Transportation Security Administration (TSA) din Statele Unite este criticata din nou dupa ce agentii sai au perchezitionat corporal un bebelus, relateaza MSNBC. Scandalul a izbucnit dupa ce un pasager aflat pe aeroportul international din Kansas City a postat pe Twitter o fotografie in care ofiterii de securitate din TSA controleaza un bebelus aflat in bratele mamei sale.

Un control amanuntitFoto: Captura Msnbc.com

Jacob Jester, cel care a realizat poza, a scris ca este sigur ca perchezitia copilului a fost "o masura extrema" si ca "nu vreau sa se intample asta fiului meu". "Nu cred ca un copil de opt luni reprezinta o amenintare pentru securitate", a spus el.

Poza facuta sambata de Jester a strans peste 300.000 de vizualizari pe Twitter.

Un purtator de cuvant al TSA a scris pe blogul agentiei ca "am revizuit controlul facut respectivei familii si am descoperit ca, in timpul controlului pentru explozibili, caruciorul copilului a declansat alarma. Ofiterii nostri au urmat procedurile de control standard, verificand familia dupa declansarea alarmei. Familia a fost foarte cooperanta si a ajuns la timp la poarta de imbarcare. Copilul care apare in poza a primit o perchezitie modificata, care se aplica in cazul copiilor mai mici de 12 ani".

Incidentul de la aeroportul din Kansas City intervine dupa mai multe scandaluri legate de controalele de securitate facute pe aeroporturile din SUA. Un baiat in varsta de 8 ani a fost perchezitionat la aeroportul din Portland, in timp ce o fetita de sase ani a fost verificata in New Orleans. O fosta Miss SUA, Susie Castillo, a depus recent o plangere impotriva TSA, afirmand ca s-a simtit "violata" dupa ce agentii de securitate au atins-o de patru ori in zona genitala in timpul unui control la aeroport.

TSA a precizat recent ca, in mai multe randuri, copiii au fost folositi pentru a transporta explozibili in diferite locuri. "Copiii si adultii trebuie sa fie supusi acelorasi restrictii pentru a asigura securitatea", a spus Transportation Security Administration.

Controalele efectuate de TSA au provocat nemultumire in multe aeroporturi din SUA, dupa ce unii pasageri au sustinut ca au fost "pipaiti" de agentii de securitate, iar controalele "le incalca intimitatea". Pasagerii care refuza sa treaca prin detectoarele corporale sunt perchezitionati de agentii TSA.

Intr-o declaratie facuta anul trecut si citata de BBC, seful TSA, John Pistole, a afirmat ca in prezent se depun eforturi pentru a face controalele "cat mai putin neplacute pentru pasageri". Pistole a adaugat insa ca nu vor exista "schimbari pe termen scurt".

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy