din cauza acestui virus. Toate eforturile noastre sunt îndreptate în aceste zile către aceștia din urmă, pe care ne străduim să-i păstrăm măcar cu un acoperiș deasupra capului, cu chiria și utilitățile plătite și cu pachete de produse de bază pe perioada crizei. Avem nevoie de tot ajutorul pe care îl putem obține pentru a face asta! Mai multe informații pe site-ul nostru: www.hopeandhomes.ro, dar și pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/hopeandhomesromania/
 • +2 (4 voturi)    
  Asociatia "Lasa-ma sa-ti aud glasul" (Luni, 30 martie 2020, 12:56)

  Denisse23 [utilizator]

  Recomand Asociatia "Lasa-ma sa-ti aud glasul", bazata in judetul Arges, comuna Albestii de arges, ce ofera terapie copiilor cu autism de 7 ani.
  Asociatia a functionat de la bun inceput pe baza donatiilor, insa de aproape doi ani se afla in impas, mergand de la o zi la alta, reusind cu greu sa plateasca doua salarii.
  Acum, parintii care isi permit ofera o suma modica pentru orele de terapie.
  Doamna Iuliana Iancu si fiica sa sustin activitatea centrului si pun mare suflet in orele pe care le desfasoara cu cei aproximativ 60 de copii.
  Momentan, copiii nu vin la centru in aceasta perioada, asociatia fiind in pericol de a se inchide date fiind conditiile actuale. Donatiile la momentul acesta nu se mai intampla, din pacate.
  Mai multe detalii puteti vedea pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/aslasamasatiaudglasul, sau pe site-ul asociatiei https://asociatialasamasatiaudglasul.wordpress.com/.
 • +2 (2 voturi)    
  Recomandare ONG (Luni, 30 martie 2020, 13:01)

  concret [utilizator]

  Asociatia Ridica-te si Umbla - ONG care se ocupa cu persoanele cu dizabilitati
  https://www.facebook.com/ridicatesiumbla/
  http://anpd.gov.ro/web/anpd-prezenta-la-aniversarea-de-7-ani-de-la-infiintarea-asociatiatiei-ridica-te-si-umbla/
 • +3 (3 voturi)    
  Bucuria Darului din Brasov (Luni, 30 martie 2020, 13:16)

  Hope2020 [utilizator]

  Fundatia BUCURIA DARULUI din Brasov isi continua activitatea chiar si in aceste zile.
  Alimente de baza, fructe, produse de igiena ajung la batranii care acum sunt mai izolati ca niciodata, din Brasov sau din imprejurimi. O masa calda pentru cei in carantina sau pentru cei bolnavi, pentru ca Fundatia continua livrarile atat la domiciliu cat si la geam.
  Totul se intampla prin OAMENII DE SUFLET care lucreaza acolo. Si ei sunt EROII nostrii, pusi in slujba binelui. Haideti sa ii sustinem!

  http://bucuriadarului.ro/

  https://www.facebook.com/FundatiaBucuriaDarului/
 • +2 (2 voturi)    
  Fundatia Bucuria Darului Brasov (Luni, 30 martie 2020, 13:22)

  Maria-Simona Tudose [anonim]

  Recomand Fundatia Bucuria Darului din Brasov. Echipa "Bucuria Darului" se lupta zi de zi pentru a aduce o farama de normalitate in viata celor mai putin norocosi. De la o masa calda si alimente, la lemne de foc si sobe in iernile atat de aprige, la suport pentru copii pentru a nu renunta la scoala si multe, multe altele. In aceste momente atat de atipice sunt neobositi in a "aproviziona" pe cei care nu au cum sa isi construiasca propriile "provizii" - oameni foarte saraci din satele uitate din jurul Brasovului. Merita sustinuti din plin in lupta lor de a ajuta. multumesc!
 • 0 (2 voturi)    
  Asociatia SNK - Campania Bunicii nostri (Luni, 30 martie 2020, 14:10)

  Gratiela Gheorghiu [anonim]

  In contextul actual, in care trebuie sa ne protejam unii pe altii, Asociatia SNK a demarat campania Bunicii nostri, prin care persoanele varstince, singure, sunt sprijinite cu alimente si produse de igiena in perioada epidemiei. Se incearca mentinerea in conditii de siguranta la domiciliu a celor mai vulnerabile persoane.
 • +3 (3 voturi)    
  Recomandare ONG - Asociația Pe Stop (Luni, 30 martie 2020, 14:52)

  ZoraArc [utilizator]

  Asociația Pe Stop oferă lunar produse de igienă menstruală femeilor lipsite de posibilități din București. Periodic, echipa organizează cursuri de igienă menstruală si distribuie broșuri informative despre menstruație și sănătatea sexuală.
  Acum, asociația ajută beneficiarele și familiile acestora cu pachete alimentare (o mare parte sunt în imposibilitate financiară, nemaiputând lucra ca zilieri) și cu produse de igienă (pentru cei care nu au acces la facilitățile de bază, cum e apa curentă).
  Mai multe detalii - www.pestop.org sau pagina de facebook Pe Stop.
 • +3 (3 voturi)    
  Recomandar ONG - Casa Bridget (Luni, 30 martie 2020, 14:53)

  Ioana Petrea [anonim]

  Casa Bridget este locul unde traiesc 14 adulți cu dizabilități grave, aflați astăzi în pericol de a deveni ai nimănui din cauza lipsei de resurse pentru ei. Cu 1000 Euro pe lună putem acoperi minimul necesar pentru acești oameni. Este nevoie de un ajutor urgent și esențial pentru a continua activitatea Casei Bridget!

  Se împlinesc fix 20 de ani de când povestea unor copii abandonați în maternitate a re-început în Casa Bridget, cand au fost preluati de Asociatia Bunul Samaritean din Nicoresti, jud Galati. Acești oameni nu s-au speriat de provocările și limitările unor copii născuți cu grave dizabilități, ci singurul lor gând a fost să-i îngrijească și să le ofere șansa la viață. Aici, cele 14 suflete, au parte de îngrijire personală, educaţie, terapie, asistenţă medicală şi socializare, atâta timp cât există resursele necesare. Mai mult, primesc dragoste!
  Vă rog să fim alături de ei!
 • +2 (2 voturi)    
  Asociatia SNK (Luni, 30 martie 2020, 15:01)

  Bogdan Gheorghiu [anonim]

  Propunerea mea este Asociatia SNK cu programul "Bunicii nostri", batranii fiind in aceasta perioada categoria cea mai vulnerabila.
  Asociatia SNK ajuta peste 300 de batrani. Pana acum au reusit sa le cumpere din fonduri proprii si sa le livreze produse alimentare si de igiena.
 • +1 (1 vot)    
  Asociatia Ecumenica Filantropia Rupea (Luni, 30 martie 2020, 15:17)

  Edith Avel [anonim]

  "Eu sunt mic, tu fa-ma mare!"
  Impreuna mutam muntii din loc si oferim Speranta pentru Sanatate.
  Noi suntem Asociatia Ecumenica Filantropia din Comuna Homorod, Judetul Brasov.Suntem o organizatie micuta, condusa de un minunat coorodonator pe nume Matei Sucaciu, cel care ne este si preot in sat, iar echipa de voluntari este formata dintr-un grup de mamici vesele care intre un scutec schimbat si o ciorbita gatita, se ocupa si de promovarea cazurilor si ajutorarea celor mai putini norocosi. Asociatia care s-a infiintat in anul 2007 are ca preocupare principala sustinerea copiiilor defavorizati din comuna, insa in contextul actual Spitalul Orasenesc RUPEA are nevoie de noi. Cu gandul la familiile noastre si siguranta tuturor locuitorilor din zona, am inițiat campania de strângere de fonduri "Speranta pentru Sanatate". Pe o raza de 70 km nu există alt spital, iar 40 sate si comune depind de acesta. Avem nevoie de tot ajutorul posibil si de sustinere financiara, pentru a nu fi nevoiti sa ne luam ramas bun de la oamenii dragi noua. Comunitatea din zona este una imbatranita, avem bunici, parinti, rude si prieteni care depind de bunatatea voastra si de puterea noastra de convingere. Va multumim pentru sustinere si va rugam sa ne votati in numar cat mai mare.
 • +16 (22 voturi)    
  Masa Calda Persoane fara Adapost (Luni, 30 martie 2020, 15:46)

  Lucian Pirvu [anonim]

  Buna ziua,

  Ma numesc Lucian Pirvu si sunt presedintele asociatiei "Padre Pio" din Cluj-Napoca, una dintre asociatiile cu o implicare activa permanenta in comunitatea clujeana.
  Una dintre activitatile noastre permanente este asigurarea unor mese calde saptamanal, pentru cca. 100 de persoane, beneficiari ai Centrelor de Adapost Temporar din orasul nostru, actiune pe care o desfasuram pana la inceputul acestei perioade de criza, de 3 ori pe saptamana, cu echipe de voluntari, care ne ajutau la pregatirea si distribuirea hranei. costuri suportate in totalitate de donatori - persoane fizice.
  Pentru ca aceasta noua situatia ne-a blocat totalmente activitatile, care se bazau pe munca neobosita a grupurilor de voluntari si aceasta actiune, cu masa calda, a avut de suferit, dar am decis sa continuam sa asiguram mancarea calda pentru acesti bieti oameni fara locuinta, care acum sunt carantinati in aceste centre de adapost temporar, in regim de catering.
  Astfel, momentan reusim sa distribuim cate 150 de portii de mancare calda saptamanal, fiind nevoiti sa platim sume mari de bani pentru achizitionarea mancarii de la un serviciu de catering, astfel ca orice sprijin si donatie in acest sens, este mai mult decat binevenita in aceasta perioada grea !

  Multumim pentru disponibilitate ! Sanatate si felicitari pentru tot ceea ce faceti !
 • -2 (2 voturi)    
  Fundatia Regala Margareta a Romaniei (Luni, 30 martie 2020, 16:12)

  Simona Mihai [anonim]

  Raspundem zilnic varstnicilor din Romania care au nevoie de ajutor material, practic sau emotional. Oferim fiecaruia solutii, le indicam resursele disponibile in comunitatea lor, ii linistim si ne asigram ca stau in siguranta in casele lor. Echipa noastra, printre care se numara si 3 asistenti sociali si 5 psihologi, raspunde varstnicilor din Romania, suntem alaturi de varstnicii aflati in izolare si venim in sprijinul celor care sunt singuri si nu mai au pe nimeni alaturi.

  In contextul crizei determinate de coronavirus Fundatia Regala Margareta a Romaniei a decis deschiderea, in cadrul Telefonul Varstnicului, de noi servicii de sprijin pentru persoanele varstnice. Astfel persoanele varstnice pot apela acum pentru consiliere psihologica si sprijin emotional, cat si pentru facilitarea cumparaturilor livrate la domiciliu. Telefonul Varstnicului a fost lansat in 2015 si este singura linie telefonica gratuita si confidentiala dedicata varstnicilor din toata tara.

  Mai multe detalii sunt disponibile pe www.frmr.ro și www.telefonulvarstnicului.ro.
 • +2 (2 voturi)    
  Recomandare ong Autism Voice (Luni, 30 martie 2020, 16:16)

  Mariana [anonim]

  Recomand Autism Voice pt ca sunt singura asociatie pe autism acuma care face ceva sa ajute copiii cu autism de care lumea a uitat.
  Fac consiliere psihologica gratuita cu familiile din tara afectate de autism de care nimeni nu vorbeste. Si fac si cursuri gratuite online sa ne invete ce sa facem cu copiii nostri cat timp stam in case, izolati.
  Ajutatii sa ne ajute!!!
 • +3 (7 voturi)    
  O faptă bună pe zi (Luni, 30 martie 2020, 16:24)

  CONSILIUL NAȚIONAL AL DIZABILITĂȚII DIN ROMÂNIA [anonim]

  În contextul pandemiei de Covid 19, Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR) desfășoară campania ,,Nu ești singur'', în cadrul căreia acordă, cu implicarea unor organizații membre, sprijin direct persoanelor cu dizabilități prin:
  • informare- transmiterea informațiilor într-un format accesibil și ușor de citit, cu privire la situația existentă și la măsurile care pot fi luate;
  • identificarea nevoilor persoanelor cu dizabilități;
  • donații în alimente și produse de igienă, echipamente de protecție, medicamente etc.
  Daniela TONTSCH
  www.fcndr.ro
  www.jurnal-social.ro
  https://www.facebook.com/Voceadizabilitatii/?ref=bookmarks
  Președinte CNDR
 • 0 (0 voturi)    
  Asociatia Healthy-You.ro (Luni, 30 martie 2020, 16:28)

  CiprianMircea [anonim]

  Buna ziua,

  Asociatia Healthy-You Transilvania din Cluj-Napoca, CIF 41351491, prin Nutritionist Patricia Rusu doreste realizarea unui program de preventie (in sensul vitalizarii si intaririi sistemului imunitar printr-o alimentatie sanatoasa), cat si de recuperare post diagnostic Covid-19, pentru pacientii declarati vindecati si care doresc o revitalizare a sistemului imunitar, astfel incat tranzitia sa le fie cat mai usoara.

  Asociatia noastra ruleaza un program similar pentru piata din Statele Unite si Canada program care se poate adapta.

  Va multumim!
  Patricia Rusu
  www.healthy-you.ro
  pati@patriciarusu.ro
  0744345558
 • +2 (2 voturi)    
  copii din familii sarace (Luni, 30 martie 2020, 16:47)

  Fundatia Star of Hope Romania [anonim]

  Recomand centrul de zi pentru copii aflati in dificultate al Fundatiei Star of Hope Romania, care ofera sprijin copiilor aflati in dificultate si familiilor acestora pentru a depasi perioada de criza. Ofera consiliere psihologica si sprijin material pentru ca aceste familii sa poata depasi mai usor perioada de autoizolare, perioada in care nu mai au locuri de munca, resurse si devin disperati.
 • +4 (4 voturi)    
  Recomandare ONG (Luni, 30 martie 2020, 16:49)

  Asociatia Atelierul de Bine [anonim]

  Buna ziua!

  In aceasta perioada dificila Asociatia Atelierul de Bine continua sa asigure gratuit alimente, medicamente, produse de igiena personala si curatenie familiilor defavorizate si izolate la domiciliu din mediul rural.

  Avem nevoie de ajutorul vostru mai mult ca oricand!

  Orice suma donata ne ajuta sa avem grija de cei mai vulnerabili din jurul nostru! De asemenea, sunt bine-venite orice donatii constand in alimente sau produse de igiena personala si curatenie.

  In Buzau: facem cumparaturi si le livram la domiciliu celor care solicita acest serviciu.

