Orice frigider funcționează corect dacă are o temperatură ideală la care să păstreze alimentele. Totul cu scopul de a evita ca acestea să se altereze. Astfel, am descoperit ce temperatură trebuie să fie în frigider astfel încât alimentele să nu se strice, scrie lovedeco.ro.

Frigider plin cu alimenteFoto: Jacques Alexandre / Alexandre Jacques / Profimedia

Ca oricare alt electrocasnic din casă, frigiderul are rolul lui bine stabilit. Fără un frigider în casă, păstrarea și conservarea alimentelor nu ar putea fi posibile. Astfel că, temperatura la care trebuie ținut un frigider e un aspect crucial al funcționării acestuia. Precum și a conservării eficiente a alimentelor.

Majoritatea producătorilor recomandă ca temperatura ideală a frigiderului să fie cuprinsă între 1 și 3 grade Celsius. Practic, trebuie să setezi frigiderul la limita de înghețare, dar fără să fie atinsă.

Frigiderele noi au incorporate un astfel de sistem de afișare a temperaturii. Însă dacă frigiderul tău nu are unul, iată e poți face. Ia un termometru și lasă-l 20 de minute în frigider. Verifică apoi temperatură și setează la punctul ideal.

Totodată, la fel de importantă este integritatea frigiderului. În sensul în care trebuie protejat pentru a funcționa optim și pentru a menține temperatura dorită.

  • Când temperatura internă a frigiderului depășește 4 grade Celsius, bacteriile încep să se multiplice exponențial;
  • Un frigider curățat în mod regulat va funcționa optim pentru o perioadă mai lungă de timp;
  • Ușile frigiderului ar trebui să rămână închise dacă are loc o pană de curent. Aerul rece va rămâne la interior, iar alimentele vor fi păstrate până la patru ore. Congelatorul poate menține temperatura până la 48 de ore dacă nu este deschis.

Află pe lovedeco.ro cele mai comune probleme care pot schimba temperatura din frigider