Scandalul cu privire la abuzurile sexuale savarsite de preotii catolici se rasfrange si asupra unui episcop german, care a fost pus sub acuzare, miercuri, intr-un caz de pedofilie. Robert Zollitsch, sef al Conferintei Episcopale din Germania este suspectat ca a permis unui preot, acuzat de abuzuri sexuale comise asupra unui copil in anii 1960, sa fie mutat intr-o alta parohie in 1987, informeaza Reuters.

Biserica din Freiburg, oras din sud-vestul Germaniei, unde este anchetat, in prezent, episcopul, a acuzat procurorii si mass-media de "senzationalism" atunci cand se refera la acuzatiile de "complicitate si tainuire a abuzurilor sexuale" impotriva arhiepiscopului de 71 de ani si a negat ca numirea unui preot intr-o parohie ar fi responsabilitatea directa a lui Zollitsch.

O serie de acuzatii referitoare abuzuri fizice si sexuale savarsite de catre preotii catolici din Europa si Statele Unite a impins Vaticanul in, probabil, cea mai grava criza din istoria moderna.Un alt episcop german, Walter Mixa din Augsburg, alaturi de clerici inalti din Belgia si Irlanda au renuntat la viata religioasa din cauza unor acuzatii asemanatoare.