  Multumim!
 • 0 (0 voturi)    
  Asociatia Filantropia Ecumenica Rupea (Luni, 30 martie 2020, 16:51)

  MirelaDaniela [utilizator]

  "Eu sunt mic, tu fa-ma mare!"
  Impreuna mutam muntii din loc si oferim Speranta pentru Sanatate.
  Noi suntem Asociatia Ecumenica Filantropia din Comuna Homorod, Judetul Brasov.Suntem o organizatie micuta, condusa de un minunat coorodonator pe nume Matei Sucaciu, cel care ne este si preot in sat, iar echipa de voluntari este formata dintr-un grup de mamici vesele care intre un scutec schimbat si o ciorbita gatita, se ocupa si de promovarea cazurilor si ajutorarea celor mai putini norocosi. Asociatia care s-a infiintat in anul 2007 are ca preocupare principala sustinerea copiiilor defavorizati din comuna, insa in contextul actual Spitalul Orasenesc RUPEA are nevoie de noi. Cu gandul la familiile noastre si siguranta tuturor locuitorilor din zona, am inițiat campania de strângere de fonduri "Speranta pentru Sanatate". Pe o raza de 70 km nu există alt spital, iar 40 sate si comune depind de acesta. Avem nevoie de tot ajutorul posibil si de sustinere financiara, pentru a nu fi nevoiti sa ne luam ramas bun de la oamenii dragi noua. Comunitatea din zona este una imbatranita, avem bunici, parinti, rude si prieteni care depind de bunatatea voastra si de puterea noastra de convingere. Va multumim pentru sustinere si va rugam sa ne votati in numar cat mai mare.
 • +14 (18 voturi)    
  TERAPII ON LINE COPII CU DIZABILITĂȚI (Luni, 30 martie 2020, 16:56)

  ASOCIATIA ROMÎNĂ DE TRAPII ÎN AUTISM SI ADHD [anonim]

  ASOCIATIA ROMÂNĂ DE TERAPII ÎN AUTISM SI ADHD este un ONG acreditat in acordrea de servicii sociale, detinem 2 centre de diagnostic și recuperare terapeutică / incluziune soială si 1 centru de incluziune școlară în interiorul unei școli normale Sc. 131 Buc-Singurul CENTRU DE RESURSE EDUCAȚIONALE SPECIFICE din Romania. In cele doua centre 97 de copii cu diagnostice grave: Autism, Down, Retard Mintal, Asperger, ADD asociate adesea si cu tulburări medicale grave, precum si tulburări usoare, anxietate , fobie, tulburări de ritm și fluenîă verbală, primesc tratament terapeutic prin terapii multimodale. Beneficiarii noștri primesc pachete de terapii individualizate pe nevoile fiecaruia: terapie ABA, Ludoterapie, Terapie Logopedică, Artterapie, Meloteraie, Terapie Bowen, Grup socializare, Kinetoterapie.
  COVID 19 a inchis centrele si i astfel copii cu Autism si alte dizabilități ar pierde singura sansă de recuperare. dacă n-am găsi resurse. ATAADHD dorește să sprijine in continuare beneficiarii dar avem nevoie de sprijim material pentru plata terapeutilor, psihologilor, psihopedagogilor. Întreruperea tratamentului terapeutic este extrem de defavorizantă pentru copiii noștri întrucât fără execritiu ei vor pierde abilitățile, ritmul de fluentă în exprimare, abilități de viată și scolare. dobândite cu multă muncă și eforturi uriașe.
  COVID 19 TRECE, DISABILITATEA RĂMÂNE! Ajută-ne să ajutăm un copil și familia lui să să zîmbească fericiți pentru că pot primi TERAPII ON LINE și pot continua drumul spre normalitate!
 • +1 (1 vot)    
  Asociatia CERT-Transilvania (Luni, 30 martie 2020, 17:09)

  Andreea Apetrei [anonim]

  Asociatia CERT-Transilvania din Cluj-Napoca este un grup de prieteni pasionati de off-road, care de 10 ani se implica in comunitate prin actiuni de impadurire, ecologizare, distributie alimente pentru familii nevoiase, interventie la dezastre, renovare unitati de invatamant din zona rurala si sprijin oferit copiilor din medii defavorizate.
  De doua saptamani am renuntat insa, la toate proiectele, pentru a oferi sprijin cadrelor medicale si tuturor celor care lupta in linia intai pentru combaterea raspandirii COVID-19.

  Ce am făcut până acum:

  - producem în regim propriu viziere pentru protecția cadrelor medicale, până acum am distribuit unităților spitalicești din Cluj-Napoca 1.000 de bucăți;
  - am achiziționat și donat către spitale, SAJ, ISU si IPJ Cluj 500 litri dezinfectant, 10.000 perechi mănuși, 750 măști, săpun, saci de gunoi și alte consumabile;
  - în baza unui protocol încheiat cu Direcția de Asistență Socială, oferim sprijin unui număr de 50 de persoane în vârstă sub forma achiziției și livrării de alimente și medicamente, pentru a-i proteja de pericolul contractării virusului prin părăsirea domiciliului.

  Ce urmează să facem:

  - am comandat 2 ventilatoare tip LyraX2 – non-invaziv/invaziv staționar care vor fi donate Spitalului de Boli Infecțioase Cluj – secția de terapie intensivă, in valoare de 30,000 euro + TVA;
  - am demarat procedurile de achiziție a 6 ventilatoare tip EOVE-150 – ventilator mecanic cu turbină în valoare totală de 66.000 euro +TVA;
  - așteptăm să sosească cei 500 l. de dezinfectant, cele 10.000 de mănuși și 1.000 de măști comandate;
  - am inițiat campania #SOLIDARI de strângere de fonduri dedicată exclusiv achiziției de aparatură și echipamente medicale de protectie.
  Va invitam sa va alaturati demersurilor noastra : https://cert-transilvania.ro/donations/

  Multumim,
  Andreea Apetrei
  Asociatia CERT-Transilvania
 • +3 (3 voturi)    
  #facem_sport_acasa (Luni, 30 martie 2020, 17:26)

  Ana Raluca Chisu [anonim]

  Asociatia KINETOBEBE coordoneaza trei Centre de Recuperare Pediatrica si desfasoara proiecte de educatie pentru o viata sanatoasa a copiilor. O echipa de peste 30 de specialisti se ocupa de recuperarea neuromotorie a copiilor.
  Ce facem in aceste zile?

  1. In primul rand gandul nostru zboara spre TOTI COPIII care brusc au fost opriti din activitatile lor zilnice si care stau in casa. Sedentarismul la copii este una din cele mai mari primejdii ale acestor zile, dezvoltarea motorie a copiilor fiind oprita brusc de “statul in casa”. 20 de kinetoterapeuti ai Centrelor de Recuperare Pediatrica KinetoBebe publica zilnic pe internet, pe retele de socializare materiale destinate parintilor pentru a-i invata ce pot face cu copii in casa, cum pot face sport pe grupe de varsta si cu obiective clare de dezvoltare motorie.
  Reteaua #facem_sport_acasa construita de KinetoBebe a inregistrat pe retele de socializare a avut un impact de peste 10.000 de persoane, fiecare postare avand pana la 40 de distribuiri. https://www.facebook.com/events/141935763807402/?active_tab=discussion

  2. Alt gand care nu ne-a dat pace este cel indreptat spre pacientii KinetoBebe, peste 200 de copii cu varsta intre 0 si 12 ani, care in urma intreruperii activitatii din Centrele de terapie… au intrerupt si ei terapia motorie si psihilogica. Toata echipa Asociatiei KINETOBEBE, voluntar, a creat un Grup de Suport, un loc in care parintii vorbesc cu terapeutii sunt consiliati si indrumati cum sa treaca mai usor peste aceasta perioada. Tinem astfel legatura cu peste 140 de parinti si le suntem sprijin si suport la fiecare pas in aceste zile dificile.
 • +3 (7 voturi)    
  adhd.autism@yahoo.com (Luni, 30 martie 2020, 17:36)

  ASOCIATIA ROMÂNĂ DE TERAPII ÎN AUTISM ȘI ADHD [anonim]

  ASOCIATIA ROMÎNĂ DE TRAPII ÎN AUTISM SI ADHD [anonim]

  ASOCIATIA ROMÂNĂ DE TERAPII ÎN AUTISM SI ADHD înființată in 2012 este un ONG acreditat in acordrea de servicii sociale, detinem 2 centre de diagnostic și recuperare terapeutică / incluziune soială si 1 centru de incluziune școlară în interiorul unei școli normale Sc. 131 Buc-Singurul CENTRU DE RESURSE EDUCAȚIONALE SPECIFICE din Romania. In cele doua centre 97 de copii cu diagnostice grave: Autism, Down, Retard Mintal, Asperger, ADD asociate adesea si cu tulburări medicale grave, precum si tulburări usoare, anxietate , fobie, tulburări de ritm și fluenîă verbală, primesc tratament terapeutic prin terapii multimodale. Beneficiarii noștri primesc pachete de terapii individualizate pe nevoile fiecaruia: terapie ABA, Ludoterapie, Terapie Logopedică, Artterapie, Meloteraie, Terapie Bowen, Grup socializare, Kinetoterapie.
  COVID 19 a inchis centrele si i astfel copii cu Autism si alte dizabilități ar pierde singura sansă de recuperare. dacă n-am găsi resurse. ATAADHD dorește să sprijine in continuare beneficiarii dar avem nevoie de sprijim material pentru plata terapeutilor, psihologilor, psihopedagogilor. Întreruperea tratamentului terapeutic este extrem de defavorizantă pentru copiii noștri întrucât fără execritiu ei vor pierde abilitățile, ritmul de fluentă în exprimare, abilități de viată și școlare dobândite cu multă muncă și eforturi uriașe.
  COVID 19 TRECE, DISABILITATEA RĂMÂNE! Ajută-ne să ajutăm un copil și familia lui să să zîmbească fericiți pentru că pot primi TERAPII ON LINE și pot continua drumul spre normalitate!
 • +3 (3 voturi)    
  Părintele Dan Damaschin și Glasul Vieții (Luni, 30 martie 2020, 18:04)

  Daniela [anonim]

  Este incredibil ce poate ieși de pe mâna unui singur om cu inima la locul potrivit. Acest lucru se poate vedea în activitatea continuă a Părintelui Dan Damaschin și a echipei sale de voluntari de la organizația Glasul Vieții (https://glasulvietii.ro/).

  Acești oameni minunați îi scot pe oameni din noroi în fiecare zi - la propriu. Ei construiesc case unde nu sunt pentru sărmani, alină durerile noilor mamelor sărace prin centrul special pus pe picioare de organizație pentru ele, sau vin cu o vorbă bună mamelor din maternitatea Iași în momente de cumpănă. Îmbracă mii de familii și copii pe an, care altfel ar umbla desculți în casele lor cu pământ pe jos și fără nimic altceva. Aduc jucării acestor copii precum un Moș Crăciun autentic. Hrănesc mii de suflete zilnic, cu ce se strânge din donații. Organizează tabere de vară pentru copiii care nu știu ce înseamnă acest lucru din cauza sărăciei. Meditații, sprijin moral, ce nu fac acești oameni impresionanți?

  Puteți viziona un material care exemplifică foarte bine efortul continuu al celor din spatele Glasului Vieții aici: https://www.youtube.com/watch?v=hRIF2jzTvr8

  Iar acum, pe perioada pandemiei, echipa aceasta muncitoare sunt în contact direct cu cei pe care nu îi vedem atât de des în știrile despre virus. Sunt cei care locuiesc la sat, care încearcă să își facă un rost, dar care sunt și cei mai loviți de această criză, și ignorați în același timp.

  De exemplu, acesta este un mesaj primit de Părinte de la o astfel de familie: „Săurmâna, părinte, v-am scris și v-am cerut ajutorul. Vă implor pentru copiii mei, la noi în sat nu ne mai dă (mâncare) pe datorie că nu pot aduce marfă. Eu nu pot ieși din casă și soțul a primit și amendă că nu aveau voie să se ducă la muncă, mai mulți de trei în mașină. Am trei copilași și al patrulea în burtică. Dacă puteți, vă rog din suflet să mă ajutați.”

  Votul pentru cei de la Glasul Vieții poate însemna sute de familii din Moldova salvate de la uitare, sărăcie și foame.
 • +2 (2 voturi)    
  recomand ONG- o fapta buna pe zi (Luni, 30 martie 2020, 18:09)

  Natalia Ungureanu [anonim]

  Recomand, Asociatia Touched Romania, organizatia care ajuta mamele si copiii sa ramana impreuna. Avem un centru maternal unde locuiesc timp de un an victime ale violentei domestice, saraciei si excluziunii sociale.

  https://www.facebook.com/touchedromania/
 • +4 (6 voturi)    
  Platforma Fă Bine! (Luni, 30 martie 2020, 18:21)

  Maria [anonim]

  Platforma Fă Bine! a adus impreuna in ultimele 2 saptamani 40 de ONG-uri care se ingrijesc de mai bine de 4000 de persoane de pe tot cuprinsul tarii si care au mare nevoie de sprijin in aceste zile.
  Acestea au dizabilitati severe, boli grave sau rare, sau se afla in saracie severa.
  Impreuna lucram la dezvoltarea de programe la distanta de terapie pentru persoanele care au nevoie de terapie in mod constant, oferim programe de consiliere psihologica online, distribuim alimente catre persoanele aflate in imposibilitatea de a si le procura singure.
  Mai multe informatii puteti gasi pe FB (https://www.facebook.com/donate/223022152416364/) sau pe pagina platformei Fă Bine! (https://fabine.eu/).
  Sa facem bine impreuna!
  Maria Duduman
 • 0 (0 voturi)    
  Play to Learn (Luni, 30 martie 2020, 18:39)

  Play to Learn [anonim]

  Asociatia Play to Learn- Procesul educational, așa cum îl știm cu toții, se transformă acum, chiar sub ochii noștri și este important ca fiecare copil să își păstreze și calitatea de ,,elev”. Ne dorim ca elevii de pretutindeni să fie conectați cu profesori care îi încurajază să își dezvolte abilitățile, îi provoacă să își folosească gândirea critică și le creează confortul necesar stabilirii încrederii și echilibrului emoțional în această perioadă dificilă. Ne dorim să ajungem la cât mai mulți copii, să le facilităm procesul educațional, să le punem la dispoziție resurse educaționale adunate în ani de zile de către specialiștii noștri.
  Asociația Play to Learn a apărut în sfera educațională românească din dorința de a asculta nevoile reale ale copiilor și ale adolescenților. În această perioadă, în urma unor eforturi depuse de către toți cei implicați, proiectul s-a mutat online.
  Explore 100, numele sub care ne desfășurăm activitatea, este făcut cu oameni, pentru oameni. Indiferent de ceea ce se întâmplă în exterior, este un pilon care pune umărul la păstrarea echilibrului interior al tuturor celor care beneficiază de aceste cursuri. În fiecare dimineață în care copiii se așează la birourile lor, pregătiți pentru cursuri, știu că acolo își vor vedea colegii și profesorii care îi înțeleg, le ascultă temerile, le liniștesc fricile. De aceea eforturile lor trebuie susținute, încurajate.
 • 0 (0 voturi)    
  Fundatia Bucuria Darului - Brasov (Luni, 30 martie 2020, 18:57)

  Aurelian Popescu [anonim]

  Deoarece ma aflu in "distantare sociala", nu ma pot lauda cu vreo fapta buna, dar va pot recomanda cu caldura niste oameni inimosi, care de mai bine de 6 ani lupta zi de zi pentru a inmulti bucuria si binele din jurul lor (= din inimile si vietile semenilor aflati in situatii dificile)

  Keep UP the good work ! :)

  Fundatia Bucuria Darului - Brasov

  www.bucuriadarului.ro
 • 0 (0 voturi)    
  Asociatia Teatru 3G (Luni, 30 martie 2020, 19:14)

  Cristian Bojan [anonim]

  Înființată în cea de-a treia generație de companii independente din România, 3G HUB produce, din toamna anului 2015, evenimente culturale pe teme de actualitate pentru societatea noastră, vorbind sincer și direct prin intermediul artei despre acele lucruri care împiedică progresul social și cultural.

