webPR O nouă campanie ECOTIC, „Comune Curate”, ia startul în Valea Lupului, județul Iași

de N.A.     webPR.ro
Joi, 26 aprilie 2018, 11:12 Actualitate | Mediu


Comune curate
Foto: ecotic
​Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, dezvoltă o nouă componentă dedicată mediului rural – COMUNE CURATE. Urmând același tip de abordare și mecanism, campania va debuta în perioada 23-27 aprilie 2018,  în localitatea Valea Lupului din județul Iași. 

După cum se știe, România are obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În acest context, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației în vederea predării DEEE la punctele de colectare specializate.

Astfel, începând cu luna aprilie 2018, campania de tradiție a ECOTIC, „Orașe Curate”, campanie care urmărește obiectivul de conștientizare în mediul urban, va dezvolta o componentă dedicată mediului rural, sub denumirea de COMUNE CURATE. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC va informa locuitorii din comune și zone rurale din toată țara asupra necesității colectării DEEE și pune la dispoziție puncte de colectare unde aceste deșeuri pot fi aduse și predate spre reciclare.

În 2018, campania debutează în comuna Valea Lupului, județul Iași, cu sprijinul Ministerului Mediului, Primăriei Comunei Valea Lupului, APM Iași, ADIS Iași și ECOREC RECYCLING. Între 23-27 aprilie 2018, locuitorii din Valea Lupului sunt încurajați să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor din Valea Lupului care va preda un deșeu de minim 5kg cumulate la punctele de colectare special amenajate, va primi un premiu instant. Punctele de colectare sunt amplasate după cum urmează:
Sediul Primăriei Comunei Valea Lupului (luni-vineri de la 08:00 – 16:00)
Școala Valea Lupului (luni-vineri de la 08:00 – 14:00)

Pentru ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase, se poate suna la numărul de telefon 0747 412 240. O echipă ECOREC se va deplasa şi va ridica DEEE de la domiciliu, în data de 27 aprilie 2018.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 113.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 11 ani de activitate. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

125 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version