Sute de mii de pelerini tineri l-au intampinat la Madrid pe Papa Benedict al XVI-lea cu aplauze si entuziasm, sub o maree de steaguri, joi seara. Suveranul Pontif a mers in piata Cibeles, pentru prima sa intalnire cu tinerii catolici in cadrul Zilelor Mondiale ale Tineretului.

Papa a denuntat "deprecierea, discriminarea deschisa sau ascunsa" a crestinismului, indemnand tinerii sa nu le fie "frica" sa-si arate credinta si a criticat hedonismul care domina prezentul si a cerut o regandire a economiei mondiale, bazata pe consumism.

Peste un milion de pelerini vor participa la slujba duminicala oficiata de Suveranul Pontif.

Intre timp, politia spaniola a dispersat manifestantii care s-au adunat din nou in piata centrala Puerta del Sol, din Madrid, pentru a protesta impotriva vizitei Suveranului Pontif.

Fortele de ordine au intervenit joi seara, pentru a preveni ciocnirile dintre sustinatorii laicitatii, care s-au opus vizitei Suveranului Pontif la Madrid si pelerinii, sositi in capitala Spaniei pentru Zilele Mondiale ale Tineretului.

Miercuri seara, protestele au ecaladat la Madrid, unde aproximativ 5.000 de spanioli s-au adunat in piata centrala, in cursul serii, nemultumiti de costul vizitei Papei Benedict al XVI-lea.

Sub sloganul "Din taxele mele, zero centi pentru Papa", manifestantii au raspuns apelului lansat de 140 de asociatii de aparare a laicitatii, ale crestinilor progresisti, ale militantilor de stanga sau de aparare a cauzei homosexualilor, pentru a protesta impotriva costurilor produse bugetului public de organizarea vizitei Papei Benedict al XVI - lea la Madrid, cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului, estimate la 50 de milioane de euro