  Pe lângă programe gratuite de pregătire a elevilor pentru bacalaureat, asociația mai are în lucru două proiecte:
  Intervenția socială în zone fără acces la evenimente culturale și elaborarea unui manual de limbă maghiară pentru români.

  De asemenea asociația se implică activ în comunitate prin voluntariate atunci când este nevoie:
  În perioada pandemiei membrii 3G HUB au oferit sprijinul persoanelor în vârstă și nu numai, prin livrarea cumpărăturilor și celor necesare direct la ușă, fără ca aceștia să părăsească domiciliul.
 • +1 (1 vot)    
  Asociația Langdon Down Oltenia Centrul Educațional (Luni, 30 martie 2020, 19:27)

  Iordache Andreea [anonim]

  Asociația Langdon Down Oltenia Centrul Educațional Teodora - ALDO-CET se ocupă de adulții cu sindrom Down. In această perioadă a publicat un ghid cu informații despre COVID-19 în limbaj simplu, ușor de înțeles de către persoanele cu sindrom Down și alte dizabilitati intelectuale.https://www.facebook.com/276009036619294/posts/511004989786363/
  Deși a suspendat activitățile centrului de zi, continuă să implice beneficiarii săi in diverse acțiuni on-line: antrenamente fizice, teme de lucru acasă pe suport fizic, dar și pe platformele electronice pe care le-a dezvoltat pentru viața sănătoasă și petrecerea timpului liber, video-chat la care participă tinerii și părinții lor, videoclipuri realizate acasă. https://www.facebook.com/276009036619294/posts/506936036859925/
  Legătură permanentă și implicarea în diverse activități de acasă aduce beneficii în starea de bine a persoanelor cu sindrom Down, diminuand presiunea statului acasă. Ei simt că au prietenii aproape și că aparțin aceluiași grup unitar.
 • +10 (14 voturi)    
  Codette (Luni, 30 martie 2020, 19:27)

  Codette [utilizator]

  Codette este o organizație non-guvernamentală ce promovează diversitatea la toate nivelurile și susține educația și dezvoltarea în domeniile științei. Având în vedere contextul social actual, vrem și noi să dăm o mână de ajutor în lupta împotriva virusului COVID-19 în România.

  În perioada imediat următoare vom organiza un hackathon ce are ca scop rezolvarea unor probleme la nivel logistic a ceea ce înseamnă combaterea epidemiei. De peste 4 ani ne adresăm cu precădere unei audiențe active în zona IT, astfel că suntem siguri că vom aduna alături de noi oameni implicați și bine pregătiți, ce vor dezvolta soluții practice. Câteva din temele propuse:
  - Aplicație de monitorizare a nevoilor din sistemul medical, împărțirea lor pe categorii, implicarea de voluntari/persoane juridice ce se pot ocupa de aceste nevoi
  - Linie de ajutor pentru cei ce suferă de anxietate provocată de coronavirus
  - Aplicație de monitorizare a nerespectării regulilor impuse de către autorități prin care utilizatorii pot semnala în timp real acest lucru
  - Filtrarea mesajelor de pe social-media cu privire la opinia publică asupra subiectului și realizarea unui raport despre starea emoțională a cetățenilor, încrederea față de autorități și măsurile impuse
  De asemena, participanții pot veni la rândul lor cu propuneri.

  Problemele pe care le au de obicei hackathon-urile este că proiectele rezultante nu sunt folosite. Noi ne luăm angajamentul că după hackathon vom contacta ONG-urile care ar putea folosi produsele și vom menține legătura cu participanții care vor să ajute personalul să înțeleagă cum pot folosi proiectele astfel dezvoltate.

  Ne puteți găsi pe:
  Facebook: https://www.facebook.com/codette.ro/
  Instagram: https://www.instagram.com/codettero/
 • +5 (7 voturi)    
  Continuarea educatiei in zone rurale defavorizate (Luni, 30 martie 2020, 19:40)

  Monica Bumbes [anonim]

  Asociatia Lume Buna concepe si coordoneaza proiecte de educatie non-formala adresate copiilor, tinerilor si profesorilor din scoli si licee din mai multe judete la nivel national, peste 85% din mediul rural. Invatarea cu bucurie, gasirea de solutii creative prin lucrul in echipa, responsabilitatea si participarea activa in comunitate sunt calitatile pe care copiii le exerseaza in activitatile pe care le fac impreuna in Cluburile Activ CELS. Toate programele asociatiei au ca ultim scop contributia la reusita in viata si implinirea tinerilor, cu impact in dezvoltarea comunitatilor locale.

  In contextul actual al pandemiei cu Covid-19, credem ca putem traversa mai usor aceasta perioada dificila in care fizic nu ne putem apropia, daca ramanem activi si conectati la nivel sufletesc si intelectual prin preocupari comune, educative. Chiar daca scolile sunt inchise, copiii isi continua de acasa proiectele consultandu-se intre ei si cu profesorii coordonatori prin telefon/whatsapp, internet sau prin email.

  Exista insa multe situatii in care copiii din zone defavorizate din mediul rural nu au acces la nici un fel de tehnologie. Pentru a nu ramane in urma vrem sa-i ajutam si a-i sustine cu echipamentele necesare pentru a se conecta la lumea din jur.

  Cateva tablete, telefoane smart sau laptop-uri pot schimba cursul unor vieti si nu vrem sa ratam aceasta sansa!

  Din 2011 am pus bazele a peste 50 de cluburi in care au activat peste 4000 de copiii si 150 de profesori. Cele pe care le derulam in prezent (avem 37 de Cluburi active) sunt “Revista Creativ la Sat” ajunsa la a 3-a editie (in care fiecare scoala produce o revista locala), “Coletul Creativ” la Sat, la a 2-a editie (in care cate 2 scoli fac schimb de zestre prin colete pe care si le expediaza reciproc) si, din 2020, “Scena Creativ la Sat” (in care copiii realizeaza propriile spectacole de teatru care pun in valoare specificul lor cultural).
  Ne gasiti pe www.asociatialumebuna.com si https://www.facebook.com/lumebuna.ro
 • 0 (0 voturi)    
  Fundatia SoSiSeSa (Luni, 30 martie 2020, 20:18)

  Georgeta Bucur [anonim]

  Fundatia SoSiSeSa isi indeplineste rolul de ajutor al comunitatii de peste 10 ani. In aceasta perioada dificila pentru intreaga lume, echipa Fundatiei SoSiSeSa a mers zilnic, aproape non-stop, in toata tara, pentru a duce materiale necesare (masti, dezinfectante, precum si alte asemenea) la spitale si la diverse centre, au dus alimente pentru nenumarate familii si au fost de fiecare data acolo unde a fost nevoie de ajutorul lor. Luna de luna ajuta mii de persoane nevoiase.
 • -1 (1 vot)    
  Organizatia Umanitara CONCORDIA (Luni, 30 martie 2020, 20:23)

  RalucaAnca [utilizator]

  Organizatia Umanitara CONCORDIA (www.concordia.org.ro) este o organizatie independenta, neguvernamentala si non-profit, fondata în anul 1991 în Romania, care are ca misiune sustinerea si (re)integrarea sociala, familiala, scolara si profesionala a copiilor, tinerilor si familiilor aflate în dificultate, spre o viata independenta si autonoma.
  Nevoi urgente in perioada crizei Coronavirus: Asigurarea vietii zilnice în conditii de sanatate si siguranta pentru cei 170 copii si tineri din casele de tip familial, apartamentele sociale si centrele de servicii pe care le avem în jud. Prahova si Bucuresti. Ne sunt necesare materiale de protectie si pentru igiena si curatenie – Gel/spray/solutie dezinfectanta pentru maini; Sapun dezinfectant; Spirt; dezinfectant suprafete; Sprijin de urgenta pentru tinerii în situatii dificile (bani pentru alimente, materiale igienice si medicamente), care provin din sistemul institutionalizat si care în aceasta perioada sunt afectati de pierderea locului de munca si care traiesc în locuintele noastre sociale; Sume de bani pentru medicamente si alimente necesare suplimentar.
  Date organizationale :
  Cont bancar: RO32RZBR0000060002408036 (RON), Raiffeisen Bank Agentia 13 Septembrie ;
  Organizatia este inregistrata in Registrul entitatilor/unitatilor de cult, care poate fi consultat pe site-ul ANAF. Cod fiscal: 5221142
  Inscriere in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor a Judecatoriei Sectorului 4 Bucuresti: 1/PJ/1992
 • 0 (0 voturi)    
  Asociatia Business Media Club (Luni, 30 martie 2020, 20:26)

  ileana [anonim]

  Asociatia Business Media Club (Bucuresti), care se implica in productia si difuzarea in mediul online a materialelor video pentru trup, minte, suflet si spirit, astfel incat oamenii care stau in casa sa treaca mai usor prin perioada de izolare #StamAcasa. Acum, cand anxietatea de anticipare este la cote ingrijoratoare, corecta informare si oferirea de alternative online de gestionare si de petrecerea a timpului acasa sunt extrem de importante, pentru a ne pastra calmul si starea de bine. Subiectele abordate in materiale sunt diverse si de interes actual (recomandari practice de crestere a imunitatii, ce putem face cu timpul acasa, exercitii de miscare fizica, exemple motivationale, informare etc)
 • 0 (0 voturi)    
  Asociatia InspirAction (Luni, 30 martie 2020, 20:43)

  Leo2020 [utilizator]

  Asociatia InspirAction deruleaza programe de sustinere emotionala si mentala a copiilor si tinerilor in online in aceasta perioada.
  Misiunea acestei asociatii este sa inspire 1 milion de tineri, parinti si profesori din Romania sa devina cea mai buna versiune a lor!

  https://inspiraction.ro/
  https://www.facebook.com/Asociatia-InspirAction-2528810327157386/
 • 0 (0 voturi)    
  Fundația Bucuria Darului (Luni, 30 martie 2020, 20:51)

  MoscuSimona [utilizator]

  Recomand Fundația Bucuria Darului, Brașov.

  În ultimii șapte ani activitatea acestei fundații a făcut diferența în comunitățile defavorizate din și împrejurul Brașovului.
  Prin proiectele organizate (dar și alte evenimente, conferințe, târguri la care au participat în vederea strângerii de fonduri) au deschis ușa și au schimbat viețile multor familii nevoiașe, bătrâni, copii orfani și oameni ai străzii.

  Ultimul proiect demarat în luna martie - "Povești fără miros - donează pentru copilării curate".

  Implicarea fundației a trecut testul solidarității, continuând și în plină pandemie COVID.

  Mulțumim Fundația Bucuria Darului pentru tot binele înmulțit!

  http://bucuriadarului.ro/category/proiecte/
 • +1 (1 vot)    
  Recomandare Asociatia Umanitara Renaitre Romania (Luni, 30 martie 2020, 21:49)

  ioana [anonim]

  Recomand Asociatia Umanitara Renaitre Romania din Orastie care sprijină 264 familii din localitatile Orastie, Geoagiu si Pricaz. Aceste familii, formate din 1.094 de persoane, adica 475 adulti si 619 copii, se află la limita subzistentei în condiții normale de viață, iar acum în aceste momente critice, au nevoie de ajutorul nostru mai mult decat oricand.
  Aceasta asociatie face in aceste zile donatii de alimente de baza atat de necesare acestor familii, dar ii si informeaza pe beneficiari privind regulile de igiena .
  Asociatia va distribui alimente si in luna aprilie pentru aceste familii si cred ca suma de 1000 de euro ar putea fi folosita pentru cumpararea de produse de igiena atat de necesare in lupta cu Covid 19.

  Mai multe detalii despre activitatea asociatiei gasiti aici :
  Facebook: www.facebook.com/renaitreromania
 • 0 (2 voturi)    
  CRUCEA ROSIE SECTOR 5 BUCURESTI (Luni, 30 martie 2020, 21:55)

  Paul Aroiu [anonim]

  Impreuna pentru UMANITATE !
  Numele meu este Paul Aroiu, si sunt voluntar la sectorul 5 din anul 2009. Azi, precum si in fiecare zi a saptamanii, alaturi de colegii mei voluntari actionam in cadrul misiunii crucii rosii.

  Ce se intampla mai exact:
  -Oferim alimente varsnicilor si persoanelor imobilizate la pat, mergand la domiciliul in cadrul proiectului Banca de alimente;
  -Informare si preventie COVID-19;
  -Incurajam populatia sa doneze sange;
  -Distribuim produse alimentare si igienice provenite de la depozitul central catre Adapostul de copii ai strazii CIRESARII 2, si SPITALE COLABORATOARE;
  -Ajutam persoanele varsnice sa-si faca cumparaturile de maxima necesitate... alimente, medicamente.
  CRUCEA ROSIE ROMANA ESTE :
  IN CURS DE ACHIZITIE:
  -15 ventilatoare mecanice;
  DISTRIBUTIE:
  -1 000 000 masti sanitare
  -375 000 manusi de protectie
  -300 combinezoane
  URMEAZA SA DISTIBUIE:
  -10 aparate de testare rapida COVID-19;
  -300 chituri de testare COVID-19,
  -1 130 litri dezinfectant.

  *** Poti ajuta si TU, cel care citesti, cu un SMS la 8827 donand 2 EURO catre persoanele afectate de COVID-19. Campanie sustinuta de Crucea Rosie Romana. Aceasta se numeste # ROMANIA SALVEAZA ROMANIA
  Fii si tu salvator, ca sin noi !!!
  Multumim !
  Multa sanatate tuturor din partea Voluntarilor Sectorului 5!


  Crucea Rosie Romana Filiala Sector 5 Bucuresti

  Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este o organizatie umanitara, membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, auxiliara autoritatii publice si abilitata prin lege sa asigure asistenta umanitara in caz de dezastre si sa vina in sprijinul persoanelor vulnerabile.

  Conform Legii Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania nr. 139/1995 Art.1 si Statutului sau, Crucea Rosie Romana este persoana juridica de drept public, autonoma, neguvernamentala, apolitica si fara scop patrimonial. Ea isi desfasoara activitatea cu caracter umanitar, ca organizatie de ajutor umanitar, auxiliara a autoritatilor publice.
 • +1 (1 vot)    
  Recomandare ONG (Luni, 30 martie 2020, 22:07)

  cosmin [anonim]

  INACO – Inițiativa pentru Competitivitate este o comunitate non-profit de profesioniști voluntari din România care formează singurul think-tank dedicat competitivității din Europa Centrală și de Sud-Est.

  INACO sprijină prin analiză, investigație, cercetare și propunerea de soluții ridicarea nivelului de competitivitate economică al instituțiilor publice și al mediului de afaceri din România.

