Politia din Venezuela a anuntat ca a arestat doua persoane care au incercat sa destabilizeze sistemul bancar prin postarea de zvonuri pe site-ul Twitter, transmite AFP. Cei doi suspecti, un barbat si o femeie, ar putea fi condamnati la 11 ani de inchisoare.

Poltistii sustin ca cei doi "s-au folosit de site-ul de socializare Twitter pentru a raspandi zvonuri false cu scopul de a destabiliza sistemul bancar national... si a determina retrageri de numerar", a afirmat seful departamentului stiintific si tehnic din politie, Wilmer Flores.

Daca sunt gasiti vinovati, cei doi suspecti risca pana la 11 ani de inchisoare potrivit unei legi din 2001, care pedepseste raspandirea de informatii false sau folosirea oricarui mijloc ilegal cu scopul de a destabiliza sistemul bancar.

Autoritatile au confiscat de la suspecti un telefon mobil de pe care fusese trimis "primul mesaj" pe Twitter, precum si doua hard drive-uri externe si alte echipamente. Politia nu a dezvaluit continutul exact al mesajelor de pe Twitter.

AFP precizeaza ca bancile din Venezuela sunt intr-o situatie delicata dupa ce guvernul presedintelui socialist Hugo Chavez a inceput sa intervina in acest sector. Mai mult de 12 banci mici si mijlocii au fost expropriate sau complet inchise dupa noiembrie 2009.

Ultima institutie financiara preluata de guvern a fost Banco Federal, a opta banca din tara ca marime. Chavez a acuzat directorii institutiei "ca au condus banca, in mod iresponsabil, in situatia falimentului".