WikiLeaks, site-ul care a provocat furia Pentagonului dupa ce a publicat zeci de mii de documente secrete legate de razboiul din Afganistan, a anuntat ca pregateste, impreuna cu mai multe organizatii media, o serie de astfel de rapoarte clasificate legate de conflictul din Irak, relateaza Newsweek in pagina electronica.

Potrivit lui Iain Overton, editor al Biroului de Jurnalism de Investigatie, o organizatie non-profit din Londra, materialul reprezinta "cea mai mare scurgere de informatii militare" care a avut loc vreodata, fiind de trei ori mai amplu decat cel legat de razboiul din Afganistan.

In colaborare cu The New York Times, The Guardian si Der Spiegel, site-ul WikiLeaks a publicat 77.000 de documente asupra conflictului din Afganistan si a anuntat ca in curand urmeaza alte 15.000.

Overton a declarat pentru Newsweek ca organizatia sa colaboreaza cu WikiLeaks si mai multe posturi TV si publicatii din diverse state pe materiale de presa bazate pe documente irakiene. El a admis ca informatiile facute publice ar putea pune in pericol vietile unor persoane si a asigurat ca trateaza situatia cu seriozitate.

Potrivit Newsweek, rolul fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, in acest proiect nu este clar.