  Această organizație non-guvernamentală este responsabilă pentru lansarea Ghidului Meseriilor Viitorului (septembrie 2018 – prima ediție, septembrie 2019 – a doua ediție), Ghidul locurilor de muncă disponibile în criza COVID-19, Ghidul surselor deschise de educație online pentru elevi, precum și cele nouă ediții ale „Ghidului surselor de finanțare pentru companii”.
  https://inaco.ro/ghidul-surselor-de-finantare-pentru-companii-in-timpul-crizei-covid-19/
 • 0 (0 voturi)    
  ONG (Luni, 30 martie 2020, 23:06)

  Andrei Mircea DIcianu [anonim]

  AMRIC- Asociatia Medicilor Radiologi Interventionisti din Craiova este un ONG infiintat in anul 2017. Acesta a organizat si a participat in cadrul a mai multe evenimente umanitare cu scop medical- campanii de sanatate rurala ce au avut un impact pozitiv in comunitatile locale. Pe langa campaniile umanitare ONG-ul,de-a lungul celor 3 ani de activitate, a sponsorizat SCJUC- Spitalul Clinic Judetean din Craiova pentru achizitia de materiale necesare pentru Laboratorul de Radiologie si Imagistica Medicala si Sectia de Radioterapie.
 • +4 (6 voturi)    
  Adoptă o cerință specială ! (Luni, 30 martie 2020, 23:40)

  Sasuke2001 [utilizator]

  Recomand Asociația pentru sprijinul copiilor cu cerințe speciale Dr. Katz pentru grija părintească care o manifestă față de toți in cărucioare rulante .
  Prin activitatea sa, încă din 2008 până astăzi, Asociația prestează două proiecte: “mâncărică pentru mămica mea” și “avocatul nedeplasabilului” fiind si autorul a mai multor sentințe judecătorești favorabile persoanelor cu dizabilitati si a nenumăratelor norme care asigură protecția socială a utilizatorilor de cărucioare rulante. Adoptă o cerință specială !
 • 0 (0 voturi)    
  Solidaritate pentru viata! (Marţi, 31 martie 2020, 7:52)

  Fundatia Comunitara Dambovita [anonim]

  Fundatia Comunitară Dâmbovita face o fapta buna in fiecare zi! Prin fondul#Solidaritate pentru viață îi îndemnăm pe oameni să ne fie alături pentru fapte bune. Noi acționăm actionam pro bono în fiecare zi pentru a strange donatii, achizitia de materiale medicale, comunicare cu autoritatile spitalicesti si locale, cautare de furnizori pentru materiale medicale, alimente neperisabile, sustinerea elevilor de la robotica care au nevoie in miniproductia de viziere de anumite materii prime, sustinerea altor campanii ale altor ong-uri din judet.
  Fa si tu o fapta buna! Vino alaturi de noi!
 • +2 (2 voturi)    
  Asociația Licuricii Fericiți (Marţi, 31 martie 2020, 8:11)

  Alin Boicu [anonim]

  Asociația "Licuricii Fericiți", din municipiul Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, face eforturi mari în fiecare zi pentru procurarea materialelor sanitare ce lipsesc spitalului municipal. Asociația a deschis o campanie de strângere de fonduri, cumpărând deja din aceste fonduri multe materiale sanitare, inclusiv kituri de testare și donându-le către spital. Și înainte de această pandemie, dar mai ales acum, asociația ajută pe cei aflați în nevoie, bătrâni și suferinzi, cu mese calde de mai multe ori pe saptămână. Consider că această asociație merită să fie selectată pentru acordarea premiului BCR.
 • 0 (0 voturi)    
  Fundatia Inima de Copil (Marţi, 31 martie 2020, 8:57)

  Dumitriu Alina [anonim]

  Inimă de Copil din Galați este o fundație care există de 23 de ani în comunitate și este un sprijin puternic în viața copiilor săraci. Peste 15.000 de copii și părinți au fost susținuţi în acești ani prin programele fundaţiei și am demonstrat, în cel mai frumos mod posibil, că Binele Face Bine, atât celui care îl oferă, cât şi celui care îl primește. Avem servicii sociale și de suport pentru copii și familii, ne dorim să aducem în jurul nostru oameni și comunități.

  În aceste vremuri extrem de dificile ne străduim să oferim copiilor noștri, dincolo de alimente și suport financiar, încrederea că lucrurile se vor reașeza.

  Am făcut pachete cu produse de bază și igienico sanitare pt 100 de copii din familii vulnerabile, cei mai expuși dintre ei, iar acum pregătim pachete pentru Paște și avem nevoie de sprijin. Criza pe care o traversăm îi expune și și îi face vulnerabili, mai mult ca niciodată.

  Copiii au nevoie acum de solidaritatea noastră!
  Au nevoie de alimente de bază, de produse de igienă și curățenie, pentru că familiile lor nu și le permit. Noi facem tot ce putem, dar astăzi, mai mult ca niciodată, împreună cu toată echipa, ne străduim să mergem mai departe și să trecem peste aceste momente dificile care au întrerupt cursul normalității... La fiecare câteva zile, pe rând, unul dintre colegii noștri ia legătura cu fiecare copil, cu familiile lor pentru a ne asigura că sunt în siguranță, că au ce mânca, și pentru a-i liniști, cum putem mai bine, cu sfaturi, consiliere.
  Mai multe despre noi, aici: https://inimadecopil.ro/
 • +2 (2 voturi)    
  JCI Cluj - Ofera o masa! (Marţi, 31 martie 2020, 9:10)

  Costina Barjovanu [anonim]

  JCI Cluj - Cetateni activi!.Oameni care ofera din experienta lor in scopul nevoii din comunitatea Clujana.
  Ofera o masa pentru cadrele medicale, este un proiect realizat special in aceasta perioada de criza pentru a sustine cadrele medicale pe cele 24h, in toate aceasta agitatie. In paralel ne dorim sa centralizam toate aceste initiative din oras, toate restaurantele, sa stim cine are acelasi obiectiv si sa ne adunam fortele, impreuna mergem mai repde in aceeasi directie. Dupa ce avem o structura de proiect sanatoasa si cu rezultate, o sa ajutam si orasele mai mici care trec prin aceleasi provocari.
  Multumesc!
 • 0 (0 voturi)    
  Fundatia Bucuria Darului (Marţi, 31 martie 2020, 9:40)

  OanaArnautu [utilizator]

  Recomand fundația Bucuria Darului din Brașov, o mână de oameni inimoși care nu stau locului nici pe timp de pandemie...din grijă pentru oamenii năpăstuiți. Mâna de ajutor care se zbate mereu să nu dezamăgească oamenii nevoiași (fie printr-o masă caldă la domiciliu fie prin pachete cu alimente de bază pentru bătrâni izolați și familii cu mulți copii din oraș, dar și din sate). Mereu inițiatori de proiecte utile pentru mame-eroine și copii-adulți.
  M-au impresionat prin dedicarea lor și credința nestăvilită că totul este posibil.

  Merită ajutați să înmulțească bucuria în continuare !

  Mai multe detalii despre fundație pe: www.bucuriadarului.ro
 • +1 (1 vot)    
  Asociatia "Licuricii Fericiti" (Marţi, 31 martie 2020, 9:52)

  Catalin Ioan Covalschi [anonim]

  Recomandarea mea este Asociatia “Licuricii Fericiti”.
  In aceste zile, asociatia sustine personalul medical din Spitalul Campulung Moldovenesc printr-o campanie de strangere fonduri, achizitie si donatie de echipamente de protectie, solutii dezinfectante si aparatura medicala.
  Campania Impreuna pentru Spitalul Campulung Moldovenesc:
  https://gogetfunding.com/impreuna-pentru-spitalului-campulung-moldovenesc/

  De asemenea, voluntarii asociatiei au deschis o linie telefonica de sprijin pentru persoanele varstince, suferinde sau in impas - pentru deplasari in vederea cumparaturilor, platii facturilor etc.

  In paralel, asociatia isi continua proiectele de sprijinire a persoanelor vulnerabile din Campulung Moldovenesc si imprejurimi, prin asigurarea de mese gatite si alimente pentru bunicii singuri si copiii vulnerabili (#pranzuldesambata).

  Faptele lor bune merita sustinute, apreciate si rasplatite!
  Mai multe detalii cu privire la actiunile Asociatiei, gasiti in articolele urmatoare precum si pe pagina de facebook:
  https://elitaromaniei.ro/nicoleta-bogos-si-licuricii-fericiti-schimba-in-bine-judetul-suceava/
  https://www.facebook.com/zambetesivisuriimplinite/
 • 0 (0 voturi)    
  FUNDATIA PRISON FELLOWSHIP ROMANIA (Marţi, 31 martie 2020, 10:47)

  FUNDATIA PRISON FELLOWSHIP ROMANIA [anonim]

  Fundatia Prison Fellowship Romania se implica de peste 27 de ani si sprijina persoanele care se confrunta cu riscul de excluziune sociala si infractionalitate.

  1. In aceasta perioada dificila Fundatia Prison Fellowship Romania ofera servici gratuite de cazare si mancare pentru un numar de 20 de beneficiari, in cadrul Centrului de Urgenta al Fundatiei situat pe strada Sobarilor nr. 29. Aceasta categorie de beneficiari sunt persoane greu incercate de viata, fara adapost stabil, colectate de pe strazile din Cluj Napoca.

  2. Cantina noastra sociala ofera peste 200 de portii de hrana calda zilnica, beneficiarilor adapostiti de centrele de urgenta ale Primariei Cluj Napoca. Portiile de mancare se distribuie in Centrele de Urgenta situate pe strada Dragos Voda si strada Oasului 298.
 • +4 (8 voturi)    
  Impreuna pentru personalul medical din Botosani (Marţi, 31 martie 2020, 10:51)

  impreuna.botosani [utilizator]

  Așa-i că și tu te faci mic când tușești în magazin?
  ����
  Orice simptom de răceală a devenit un semnal de alarmă. Cu orice simptom de răceală te prezenți la medicul de familie sau mergi direct la spital pentru a căuta certitudinea că ești bine și e ceva blând, de primăvară.
  ��‍⚕️
  Dar ce faci dacă te duci la spital cu o banală răceală și pleci cu COVID-19 acasă, în familie, pentru că personalul medical nu e protejat și devine el cel ce răspândește acest virus?

  Hai să ne mobilizăm! Noi suntem aici ca să te ajutăm. Strângem mână de la mână și ne ocupăm noi cu tine de a proteja personalul medical din Botoșani!
  ��
  Confecționăm viziere, căutăm materiale, mănuși, botoșei, cotiere, negociem combinezoane, ne ducem la spitale, cunoaștem asistenți, medici și infirmiere, le împărțim tot ce am strâns cu tine, uneori le dăm și o cafea tare și îî încurajăm să #reziste, că #totulvafibine și #reușimîmpreună.
  ��
  Iar acum te rugăm UN lucru! Informează-ți toți de prietenii că noi suntem aici, în Botoșani, pentru Botoșani și strângem în continuare bani ca să achiziționăm ce trebuie cadrelor medicale. Sau...

  Donează și tu! Asigură-te că îți va fi bine în Botoșani!

  Azi am terminat materialul din care confecționam viziere și nu se mai găsește la nivel național. Așa că noi ne-am apucat să adunăm de-o TONĂ de PET G că altfel nu ni-l livrează ca să continuăm să confecționăm viziere. Punem mână de la mână și strângem împreună?

  Poți dona aici!
  Asociația Județeană Babywearing Botoșani, CUI 39656087

  ��Cont bancar LEI :
  RO51BTRLRONCRT0462188801

  ��Cont bancar EURO :
  RO98BTRLEURCRT0462188801

  cu mentiunea ”SPITAL”

  ��Revolut: 0720612655

  Ține minte!
  Protejându-i pe ei, te protejezi pe tine!

  Suntem o asociație înființată pe loc, din 8 botoșăneni, mici antreprenori, conștienți că oamenii merg la spital nu doar dacă sunt suspecți de coronavirus, ci și pentru că suferă de alte afecțiuni și vom face tot ce ne stă în putință să nu plece de acolo mai bolnavi decât când au intrat.
  Luptă cu noi!
 • +5 (5 voturi)    
  Santinela ASSOC (Marţi, 31 martie 2020, 11:24)

  Asociația ASSOC [anonim]

  Campania “Punte între oameni”
  Acțiune: Santinela ASSOC
  Masca și mănușile nu asigură protecția necesară perioadei de pandemie pe care o traversăm. În spatele fiecărei măști se află un om cuprins de temeri, temeri de care acesta nu se poate apăra nici cu dezinfectant și nici stând acasă. Asociația ASSOC, împreună cu radio SOCIAL FM și televiziunea TL+, creează o punte între oamenii ascunși în spatele măștilor de protecție și a celor închiși între patru pereți. Cu suportul instituțiilor radio și tv, ASSOC va fi o santinelă pe toată durata situației de urgență decretate în România, dar și ulterior. Ca asistenți sociali și psihologi, suntem și noi în prima linie de luptă împotriva coronavirusului și a efectelor sale sociale.
  Pe durata stării de urgență și cât situația o va impune, asistenți sociali și psihologi ASSOC vor oferi consiliere gratuită la radio, tv și telefonic. Concret, am organizat un helpline ca să stabilim legătura dintre persoana în nevoie cu instituții publice / ong-uri / alte persoane cheie care pot interveni; Căutăm donatori pentru:
  - susținere hrană caldă vârstnici, persoane cu dizabilități familii și copii săraci;
  - achiziție de medicamente și materiale sanitare;
  - preparăm și distribuim la domiciliu hrană caldă
  ASSOC acordă ajutor psiho-social în scopul prevenirii/deteriorarii sănătății mentale, a depresiei și anxietății care pot fi asociate cu starea de izolare prezentă și de nesiguranță materială viitoare, precum și pentru a interveni punctual pentru cazurile sociale.
  Asociația ASSOC a apărut în 1995 și și-a propus încă de la înființare promovarea asistenței sociale în scopul îmbunătățirii condițiilor de viață a grupurilor defavorizate. Organizația activează în domeniul asistenței și economiei sociale, furnizând servicii în sprijinul grupurilor vulnerabile, îndeosebi persoane cu dizabilități și vârstnici.
 • 0 (0 voturi)    
  Ne ridicam impreuna! (Marţi, 31 martie 2020, 11:28)

  Oana Popa [anonim]

  Scoala de joaca, este un proiect al Asociatiei de dezvoltare personala Grigore Popa, ce functioneaza pe piata din anul 2013.

  Proiectul nostru este un proiect de educatie non formala prin teatru, joaca si mestesug

  Timp de 7 ani, ne-am remarcat pe piata cu Ziua Universala a iei pentru copii si Caravana de joaca unde am transmis jocurile copilariei in toata tara.

  In aceasta perioada, am mutat totul in online si am decis ca prin joaca noastra virtuala, sa strangem donatii pentru a sustine in fiecare luna 20 de copii cu dizabilitati a caror parinti au ramas fara nici o sursa de venit iar terapiile lor depind foarte tare de terapeutii cu care le fac si de faptul ca nu isi pot opri ceste terapii.

  Ne-am propus ca pe toata perioada carantinei, noi sa sustinem acesti copii, asa ca orice ajutor in bani ar fi binevenit.

  Cu asta, am salva 2 probleme: copiii si terapeutii lor, care oricat ar da jos preturile, tot au nevoie de anumite materiale care cu care sa lucreze cu copiii. Iar lucrul online cu astfel de copii, este infinit mai greu decat cela fizic.

