Şeful Tesla, Elon Musk, nu l-a defăimat pe Vernon Unsworth, un explorator britanic care a participat la salvarea unui grup de băieți captivi într-un complex de peșteri din Thailanda, prin faptul că l-a descris drept pedofil, a decis vineri un juriu din Statele Unite, transmite BBC, potrivit Mediafax.

Elon MuskFoto: Flickr

Unsworth a solicitat daune în valoare de 190 milioane de dolari fondatorului Tesla, argumentând că tweet-ul în care Musk l-a descris drept pedofil i-a afectat reputația.

Vernon Unsworth a îndeplinit rolul de lider în echipa de recuperare a celor 12 băieţi şi a antrenorului lor de fotbal rămași captivi în peştera Tham Luang Nang Non, în iulie 2018. Acesta a spus în fața instanței că Musk l-a etichetat în mod fals drept un "tip pedo" pe Twitter.

Musk s-a apărat argumentând că fraza "tip pedo" este una comună în Africa de Sud, unde fondatorul Tesla a crescut.

Vorbind cu jurnaliștii după ce juriul a decis în favoarea sa, Musk a spus: „Credința mea în umanitate este restaurată”.

Avocatul lui Vernon Unsworth, Lin Wood, a declarat că decizia "nu este benefică pentru societate", adăugând: "Acest verdict transmite un singur semnal - că puteți face orice acuzație pe care doriți să o faceți, oricât de josnică ar fi și de neadevărată, și că puteți scăpa basma-curată", a spus el.

Speța a fost urmărită îndeaproape pentru că se consideră că a testat un prag legal în SUA în ceea ce privește materiale și postări defăimătoare pe social media. Juraților le-a luat mai puțin de o oră să ajungă la un verdict unanim în procesul de patru zile din Los Angeles.

Cu 29,8 milioane de urmăritori, contul de Twitter al lui Musk este o sursă majoră de publicitate pentru firma sa de maşini electrice din California, care nu îşi face reclamă.

Cazul Unsworth a fost doar cea mai recentă problemă cu care s-a confruntat Musk, după ce a avut un an 2018 şi un început de 2019 dificil, în care a avut deseori ciocniri cu Wall Street, iar Tesla s-a confruntat cu probleme de producţie.

Episodul a început când Musk a oferit un mini-submarin realizat de compania sa care a realizat racheta SpaceX să ajute la salvarea grupului din peşteră. Unsworth a spus în iulie anul trecut, la trei zile după salvare, că oferta lui Musk a fost doar o mişcare de imagine. Două zile mai târziu, Musk a postat mai multe mesaje pe Twitter, inclusiv unul în care îl numea pe Unworth "tip pedo". Musk şi-a prezentat ulterior scuzele pentru comentariu.