Andrzej Lepper, un politician populist din Polonia, care a fost vicepremier in Guvernul de la Varsovia si ministru al Agriculturii, a murit vineri, la varsta de 57 de ani, transmite CBS. Potrivit anchetatorilor si presei poloneze, politicianul s-a sinucis.

Andrzej LepperFoto: Reuters

Politistii au declarat ca au descoperit cadavrul politicianului in biroul sau din Varsovia. Anchetatorii afirma ca, cel mai probabil, Lepper s-a sinucis.

Lepper a devenit cunoscut in anii '90, dupa ce a condus mai multe proteste impotriva politicilor guvernamantale, considerate daunatoare pentru agricultorii polonezi.

In 2000, politicianul populist, cunoscut pentru discursurile sale nationaliste, a fondat Samoobrona (Partidul Autoapararea), care a devenit membru al coalitiei de guvernamant aflata la putere in Polonia intre 2005 si 2007.

Coalitia s-a destramat din cauza certurilor intre cele trei partide si dupa aparitia informatiilor ca Lepper a solicitat unei femei din partid sa intretina relatii sexuale cu el.

Lepper a fost gasit vinovat pentru aceste acuzatii in 2010, insa a facut apel impotriva condamnarii la inchisoare.

El a mai fost acuzat de tulburarea ordinii publice si pentru defaimarea unor ministri polonezi.

Partidul sau s-a bucurat de sustinerea polonezilor saraci din mediul rural, care s-au simtit exclusi de la bunastarea economica cunoscuta de Polonia dupa aderarea la Uniunea Europeana, in 2004.