  Incercam sa mobilizam si oamenii de pe retelele de socializare, dar e destul de complicat in aceasta perioada cu donatiile.

  Ne avem doar unii pe altii si acum, mai mult decat oricand e nevoie de sprijin financiar pentru acesti copii parca uitati de toti.
 • +4 (6 voturi)    
  ASOCIATIA PREOCUPATI DE VIITOR (Marţi, 31 martie 2020, 12:05)

  STANCIU DANUT [anonim]

  - Acțiuni de conștientizare și distribuire de saci galbeni pentru colectarea separata în comunele giurgiuvene -

  În lunile Noiembrie și Decembrie 2019 elevii din mai multe localități au avut ocazia de a învăța, pe viu, ce înseamnă colectarea separată a deșeurilor, iar Asociația Preocupați de Viitor a pornit prin comunele din județul Giurgiu pentru răspândirea sacilor pentru colectarea separată a deșeurilor.

  Pentru activitatile de mai jos am folosit materialele pentru informare: flyere, cartoline, cutii pentru colectare DEEE, baterii si acumulatori si surse de iluminat, furnizate de carte parteneri si sponsori:

  In liceu am interactionat cu minim 1200 elevi ce provin atat din Bolintin Vale, Malu Spart cat si din localitatile alaturate.

  S-au tinut activitatile propuse si s-a pus accent foarte mare pe colectarea separata a deseurilor, importanta colectarii si eliminarii corecte a DEEE-urilor, bateriilor si surselor de iluminat, inclusiv a deseurilor de medicamente, a celor periculoase si celor din constructii si demolari, informand elevii cu privire la avantajele pe care aceasta activitate le are.

  S-au folosit deseuri reciclabile aduse chiar de elevi.

  Una dintre activitati a constat in expunerea parerii elevilor despre rolul educatiei privind protectia mediului. Extrag cateva raspunsuri:
  - de a educa populatia
  - de a responsabiliza oamenii
  - de a stopa poluarea
  - de a proteja sanatatea populatiei
  - de a promova importanta reciclarii
  - de a imbunatati calitatea vietii
  - de a ne ajuta sa crestem intr-un mediu curat
  - de a mari sansele unei vieti mai lungi

  Pasul 2 este sa oferim suport primariilor care se ocupa de gestionarea corecta a relatiei dintre cetatenii in autozolare / izolare / carantina determinata de PANDEMIA DE SARS_COV2, in relatia lor cu furnizorii de servicii, mai ales cu colectorul local de deseuri. Intentionam sa oferim suport atat primariilor cat si oamenilor izolati sa prevenim infestarea in masa a populatiei din zona rurala.
 • +1 (1 vot)    
  Asociatia Carusel (Marţi, 31 martie 2020, 12:46)

  qwerty_123 [utilizator]

  Asociatia Carusel se ocupa de persoanele fara adapost sau care sunt la limita subzistentei oferindu-le pachete cu alimente, dezinfectanti si alte lucruri necesare in aceasta perioada dificila pentru toti. De asemenea, se ocupa si cu aprovizionarea de medicamente pentru cei care nu se pot deplasa.

  http://carusel.org/
  https://www.facebook.com/Carusel
 • 0 (0 voturi)    
  Centrul de mobilitate - Ridică-te și umblă- filial (Marţi, 31 martie 2020, 13:31)

  G.Uba [utilizator]

  Recomand proiectul ” Centrul de mobilitate” a asociației ” Ridică-te și umblă - filiala Arad ” care transportă persoane cu dizabilități la spital cu ajutorul unei mașini adaptate special destinată pentru persoane cu dizabilități cu afecțiuni locomotorii și de vedere. Acest proiect are o mașină adaptată și la Timișoara, care aparține aceleași filiale și care transportă persoane cu limitări fizice ce au urgențe, alimente. De curând, în plină pandemie a fost transportat la spitalul din Timișoara președintele distroficilor din Arad, d-l Fighir pentru un tratament inovator. Proictul ” Centrul de mobilitate” a Asociației ” Ridică-te și umblă- filiala Arad” a fost înființat în mai 2019 trnsportând peste 100 de beneficiari, iar cel de la Timișoara , în ianuarie 2020.
  pesedinte ”Aociația Ridică-te și umblă- filiala Arad” - George Uba - 0729789470
 • 0 (2 voturi)    
  Recomandare ONG (Marţi, 31 martie 2020, 13:58)

  Dana Rădulescu [anonim]

  O comunitate pentru spitalele din județul Vâlcea  Fundația Comunitară Vâlcea a demarat proiectul „O comunitate pentru spitalele din județul Vâlcea” ce vizează dotarea Spitalului Județean Râmnicu Vâlcea și a altor spitale din județ în vederea prevenirii supra-încărcării sistemului medical și lipsei de resurse în contextul pandemiei de COVID-19.

  La 2 săptămâni de la începerea strângerii de fonduri pentru dotarea secțiilor Boli Infecțioase, UPU și Terapie Intensivă ale Spitalului Județean Râmnicu Vâlcea și a altor spitale din județ, s-au strâns în conturi peste 69.000 de lei de la peste 220 de donatori individuali. Campania a avut, însă, impact din primele ore, în prima zi de la demarare fiind deja strânși peste 4.500 de lei. Alături de Fundația Comunitară Vâlcea și partenerii lor, Asociaţia Prietenii Spitalului Vâlcean, s-au alăturat numeroși donatori locali: BOROMIR, Nurvil Volkswagen, Europan Prod, Farmacia George, Asociația Fii om, Asociația Avangarde, SC Rapid Complex SRL, TRUSTUL 3 CONSTRUCȚII SA, Autoro. Cea mai consistentă donație, în valoare de 97.000 de lei, a fost făcută de BRD prin fondul de urgență gestionat de ARC – Asociația pentru Relații Comunitare în data de 20 martie 2020.

  În aceeași zi, a fost făcută și prima donație către Spitalul Județean Vâlcea și Spitalul Mihăești în valoare de aproximativ 42.000 de lei ce a constat în echipamente de protecție pentru personalul medical din prima linie (mănuși de unică folosință, combinezoane impermeabile, ochelari de protecție, capeline, botoși) și aparatură medicală. In total, echipamente în valoare de 80900 de lei au fost donate către Ambulanţă, Spitalul Judeţean şi spitalele din Mihăeşti, Drăgăşani, Horezu şi Drăgoesti.

  “Ne bucură și ne onorează încrederea donatorilor. Avem lansate mai multe comenzi care vor fi livrate în zilele ce urmează și căutăm oferte pentru noi achiziții. Prioritățile sunt măștile chirurgicale şi profesionale, combinezoanele impermeabile și dezinfectanții.”
 • +1 (1 vot)    
  Asociatia Codrin - Ocrotiti copiii ce raman doar c (Marţi, 31 martie 2020, 14:05)

  Arvinte Mirela [anonim]

  Asociatia Codrin, cod fiscal:15314206, Piatra Neamt a fost infiintata in anul 2003 si are ca scop principal ajutorarea grupurilor vilnerabile aflate in situatii de urgente (cazuri oncologice, persoane cu handicap, familii cu situatii foarte precare, batrani singuri si cu diverse nevoi). Organizatia are sediul in Piatra Neamt dar activeaza in judet, in special in zona rurala. Activitatie se bazeaza in primul rand pe ajutoare medicale, hrana sau alte servicii ce pot ajuta persoanele pentru depasirea situatiilor de criza. Suntem acreditati pentru acordarea de servicii sociale conform legii cat si licentiati pentru ingrijiri la domiciliu si, mai nou, pentru acordarea de ingrijiri pentru varstnici in centru rezidential pentru seniori din Varatec, administrat din anul 2019 de cattre asociatia noastra.
  Veniturile noastre sunt in principal din donatii si sponsorizari, din decontarea serviciilor la domiciliu prin CNAS sau prin accesarea de mici proiecte finantate de catre Primaria Piatra Neamt.
  In aceasta perioada avem nevoie de suport pentru achizitia de materiale pentru Casa Bunicilor de la Varatec (17 varstnici -rezidenti in camin) si 10 persoane anagajate: 1 medic, 1 asistenta, 1 asistent social, 2 bucatarese, 4 infirmiere, 1 bucatareasa pentru care ne trebuie dezinfectanti si echipamente de protectie personal.
  De asemenea, avem urgent nevoie de echipamente de protectie pentru echipa de ingrijiri la domicilu, respectiv personal:20 persoane : 1 coordonator, 1 medic, 7 kinetoterapeuti, 8 asistienti medicali, 3 terapeuti ce ingrijesc persoane bolnave 10 copii si 50 batrani.
  Puteti vedea in detalii activitatea noastra pe pagina de Facebook: Asociatia Umanitara "Codrin- Ocrotiti copiii ce vor ramane doar copii"
  Multumim
 • +1 (3 voturi)    
  O fapta buna pe zi (Marţi, 31 martie 2020, 14:43)

  Antuanela1209 [utilizator]

  Nu sunt Simon, dar mi-ar placea sa fiu!
  Simon mi-e bun prieten, eu il cunosc din 2005. E cetatean austriac, iar din 2007-2008 locuieste permanent in Romania. Acesta e motivul pentru care cunosc indeaproape Somaro – Magazinul Social, asociatie non-profit careia i-a pus bazele in 2010.
  Simon, cu suport financiar din Austria, a infiintat si dezvoltat Somaro (Social Market Romania), pe scurt magazine care vand la preturi foarte mici produse oamenilor foarte saraci!
  Acum, mai mult ca oricand, oamenii cu venituri foarte mici au nevoie de ajutor! Somaro inseamna acum 3 magazine sociale ( Bucuresti – Sector1, Sibiu si Ploiesti), beneficiarii proiectului fiind aprox 1000 familii cu venituri foarte mici.
  Cu propriile masini, Somaro colecteaza de la producatori si magazine produse alimentare si alte bunuri de uz casnic si personal, produse care se apropie de expirare sau usor deteriorate, dar care respecta 100 % siguranta alimentara. Somaro vinde produsele colectate cu o reducere de 80-90% din pretul en detail al pietei. Beneficiarii Somaro cumpara aceste produse, nu le pot primi gratuit, nu sunt nevoiti sa stea cu mana-ntainsa, astfel ca demnitatea lor nu are de suferit.
  O alta tinta a Somaro este stoparea risipei alimentare. In 2019, datorita Somaro 580 tone alimente au ajuns la oamenii nevoiasi , in loc sa fie distruse prin ardere.
  Magazinele functioneaza normal si in perioada pandemiei, dar nevoia de alimente de baza este foarte mare! Pentru aceste familii Somaro reprezinta un mare ajutor, majoritatea clientilor fiind in zona de risc atat din cauza bolilor cronice, dar si a varstei inaintate.
  Punem mana de la mana sa facem o fapta buna?
 • +5 (5 voturi)    
  Recomandare Asociatia BLONDIE (Marţi, 31 martie 2020, 15:21)

  Adelina Toncean [anonim]

  Asociatia Blondie a aparut pentru a oferi copiilor cu afectiuni medicale grave parasiti in spitale sau in risc de parasire sansa la dezvoltare maxima din punct de vedere fizic, emotional si intelectual. Aceasta categorie de copii ignorata si discriminata, cu un set de nevoie extrem de specifice este, de la inceputul crizei COVID, aproape invizibila. De aceea, Asociatia Blondie a transformat saptamana trecuta Casuta Blondie dedicata recuperarii copiilor cu afectiuni medicale grave in risc social, in centru autorizat de carantina pentru copiii care au suferit interventii chirurgicale in clinicile din Europa. In acest moment in Casuta sunt deja 2 copii si mamele lor reveniti in tara dupa ce au suferit interventii pe cord la Clinica San Donato din Milano.
  Asociatia s-a implicat, de asemenea, in repatrierea, tot de la Clinica San Donato a unui copil de 7 luni intubat si ventilat mecanic. Copilul si parintii lui au fost transportati cu un avion medical, iar costurile au fost suportate de asociatie.
  Pentru acesti copii, supravietuitori ai unor lupte crancene, Blondie merge mai departe si promite sa nu lase pe nimeni in urma. Pentru asta avem nevoie de sprijin pentru a reusi monitorizarea de la distanta, pentru a identifica urgentele. Pentru a tine in viata.
  Copiii bolnavi si singuri conteaza. Pe noi!
 • 0 (0 voturi)    
  Suport pentru profesionistii in halat alb (Marţi, 31 martie 2020, 15:27)

  Dana Raluca Arbore [anonim]

  Asociatia NEI-Noi pentru Ei impreuna cu Fudatia Hema implementeaza in Cluj proiectul "Suport pentru profesionistii in halat alb" ce cuprinde activitati de indrumare catre consiliere si suport psihologic si legal si asistenta pentru protectia biologica pentru medici si farmacisti. Suportul psihologic vizeaza indrumarea catre consiliere psihologica specializata prin telefon sau online pentru aceia si acelea dintre noi care simt ca au nevoie de aceasta. Suportul legal vizeaza indrumarea catre consilierea legala ( relatiile de munca cu angajatorii si intelegerea contextului generat de starea de urgenta in ceea ce prveste desfasurarea activitatii profesionale) Consilierea legala este oferita direct de catre un avocat specializat. Protectia biologica consta in furnizarea de materiale si echipamente de protectie catre medici si farmacisti, in mod rapid, acolo unde acestea lipsesc.
 • +1 (1 vot)    
  SOLIDARITATE IN STARE DE URGENTA (Marţi, 31 martie 2020, 15:36)

  Bogdan Ciprian [anonim]

  ASOCIATIA CASA NADEJDEI , de la inceputul declansarii starii de urgenta a demarat campania SOLIDARITATE IN STARE DE URGENTA . Mass media a preluat stirea si a promovat-o . Campania se poate gasii on line . Ajutam pe cei care nu se pot deplasa . Le facem cumparaturi , fara niciun cost. Deasemenea ajutam cazuri sociale care au ramas fara nimic in aceasta perioada ,cu hrana si materiale igienico -sanitare si deasemenea vizitam pe cei in izolare sau carantina pt a-i ajuta cu alimente sau ce au nevoie . Mai multe pe pagina de facebook a initiatorului !
  https://www.facebook.com/ciprianjes?__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARCRkomhDnns4z96QNSM16OhWlUGMbzKO-dGussOynPMe1HTkb0n0Nz04VMyswjbEO8B336-UFfBgyw-&hc_ref=ARS9Vib41NEqHumeh6thzjNXiax8s4DwLZU2mPkwanWVcIXmIC9yrKicyp3-cRilC-Q&fref=nf
 • 0 (0 voturi)    
  Asociatia Acasa in Banat (Marţi, 31 martie 2020, 15:41)

  Radu Trifan [anonim]

  In vremuri de pace, echipa noastra construieste, repara, zugraveste si aduce speranta pentru familii sau comunitati defavorizate. Dar in contextul COVID-19 ne-am mobilizat pentru a pregati spatii destinate carantinarii bolnavilor sau cazarii doctorilor. Formam un task force capabil sa repare/igienizeze/zugraveasca rapid spatii mari si punem la dispozitie toate resursele noastre. Sprijinul financiar ne va ajuta sa achizitionam materiale de constructii si consumabile necesare. Intervenim in zona de vest a tarii - judetele Timis, Caras si Arad. Suntem pregatiti de lupta!
 • +11 (13 voturi)    
  Credem in solidaritate si umanitate! Suntem PRO! (Marţi, 31 martie 2020, 16:05)

  Asociatia PRO AFACERI Brasov - Binele Continua [anonim]

  BINELE CONTINUĂ? DA!
  Toți avem nevoie de ajutor! Unii avem nevoie de o masă caldă și apă, unii avem nevoie de măști, de consumabile și teste medicale, unii avem nevoie de o îmbrățișare, de o vorbă bună și o alinare, că toate într-o zi se vor îmbunătăți. Toți avem nevoie de câte ceva, dar mai ales de o salvare și o confirmare, că BINELE CONTINUĂ!
  Ajutându-l pe EL, pe aproapele tău, te ajuți pe tine. Căci EU sunt TU și TU ești EU, iar rolurile se pot inversa mereu. În pauza asta mondială fă-ți timp să asculți nevoile celorlalți și ajută. Ajută cum poți și cât poți!
  Noi, Pro Afaceri Brasov și toți cei care s-au alăturat campaniei noastre înțelegem nevoile comunității și ajutăm în așa fel încât să ne facem bine, ca societate și comunitate. Mai multe asociații și fundații și-au unit forțele și priceperea să ajute medicii din linia întâi de la Spitalul de Boli Infecțioase, UPU Brașov si alte institutii medicale. Avem toată încrederea că lucrurile se vor desfășura excelent. Suntem solidari cu toti cei care ofera sprijin acum si ne dorim sa pune si noi umarul la aceasta miscare de sustinere reciproca, de (re)umanizare.
  Din fondurile donate de voi vom suplimenta consumabilele medicale de urgență necesare, la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, iar Restaurant Casa Brasoveana va pregăti porții zilnice pentru cadrul medical de la Spitalul de Copii. City Food Brasov va pregăti porții zilnice pentru cadrele SMURD Brașov, Detașamentul unu și detașamentul doi. Alaturi de noi mai sunt parteneri precum producatorii de paine si panificatie Adriana Prod si Genica, dar si Atelier Fornarina au oferit materie prima si diferite produse si vor continua sa fie alaturi de noi.
  Am reusit sa ducem si noi unele materiale necesare la Spitalul de Boli Infectioase Brasov si vom continua sa fim acolo unde este nevoie de solidaritate in fata acestei crize. Lista poate continua doar cu ajutorul nostru, al comunității!
  Fii PRO Comunitate și susține orașul tău! BINELE CONTINUĂ!
  Alătură-te si tu!
 • +1 (1 vot)    
  Asociația Respiro (Marţi, 31 martie 2020, 16:06)

  Silvia Dragomir [anonim]

  În această perioadă, Asociația Respiro își concentrează eforturile în a oferi suport psihologic specializat (telefonic sau prin videoconferință) persoanelor aflate în situații de criză. Știm că, din păcate, nu oricine beneficiază de susținere (fie suntem departe de familie, fie suntem nevoiți să stăm izolați o perioadă, fie suntem nevoiți să ne continuăm activitatea în medii în care suntem foarte expuși infectării cu noul coronavirus) și că unele persoane sunt predispuse la a se confrunta cu niveluri ridicate de anxietate, depresie și îngrijorare care le pot afecta funcționarea normală. De aceea, am ales să fim lângă voi!
  Ce presupune proiectul?
  Implicarea a 10 psihologi (psihoterapeuți sau consilieri);
  Minim 2 ședințe pe zi alocate fiecărui terapeut;
  Minim 20 de persoane asistate săptămânal.
  Mai multe detalii găsiți pe site-ul https://respiro.ro.
 • -1 (1 vot)    
  Recomandare Asociatia Maica Precista (Marţi, 31 martie 2020, 16:35)

  Andrioni Felicia [anonim]

  START-RE-ACT
  Impreuna suntem mai puternici!
  A fost inițiat un proiect comunitar de solidaritate sociala destinat persoanele varstnice din Petrosani initiat de către Asociatia Maica Precista in parteneriat cu Crucea Rosie Subfliliala Petroșani, in contextul actual deficitar generat de extinderea pandemiei cauzata de COVID 19 la nivel global si care ne impune sa ne concentram atentia asupra persoanelor varstnice in dificultate. In initierea acestor actiuni la domiciliu s-a impus respectarea regulilor si normelor de protectie anti-COVID, atat ale persoanelor sprijinite, cat si a voluntarilor implicati instruiti in acest sens de reprezentantii Crucii Rosii. Actiunea continua in aceasta perioada cu extinderea numarului de beneficari varstnici sprijiniti la domiciliu cu alimente de baza. Au fost sprijinite 20 persoane varstnice in aceasta perioada si este nevoie de sprijin pentru inca 50 persoane varsnice in dificultate. https://pesubiect.ro/wp/2020/03/29/asociatia-maica-precista-si-crucea-rosie-petrosani-proiect-comunitar-de-solidaritate-si-ajutorare-a-persoanelor-varstnice/?fbclid=IwAR36lkDN9nFpn6Sp5UNOHZoCBYxz-lgUVf7PeCSV6GzSgbY00rT-E2qK3PI
  https://oficialmedia.com/start-re-act-actiuni-umanitare-la-petrosani/?fbclid=IwAR0s7bttuGDgHeaHd1J9OT1g0FMBYC-2oFBV9Han32SSYNlROyrangsVMWc
 • +1 (1 vot)    
  Foundation Education through Rugby (Marţi, 31 martie 2020, 17:42)

  FER [anonim]

  Fundatia Education through Rugby are misiunea de a sprijini tinerii jucatori (in special cei cu varste intre 14-18 ani) in a-si dezvolta pasiunea pentru rugby alaturi de abilitatile interpersonale, sociale si sportive, toate acestea pentru a ajuta la crearea unor caractere cu adevarat puternice atat pe terenul de sport, cat mai ales in societate.
  Ne-am implicat pana acum in proiecte comunitare precum si in acordarea de burse tinerilor si antrenorilor de juniori pentru o dezvoltare holistica, atat din punct de vedere sportiv cat mai ales social si uman. O buna parte dintre beneficiari au fost din zona Suceava.
  In actuala campanie, ne propunem sa egalam eventualul suport din partea BCR cu o suma identica si sa directionam fondurile catre familiile afectate din zona judetului Suceava.
 • +2 (2 voturi)    
  Idei si Proiecte pentru Tineri Activi (Marţi, 31 martie 2020, 17:43)

  BennyBenois1 [anonim]

  Asociația Idei și Proiecte pentru Tineri Activi (IPTA) este o asociație de tineret cu sediul în Oradea, România, principala activitate constând în programe educaționale concepute și livrate tinerilor.

  Din 2014, asociația noastră sprijină tinerii la nivel local, regional și internațional, folosind metode de educație atât formală, cât și non-formală.

  Pentru perioada actuală, propunem o acțiune de consiliere profesională a tinerilor care și-au pierdut locul de muncă pe fondul pandemiei actuale. Ne vom concentra atenția pe branding profesional și reinserția în piața muncii, atât în timpul actualei crize, cât și pentru provocările de după.

  Mulțumim!
 • -1 (1 vot)    
  Recomandare Asociatia Happy Moms (Marţi, 31 martie 2020, 18:01)

  mica_lu [utilizator]

  Asociatia sustine mamici antreprenor. In aceasta perioada, in care afacerile multora dintre ele au fost inchise sau activitatea drastic redusa, asociatia le faciliteaza membrelor si copiilor acestora participarea la cursuri si seminarii pentru a le putea ajuta sa treaca bine prin blocajul economic.
 • +5 (5 voturi)    
  Asociatia COpii pentru Viitor (Marţi, 31 martie 2020, 18:05)

  anke5 [utilizator]

  Asociatia Copii pentru Viitor Lupeni deruleaza o campanie de ajutorare cu materiale de igiena personala si dezinfectanti, alimente si carti, a comunitatilor din 3 judete - Ialomita, Hunedoara si Bucuresti, aproximativ 100 de beneficiari.
  Avem nevoie de alimente, carti, creioane colorate, carioci, materiale educative pentru copii.
 • +1 (1 vot)    
  ACCES Oltenia - MAKE PEOPLE FEEL LOVED (Marţi, 31 martie 2020, 18:05)

  ACCESOLTENIA [utilizator]

  ACCES Oltenia este un ONG activ inca din anul 2002 in regiunea S-V Oltenia.
  Pentru că am înțeles cât de important este, într-o astfel de perioadă, să contribuim la reechilibrarea individuală și colectivă prin impulsionarea autoeducării sufletului și minții, am lansat campania MAKE PEOPLE FEEL LOVED, in cadrul careia, pe de o parte, promovam, zilnic, in mediul online, un alfabet al valorilor umane, iar pe de alta parte, tinem legatura permanent cu mediul sanitar, unde am inceput deja achizitionarea de materiale/consumabile si echipamente medicale pentru Spitalul Judetean din Craiova, sectia ATI. Momentan achizitiile s-au realizat doar din fonuri proprii dar lipsurile sunt uriase si este nevoie de cat mai mult ajutor pentru a putea sa continuam sa ajutam linia ”zero” a interfeței pandemice.
 • +8 (8 voturi)    
  Recomandare: Asociatia Aura Ion (Marţi, 31 martie 2020, 18:07)

  Mariana Ciuca [anonim]

  AJUTĂ-I SĂ TERMINE ANUL ȘCOLAR - STOP VICTIMELOR COLATERALE COVID-19
  Ca urmare a luarii măsurilor de urgență în școli pentru prevenirea infectării cu coronavirus, printre care se numără suspendarea cursurilor, dar și amânarea examenelor, Guvernul susține realizarea de cursuri suport pentru elevi, asistate de tehnologie și accesarea suitei de aplicații educaționale oferite sub licentă gratuită de Google și Microsoft.

  Toate bune și frumoase până aflăm că peste 30% din copiii dintr-o școală din mediul rural, nu au acces la aceste platforme din lipsa internetului, a calculatoarelor sau a tabletelor din casele lor.

  Ne dorim să îi ajutăm să nu se mai simtă marginalizați, să îsi continue studiile alături de profesorii și colegii lor, să finalizeze anul școlar cu bine și cu încredere în ei.

  Nu vrem că acești copii să devină copiii sacrificați ai României... alte victime colaterale ale acestei situatii tragice.

  Poți contribui cu o donație, oricât de mică, astfel noi vom achiziționa o tabletă economică și un sim de date, care să le permită să rămână conectați cu școala și să termine anul cu bine.

  Multumim.

  INFO
  *Tabletă: prețul unei tablete care să permită cartelă sim costă cel puțin 250 de lei.
  *Cartela SIM: cea mai bună varianta găsită de noi a fost la Vodafone - 40gb/lunar la prețul de 5 euro/lună.
  *Sponsorizează un copil: Veți alege un copil și îi veți facilita accesul la educație online, asta presupune că acel copil trebuie să aibă un dispozitiv (tabletă/laptop) pentru a putea accesa cursurile online și, desigur, accesul la internet
 • +5 (5 voturi)    
  Rezidentii au nevoie de echipamente de protectie (Marţi, 31 martie 2020, 18:26)

  Dan Cristian Paul [anonim]

  Organizatia Tinerilor Medici
  Ce este OTM?
  Organizaţia Tinerilor Medici, este o comunitate a tinerilor din Sistemul Sanitar indiferent de specialitate.
  Campania ”Rezidentii au nevoie de echipamente de protectie” are un scop extrem de simplu: vrem sa asiguram accesul medicilor rezidenti la echipamente de protecție împotriva SARS COV 2.
 • +2 (2 voturi)    
  Centrul NoRo/ Asociatia Prader Willi din Romania (Marţi, 31 martie 2020, 18:34)

  Dan Dorica [anonim]

  APWR s-a înfiinţat în mai 2003 din dorinţa de a reuni eforturile pacienţilor, specialiştilor şi familiilor pentru a asigura o viaţă mai bună tuturor persoanelor cu handicap produs de boli rare din România.
  Cel mai important proiect: deschiderea Centrului de Boli Rare NoRo în 2011 la Zalău. Servicii acreditate: (servicii sociale, medicale si furnizori de formare)
   Centrul Pilot de Referință pentru Boli Rare – NoRo este acreditat pentru sevicii medicale, sociale și de instruire, acreditat de către Ministerul Sănătății ca Centru de Expertiză pentru boli rare și boli din spectrul autist.
   Am format o rețea națională, îmtreună cu centrele de genetică din Oradea, Timisoara, Cluj, Iasi și Craiova – rețeaua RO- NMCA ID și suntem membrii în Rețeaua Europeană ITHACA. Am inițiat Reteaua Europeană a Centrelor de Resurse pentru Boli Rare (RareResourceNet).
  Centru de zi (60 de copii cu boli rare si boli din spectrul autist): terapie individualizată, în funcție de nevoile beneficiarului: terapie de grup și activități socio-educative, ergoterapie, hidroterapie, masaj, kinetoterapie, terapie comportamentala, logopedie, terapie senzoriala si terapie ocupationala;
  - servicii medicale: ambulator de specialitate: psihiatrie si genetică;
  - colaborarea cu celelalte servicii din comunitate frecventate de copiii din centrul NoRo (gradinite, scoli) si vizite la domiciliu efectuate de terapeuti ( 2 saptamani pe an) pentru a se asigura de continuitatea ingrijirii), organizarea de tabere pentru copii si parinti si weekenduri terapeutice;
  Componenta rezidențială organizează 2 tipuri de grupuri:
  1. Grup de pacienti cu boli rare (12-14 pacienti cu acelasi diagnostic rar, vin pentru o saptamana la Centrul NoRo
 • 0 (0 voturi)    
  Fundatia Un Coup de Main d Emmaus (Marţi, 31 martie 2020, 18:41)

  Apetroaie Simona [anonim]

  “Cel mai mare eșec este cel de nu avea curajul de a încerca”

  Așa susținea Abbe Pierre, fondatorul Mișcării Emmaus, iar noi, cei de la Fundația Un Coup de Main d Emmaus din Iași, refuzăm să ne descriem și să descriem lumea în care trăim în termeni de eșec.
  Dacă e ceva ce ne-a învățat acest virus venit parcă de nicăieri, este faptul că #StaiAcasă nu înseamnă stai ascuns sub un glob de sticlă. Vacarmul ultimelor săptămâni ne-a demonstrat încă odată, că Acasă înseamnă de fapt Noi Toți!
  Oameni și instituții își dau mâna pentru a-i pune pe toți în siguranță, atât pe cei ce salvează vieți, pe cei ce ne asigură aprovizionarea, cât și pe cei vulnerabili: pe ce rămași singuri acasă, ori închiși in casă, sau pe cei ce nu au o casă unde să se adăpostească.
  De 20 de ani Fundația Un Coup de Main d Emmaus vine în întâmpinarea celor pentru care Acasă înseamnă o gură de canalizare, ori câteva cartoane puse direct pe caldarâm sau, în cel mai fericit caz, pe o țeavă de termoficare. De-a lungul timpului, 100 de beneficiari ne-au trecut pragul și au descoperit ce înseamnă cu adevărat Acasă în unul din cele două centre rezidențiale ce funcționează în cadrul fundației. Pentru noi Acasă e plasa de siguranță, e locul în care înveți să crezi în tine, să visezi și să te dezvolți.
  Fiecare dintre cei 100 de beneficiari a învățat să privească lumea cu fruntea sus, să se scuture de stigmatul și de vina ce nu le aparține, să-și continue drumul prin viață bazându-se doar pe munca lor. Majoritatea sunt acum la casa lor, cu un loc de muncă stabil, restabilindu-și legătura cu o societate care-i uitase.
  Fundația își autofinanțează activitatea prin intermediul comercializării bunurilor trimise de alte comunități Emmaus din Europa. Deși resimțim o reducere drastică a veniturilor provenite din activitatea economică și suntem în pragul suspendării totale a activității economice, fundația continuă cele două proiecte principale:
   PROGRAMUL “Oameni de suflet”
  Este un proiect de tip rezidențial,
 • 0 (0 voturi)    
  Foundation Education through Rugby (Marţi, 31 martie 2020, 19:03)

  FER [anonim]

  Fundatia Education through Rugby are misiunea de a sprijini tinerii jucatori (in special cei cu varste intre 14-18 ani) in a-si dezvolta pasiunea pentru rugby alaturi de abilitatile interpersonale, sociale si sportive, toate acestea pentru a ajuta la crearea unor caractere cu adevarat puternice atat pe terenul de sport, cat mai ales in societate.
  Ne-am implicat pana acum in proiecte comunitare precum si in acordarea de burse tinerilor si antrenorilor de juniori pentru o dezvoltare holistica, atat din punct de vedere sportiv cat mai ales social si uman. O buna parte dintre beneficiari au fost din zona Suceava.
  In actuala campanie, ne propunem sa egalam eventualul suport din partea BCR cu o suma identica si sa directionam fondurile catre familiile afectate din zona judetului Suceava.
 • +3 (3 voturi)    
  Medicii rezidenți au nevoie de echipamente (Marţi, 31 martie 2020, 19:08)

  Organizatia Tinerilor Medici [anonim]

  Organizaţia Tinerilor Medici, este o comunitate adresată tuturor tinerilor din Sistemul Sanitar indiferent de specialitate.

  Campania ”Medicii rezidenți au nevoie de echipamente” urmărește sprijinirea medicilor rezidenți în perioada pandemiei COVID 19.
  Prioritatea noastră este asigurarea echipamentelor necesare pentru evitarea contaminării in momentul efectuării procedurilor medicale la pacienții infectați.
 • +2 (2 voturi)    
  O fapta buna pe zi (Marţi, 31 martie 2020, 19:50)

  Asociatia 13 cu atitudine! [anonim]

  In fiecare zi de 13 a lunii, de 6 ani de zile, regulat și constant derulam prin voluntariat lunar proiectul 13 cu Atitudine! In fiecare zi de 13 a lunii mobilizăm comunitatea clujeană și nu numai pentru a susține, prin voluntariat și prin contribuții financiare diverse cauze. De la sprijinul copiilor cu afecțiuni oncologice ori cu diabet, până la susținerea persoanelor cu dizabilități ori a copiilor cu tulburări din spectrul autist, voluntarii 13 cu Atitudine au fost întotdeauna aproape de comunitate.
  Acum mai mult decât oricând, suntem mai motivați și mobilizați, mai ales în vremuri de PANDEMIE. Am reușit, luna aceasta adoptand cadrele medicale, ii sustinem doar cu ajutorul donatorilor, am strans aproape 45.000 de lei, din care am inițiat deja achiziția unei izolete pentru Spitalul de Urgenta Cluj, împreună cu alte materiale și echipamente necesare personalului medical din Spitalul de Boli Infectioase.
  13 cu Atitudine! este un proiect pornit din dorința de a aduce oamenii aproape unii de ceilalți, iar noi considerăm că am făcut și facem acest lucru, prin exemplul devotamentului nostru. Avem alături de noi o comunitate pe care ne putem baza și care ne-a dovedit că poate răspunde afirmativ la fiecare provocare pe care o lansăm. Suntem bucuroși să fim alături de astfel de oameni, cu atitudine pozitivă, cei care daruiesc fără a aștepta recompense financiare, pentru că, în final, Atitudinea face diferența!

  https://www.facebook.com/13-cu-atitudine-1547956812114325/

  https://catwalksalon.ro/13-cu-atitudine/
 • +1 (1 vot)    
  recomdare ONG (Marţi, 31 martie 2020, 20:02)

  Gal Adina Camelia [anonim]

  Asociația ”Aici pentru Tine” s-a înființat în 2015 și, de atunci, sprijină copii, adulți și bătrâni cu povești de viață impresionante, din tot județul Brașov și chiar din alte județe din țară.
  Este una dintre puținele asociații care furnizează servicii sociale licențiate în cumunitate pentru adulți aflați în risc de excluziune socială, dar sprijinim și alte grupuri marginalizate cum ar fi mame maltratate, copii abandonați, tineri din familii sărace, cu rezultate deosebite la învățătură, dar și copii sau adulți cu grave probleme medicale.
  În perioada pandemiei realizăm diverse activități precum: consiliere socială și psihologică pentru menținerea echilibrului interior în randul acestor persoane și activități de distribuire ajutoare materiale și financiare persoanelor în risc social. Zilnic, ajungem la aceste persoane (familii provenite din medii defavorizate și vârstnici care nu primesc sprijin din alte părți). Suntem singurul liant între ei și resurse (alimente, igienico-sanitare, medicamente, piese de îmbrăcăminte, etc).
 • +2 (2 voturi)    
  O fapta buna pe zi (Marţi, 31 martie 2020, 20:02)

  Ramona Emanuela Mîndru [anonim]

  In fiecare zi de 13 a lunii, de 6 ani de zile, regulat și constant derulam prin voluntariat lunar proiectul 13 cu Atitudine! In fiecare zi de 13 a lunii mobilizăm comunitatea clujeană și nu numai pentru a susține, prin voluntariat și prin contribuții financiare diverse cauze. De la sprijinul copiilor cu afecțiuni oncologice ori cu diabet, până la susținerea persoanelor cu dizabilități ori a copiilor cu tulburări din spectrul autist, voluntarii 13 cu Atitudine au fost întotdeauna aproape de comunitate.
  Acum mai mult decât oricând, suntem mai motivați și mobilizați, mai ales în vremuri de PANDEMIE. Am reușit, luna aceasta adoptand cadrele medicale, ii sustinem doar cu ajutorul donatorilor, am strans aproape 45.000 de lei, din care am inițiat deja achiziția unei izolete pentru Spitalul de Urgenta Cluj, împreună cu alte materiale și echipamente necesare personalului medical din Spitalul de Boli Infectioase.
  13 cu Atitudine! este un proiect pornit din dorința de a aduce oamenii aproape unii de ceilalți, iar noi considerăm că am făcut și facem acest lucru, prin exemplul devotamentului nostru. Avem alături de noi o comunitate pe care ne putem baza și care ne-a dovedit că poate răspunde afirmativ la fiecare provocare pe care o lansăm. Suntem bucuroși să fim alături de astfel de oameni, cu atitudine pozitivă, cei care daruiesc fără a aștepta recompense financiare, pentru că, în final, Atitudinea face diferența!

  https://www.facebook.com/13-cu-atitudine-1547956812114325/

  https://catwalksalon.ro/13-cu-atitudine/
 • +1 (1 vot)    
  O fapta buna pe zi (Marţi, 31 martie 2020, 20:15)

  Ramona Emanuela Mîndru [anonim]

  In fiecare zi de 13 a lunii, de 6 ani de zile, regulat și constant derulam prin voluntariat lunar proiectul 13 cu Atitudine! In fiecare zi de 13 a lunii mobilizăm comunitatea clujeană și nu numai pentru a susține, prin voluntariat și prin contribuții financiare diverse cauze. De la sprijinul copiilor cu afecțiuni oncologice ori cu diabet, până la susținerea persoanelor cu dizabilități ori a copiilor cu tulburări din spectrul autist, voluntarii 13 cu Atitudine au fost întotdeauna aproape de comunitate.
  Acum mai mult decât oricând, suntem mai motivați și mobilizați, mai ales în vremuri de PANDEMIE. Am reușit, luna aceasta adoptand cadrele medicale, ii sustinem doar cu ajutorul donatorilor, am strans aproape 45.000 de lei, din care am inițiat deja achiziția unei izolete pentru Spitalul de Urgenta Cluj, împreună cu alte materiale și echipamente necesare personalului medical din Spitalul de Boli Infectioase.
  13 cu Atitudine! este un proiect pornit din dorința de a aduce oamenii aproape unii de ceilalți, iar noi considerăm că am făcut și facem acest lucru, prin exemplul devotamentului nostru. Avem alături de noi o comunitate pe care ne putem baza și care ne-a dovedit că poate răspunde afirmativ la fiecare provocare pe care o lansăm. Suntem bucuroși să fim alături de astfel de oameni, cu atitudine pozitivă, cei care daruiesc fără a aștepta recompense financiare, pentru că, în final, Atitudinea face diferența!

  https://www.facebook.com/13-cu-atitudine-1547956812114325/

  https://catwalksalon.ro/13-cu-atitudine/
 • 0 (0 voturi)    
  Terapii online copii cu dizabilitati (Marţi, 31 martie 2020, 21:26)

  Vicenzo [utilizator]

  O echipa de profesionisti care merita sprijiniti in aceste momente dificile pentru toti.
 • +7 (9 voturi)    
  Protectie pentru cei care protejeaza (Miercuri, 1 aprilie 2020, 15:46)

  Theodora Szabo [anonim]

  Asociatia Pro ACT Suport a infiintat, din 2011, un numar de 14 servicii sociale in Bucuresti si judetul Giurgiu, care sunt licentiatie: sunt centre pentru viata independenta, in care locuiesc aproximativ 50 de persoane adulte cu dizabilitati intelectuale, provenite din institutiile publice rezidentiale de asistenta sociala.
  Cele 50 de persoane dezinstitutionalizate pot duce, datorita Pro ACT Suport si lucratorilor sociali care ii ajuta zi de zi, ora de ora, o viață demnă în comunitate.
  Ar fi mai corect sa spunem ca Geta, Ela, Alina, Adela, Endre, Tudor si alti tineri... ii asteapta in fiecare zi pe doamnele si domnii Iulia, Elena, Georgeta, Gica, Florentina, Aurelia, Madalina… sa vina “acasa”, sa le fie alaturi, sa ii ajute in deprinderea traiului independent.
  “În aceste zile, lucratorii de la Pro ACT Suport fac eforturi supra-omenești. Pentru că acești oameni să poată să rămână în comunitate, sanatosi, Pro ACT Suport are nevoie urgentă de măști, de echipamente, de dezinfectanți, de resurse financiare suplimentare pentru a putea susține prezența persoanelor de suport alături de cei care au nevoie de asistență și suport continuu.
  E greu, e mult mai greu decât de obicei. Nu le-ar strica o mână de ajutor și un semnal clar care să spună răspicat: acești oameni contează, munca voastră contează, este fundamentală!” (Cerasela Predescu, Manager General ProACT Suport)
  Va rog sa luati in seama povestea lor si sa ii ajutati, prin proiectul dvs extrem de binevenit!
  Alte informatii: http://proactsuport.ro/
  Va multumim!
 • +1 (1 vot)    
  o fapta buna pe zi (Miercuri, 1 aprilie 2020, 16:28)

  anca2622 [utilizator]

  Asociația Global Intelligence (GI) a fost înființată în 2015 de o echipă de profesioniști cu o varietate de medii profesionale care au decis să-și formalizeze eforturile în principal în domeniul implicării civice. GI a fost concepută ca platformă pentru dezvoltarea de proiecte menite să ajute cetățenii români să se adapteze mai bine la rigurozitatea și realitățile democrației și statului de drept, păstrând în același timp și patrimoniul lor cultural.
  În perioada aceasta, asociația desfășoară proiectulAPEL LA FORȚA UNEI NAȚIUNI!
  Împreună cu o mică firmă de confecții, noștri de la Novak Couture, contribuie la eforturile de diminuare a efectelor epidemiei COVID-19. Prin urmare, împreună, ajută cu echipamente de protecție necesare pentru limitarea riscului de transmitere a COVID-19 pe toți cei care, prin natura activității lor, sunt cei mai expuși riscului de contaminare cu noul tip de coronavirus.
  Novak Couture se va concentra în perioada următoare, pe producția de măști și combinezoane, iar noi, Asociația Global Intelligence, îi ajută să găsească resursele necesare pentru a produce cât mai multe echipamente.

  Prin resurse proprii, ei au reușit deja să producă 1500 de măști pentru spitalul din Botoșani, dar nevoile de echipamente sunt mult mai mari de atât.
  De aceea, au nevoie de voi pentru a putea ajuta pe cât mai mulți din cei care lucrează pentru noi zi de zi astfel încât să fim protejați. Au nevoie de sprijinul vostru pentru a achiziționa cât mai multe materiale necesare producției de măști și combinezoane de protecție. Cu cât cantitatea de material este mai mare, cu atât va fi mai mare numărul de echipamente de protecție pe care le vom putea pune la dispoziția celor care au nevoie de ele.

  Pentru cei care pot să ajute, datele lor sunt:
  Asociația Global Intelligence: RO75RNCB0074145382560001
  BCR Piața Muncii, Bucureșt
 • +1 (1 vot)    
  Donație viziere de protecție (Miercuri, 1 aprilie 2020, 20:23)

  DHM Company [anonim]

  Încheiem ziua cu o veste minunată. Suntem o mică companie de producție publicitară și ne-am alăturat, în felul nostru, luptei împotriva COVID-19.
  �� Am livrat astăzi 150 de viziere pentru protecție produse în hala noastră către o parte dintre eroii sistemului sanitar, medici din București, de la:
  ��
  *Spitalul Universitar
  *Spitalul Fundeni
  *Medici de familie
  #impreunapentruspitale #vizieredeprotectie #impreunafacembine
 • +3 (3 voturi)    
  Mișcăm Vâlcea - Viziere și materiale de protecție (Joi, 2 aprilie 2020, 20:30)

  MiscamValcea [utilizator]

  Asociația "Mișcăm Vâlcea"
  Proiect: Viziere petru medicii de familie vâlceni

  Distribuim gratuit viziere, măști, halate și alte materiale de protecție medicilor de familie vâlceni. Medicii de familie sunt linia1 pentru prevenție misiunea lor fiind ca cei mai mulți pacienți să se trateze pentru orice afecțiune până să fie nevoie să ajungă la spitale care acum sunt supra-solicitate. Momnentan acesti medici și asistenții lor nu au materialele de protecție necesare și riscă să devină la rândul lor transmițători ai visurului. Colectăm donații în bani și produse și pachetele făcute sunt livrate către medicii de familie. Ajutorul BCR și al oircărui om care dorește să ne sprijine ne va fi de mare ajutor.

  Pagina FB Miscam Vâlcea: https://cutt.ly/MiscamValcea
  Link de Donații: https://mpy.ro/1by9w3er
 • 0 (0 voturi)    
  Recomandare (Vineri, 3 aprilie 2020, 12:01)

  eLiberare [anonim]

  Asociația eLiberare a dezvoltat o platforma online www.rezilienta.eu, o resursă creată în contextul CoVid-19 care cuprinde sfaturi practice pentru cei aflați în izolare la domiciliu și cei aflați în prima linie, sfaturi pe care le pot încorpora în viața de zi cu zi și care să ajute la cultivarea rezilienței în această perioadă.


  ”Trăim niște vremuri pe care majoritatea dintre noi nu le-am mai experimentat până acum. Stresul acumulat la care suntem expuși și trauma colectivă în fața acestei pandemii ne afectează pe toți, în moduri pe cât de diferite, pe atât de similare. Ce ne poate ajuta pe fiecare este dezvoltarea rezilienței. Este important să știm că nu suntem singuri și că provocările cu care ne confruntăm sunt împărtășite de mulți semeni de-ai noștri.” Ioana Bauer, președinte eLiberare.
 • 0 (0 voturi)    
  Înscriere Asociația Atipic Brașov (Vineri, 3 aprilie 2020, 18:25)

  adinaalecu [utilizator]

  Asociația ATIPIC Brașov își dorește să promoveze și să apere drepturile și interesele persoanelor cu autism și alte afecțiuni psihice și neuro-motrice.

  În contextul crizei COVID-19, dorim să ne alăturăm cu toate resursele de care dispunem (voluntari, materiale), eforturilor autorităților de a veni în sprijinul celor afectați de situația actuală, în special persoane în vârstă, cu deficiențe sau nevoi speciale.

  #AlaturiDeVoi
 • 0 (0 voturi)    
  Asociația Atipic Brasov (Vineri, 3 aprilie 2020, 18:27)

  adinaalecu [utilizator]

  Asociația ATIPIC Brașov își dorește să promoveze și să apere drepturile și interesele persoanelor cu autism și alte afecțiuni psihice și neuro-motrice.

  În contextul crizei COVID-19, dorim să ne alăturăm cu toate resursele de care dispunem (voluntari, materiale), eforturilor autorităților de a veni în sprijinul celor afectați de situația actuală, în special persoane în vârstă, cu deficiențe sau nevoi speciale.
  #AlaturiDeVoi

  www.atipicbrasov.ro
  faebook.com/atipicbrasov
 • +1 (1 vot)    
  Înscriere Asociație (Marţi, 7 aprilie 2020, 14:35)

  Cris V. [anonim]

  Bună ziua! Cred că și Asociația Suport Mastocitoză România (https://mastocitoza.ro) ar merita să intre pe lista de vot, ajută mult o categorie de blonavi care nu prea are alt sprijin în România. Multumesc!
 • +1 (1 vot)    
  Cutia Taranului - de 8 ani hranim mii de oameni (Miercuri, 8 aprilie 2020, 1:15)

  Cutia Taranului [anonim]

  Cutia Taranului ofera acces la hrana buna si locala, punandu-va in legatura cu producatori care pot sa va ofere o „cutie”. Cutia e alcatuita astfel incat sa puna la dispozitie o varietate de produse de calitate pentru dvoastra si familia dvoastra.

  De 8 ani de zile producatorii nostri hranesc sute de familii si alte sute sunt in asteptare.
  Cutia Taranului restabileste o mai veche si uitata relatie - cea intre oamant si taranul roman si oraseanul din orasul apropiat.

  Producatorii nostri livreaza periodic pachete cu produse din propria gospodarie direct la usile familiilor din orasele apropiate, construind astfel relatii pe termen lung, in jurul hranei si bazate pe incredere reciproca.

  Va asteptam pe www.CutiaTaranului.ro :)
 • +1 (1 vot)    
  Platforma Unionistă Acțiunea 2012 (Joi, 9 aprilie 2020, 18:54)

  Ștefan Gabriel Lupu [anonim]

  Platforma Unionistă Acțiunea 2012 face campanie de ajutor umanitar pentru românii din Republica Moldova, strânge bani, măști, echipamente, produse alimentare pentru cei care familiile social vulnerabile afectate de carantină.

  Totul este bazat pe muncă voluntară și donații și sponsorizări din partea celor cu inima deschisă.

  Detalii la: https://actiunea2012.ro/articole/%C3%AEmpreun%C4%83-%C3%AEmpotriva-covid-19
 • +1 (1 vot)    
  Asociatia FDP - Protagonisti in Educatie (Vineri, 10 aprilie 2020, 11:41)

  Mirela [anonim]

  Misiunea Asociatiei FDP - Protagonisti in Educatie este aceea de a promova demnitatea umană a celor mai dezavantajate persoane din comunitățile noastre, pornind de la experiența fiecăruia dintre ei și implicându-i ca adevărați protagoniști ai vieții lor.
  In aceasta perioada ajutam comunitatea (80 de familii) prin distribuirea de alimente de baza, kituri sanitare, materiale educationale pentru cei mici si oferim consiliere telefonica/ online tineri, parinti si copii: educatie pentru igiena si masuri de preventie
  #PreventiaSchimbaViata
 • +1 (1 vot)    
  inscriere ONG (Vineri, 10 aprilie 2020, 12:20)

  Ghimisi Stefan [anonim]

  Asociatia pentru Democratie Educatie Respect deruleaza proiectul Salvati Ingerii albi sustinand achizitionarea de materiale de protectie pentru personalul medical din Spitalul de Urgenta Targu Carbunesti-Spital Covid19
  http://4ader.ro/
  ADER-Asociatia pentru Democratie Educatie Respect
 • 0 (0 voturi)    
  ADĂUGAȚI ȘI ACEST ONG ÎN LUPTA CU COVID (Duminică, 12 aprilie 2020, 14:04)

  George [anonim]

  Platforma Unionistă Acțiunea 2012 face campanie de ajutor umanitar pentru românii din Republica Moldova, strânge bani, măști, echipamente, produse alimentare pentru cei care familiile social vulnerabile afectate de carantină.

  Totul este bazat pe muncă voluntară și donații și sponsorizări din partea celor cu inima deschisă.
  ____________________________

  Descrierea campaniei:

  Am uitat de câte ori am scris pe toate zidurile Țării că Basarabia e România. Românii de pe dreapta și de pe stânga Prutului, moldovenii din stânga și din dreapta Prutului, ne confruntăm, ca și restul planetei, cu acest virus letal. Și vom trece peste el ÎMPREUNĂ, pentru că, trecând peste interese meschine de moment, suntem ACEIAȘI.
  Implică-te și tu activ, donând sau activând, în campania de sprijinire a oamenilor de pe ambele maluri de Prut afectați de pandemie, pentru ca scrisul care a ajuns pe toți pereții să intre în toate sufletele și să salveze toate viețile. #impreuna

  actiunea2012.ro actionam.ro
 • +6 (6 voturi)    
  PRO Afaceri - Binele continua (Duminică, 12 aprilie 2020, 16:02)

  Cristian Acosta [anonim]

  BINELE CONTINUĂ? DA!
  Toți avem nevoie de ajutor! Unii avem nevoie de o masă caldă și apă, unii avem nevoie de măști, de consumabile și teste medicale, unii avem nevoie de o îmbrățișare, de o vorbă bună și o alinare, că toate într-o zi se vor îmbunătăți. Toți avem nevoie de câte ceva, dar mai ales de o salvare și o confirmare, că BINELE CONTINUĂ!
  Ajutându-l pe EL, pe aproapele tău, te ajuți pe tine. Căci EU sunt TU și TU ești EU, iar rolurile se pot inversa mereu. În pauza asta mondială fă-ți timp să asculți nevoile celorlalți și ajută. Ajută cum poți și cât poți!
  Noi, PRO Afaceri și toți cei care s-au alăturat campaniei noastre înțelegem nevoile comunității și ajutăm în așa fel încât să ne facem bine, ca societate și comunitate. Mai multe asociații și fundații și-au unit forțele și priceperea să ajute medicii din linia întâi de la Spitalul de Boli Infecțioase, UPU Brașov si alte institutii medicale si avem toată încrederea că lucrurile se vor desfășura excelent. Suntem solidari cu toți cei care oferă sprijin acum și ne dorim să punem și noi umărul la aceasta mișcare de susținere reciprocă, de (re)umanizare.
  Din fondurile donate, vom suplimenta consumabilele medicale de urgență necesare, la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, iar Restaurant Casa Brașoveana va pregăti porții zilnice pentru cadrele medicale de la Spitalul de Copii, SMURD Brașov (detașamentul unu și detașamentul doi). Alături de noi mai sunt parteneri precum producătorii de păine și panificație, Adriana Prod și Genica, dar și Atelier Fornarina. Ei au oferit materie primă și diferite produse și vor continua să fie alături de noi.
  Am reușit să ducem unele materiale necesare la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov și vom continua să fim acolo unde este nevoie de solidaritate, în fața acestei crize. Lista poate continua doar cu ajutorul nostru, al comunității!
  Fii PRO Comunitate și fii solidar! BINELE CONTINUĂ!
  Alătură-te si tu!
 • 0 (0 voturi)    
  Înscriere concurs Asociația EDIT (Duminică, 12 aprilie 2020, 18:15)

  Paul Lungeanu [anonim]

  Suntem un grup de tineri cu experiență și profesii diferite, care împărtășesc aceleași valori și sunt ghidați de un scop comun. Colaborăm și suntem susținuți de profesioniști din domenii precum Educația, Sportul, Cultura, Arta și Tineretul. Suntem organizați sub forma de organizație neguvernamentală, apolitică și non-profit din mai 2016.

  Împreună am dezvoltat cel mai mare proiect de educație rutieră din România și am lansat un Program Național de Educație pentru Siguranță.

  http://asociatia-edit.ro/
  https://oradeeducatierutiera.ro/
  http://asociatia-edit.ro/pnes/
 • +6 (6 voturi)    
  Inscriere - O fapta bună pe zi (Luni, 13 aprilie 2020, 8:59)

  Asociația Arca Lex [anonim]

  Asociația Arca Lex are ca scop promovarea culturii de securitate în rândul tinerilor și al persoanelor defavorizate.
  Proiectul derulat de Asociația noastră în contextul crizei coronavirusului vizează identificarea și combaterea miilor de știrilor false, a acelor fake-newsuri care ne otrăvesc viața zi de zi.
  Este o muncă migăloasă, desfășurată cu micile resurse proprii, prin care sperăm să contribuim la ”Un internet curat, fără (corona)virus!”.
 • 0 (0 voturi)    
  RECOMAND ONG (Luni, 20 aprilie 2020, 20:54)

  Adrian Mirescu [anonim]

  RECOMAND ONG
  Centrul de Resurse pentru regenerare Urbană care a distribuit înainte de Paște 200 de pachete alimentare pentru copiii defavorizați din mediul rural iar săptămâna viitoare va distribui acestora măști și articole de igienă. De asemenea săpt. viitoare ONG ul va distribui echipamente de protecție pentru 40 de profesioniștiimplicați în combaterea coronavirus.
  https://www.facebook.com/1947557098804229/videos/558666874780832/UzpfSTExMjUzMTI2NDA5NzQ4NDg6MTU1NjYwNjA3NDUxMjE2Nw/
  Mulțumim
 • +3 (3 voturi)    
  Recomandare Asociatia Adfaber (Joi, 23 aprilie 2020, 10:08)

  Asociatia Adfaber [anonim]

  Adfaber contribuie la dezvoltarea comunităților cu ajutorul tehnologiei și sprijină oamenii în a înțelege și invăța cum să utilizeze tehnologia pentru o viață mai bună. ONG-ul realizează proiecte în educație și sănătate, menite să ajute tinerii și persoanele care înțeleg oportunitățile aduse de tehnologie, cât și persoanele din medii defavorizate.

  Printre proiectele Adfaber se numără:
  Technovation: Evenimentul global care încurajează elevele românce să urmeze o carieră în IT și antreprenoriat

  Kids in Tech: Clubul de tehnologie prezent în 348 de școli de stat din România (56 fiind în mediul rural) ce oferă cursuri gratuite unui număr de peste 5.000 de elevi
 • +6 (6 voturi)    
  Recomandare Adfaber (Joi, 23 aprilie 2020, 10:20)

  Alexandra Dumitrascu [anonim]

  Adfaber contribuie la dezvoltarea comunităților cu ajutorul tehnologiei și sprijină oamenii în a înțelege și invăța cum să utilizeze tehnologia pentru o viață mai bună. ONG-ul realizează proiecte în educație și sănătate, menite să ajute tinerii și persoanele care înțeleg oportunitățile aduse de tehnologie, cât și persoanele din medii defavorizate.

  Printre proiectele Adfaber se numără:
  Technovation: Evenimentul global care încurajează elevele românce să urmeze o carieră în IT și antreprenoriat

  Kids in Tech: Clubul de tehnologie prezent în 348 de școli de stat din România (56 fiind în mediul rural) ce oferă cursuri gratuite unui număr de peste 5.000 de elevi

  https://adfaber.org/
  https://www.facebook.com/ADFABER.org/
 • 0 (0 voturi)    
  Recomandare Asociatia de Servicii Sociale Scut (Vineri, 24 aprilie 2020, 13:12)

  Busuioc Mariana [anonim]

  Asociatia De Servicii Sociale SCUT este un ONG care activeaza in Brasov din 2001 si care sprijina persoane cu boli cronice de sanatate mintala (schizofrenie, tulburare bipolare, etc.) prin terapii de specialitate, consiliere si sprijin social, mediere, activitati de socializare, etc. in cadrul centrului de zi SCUT. De asemenea un alt grup vulnerabil sprijinit de asociatie sunt familiile in risc social si tinerii care ies din centrele de plasament. Asadar deservim un numar mare si divers de beneficiari cu multe nevoi specifice, oameni care au povesti de viata care pot fi adevarate lectii pentru noi.
 • 0 (0 voturi)    
  Fondul local de investiții Craiova-Initiativa ARTI (Luni, 27 aprilie 2020, 21:56)

  Sorina Velicu [anonim]

  Buna ziua,


  Va scriu deoarece având in vedere situația actuala și pandemia COVID19, situația din Craiova nu este una tocmai buna iar lucrurile degenerează pe zi ce trece.

  Așadar, ARTI a creat fondul local de investiții COVID19 pentru Craiova prin Centru Voluntaris, care va fi susținut in paralel de o platforma de donații online, dar și donații in-kind, care sa alterneze cu un număr dedicat de sms (8837 Craiova).


  Scopul campaniei:

  Donațiile vor sprijini toate spitalele din Craiova, respectiv secțiile spitalelor care solicită ajutor. In acelasi timp, ne propunem să achizitionam direct consumabile medicale și echipamente pe care sa le dam către spitale, usurand procesul de achiziționare. Pentru fiecare donație va exista un proces verbal de predare-primire sau un acord, dacă vorbim de transfer de fonduri.

  Platforma folosită cu ajutorul căreia se vor strange donații este platforma urmatoarea:

  https://www.semimaratonulcraiovei.ro/

  Donatiile sunt actualizate zilnic si le pputeti urmari pe pagina de facebook a Centrului Voluntaris:

  https://www.facebook.com/voluntaris.craiova/


  Toate bune,

  Sorina Velicu
  Manager Fundrasing ARTI


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by