Medicii din Mexico City care nu isi vor informa pacientele gravide ca au dreptul legal de a face avort sau care refuza sa indrume femeile catre medici care practica avorturi ar putea fi condamnati la inchisoare. Daca legea va fi aprobata de legislativul local, medicii care nu vor discuta posibilitatea unei intreruperi de sarcina cu o pacienta gravida vor fi supusi unor sanctiuni care includ inchisoarea de la unu pana la patru ani, amenzi si inclusiv pierderea licentei medicale, anunta Foxnews.

Proiectul de lege, propus de Comitetul de Sanatate si dezbatut, in prezent, in cadrul legislativ, se bucura de sprijinul Partidului Revolutiei Democratice- acelasi partid care, in 2007, a votat adoptatea unei legi care permite efectuarea intreruperilor de sarcina.

Presedintele Comitetului de Sanatate, care a introdus proiectul de lege, Beatriz Rojas, spune ca legea este necesara, deoarece " conceptele morale sau religioase au tendinta sa influenteze decizia femeii, prin dezinformare".

Reprezentantii partidelor conservatoare se opun acestei initiative si ameninta ca se vor adresa instantelor de judecata pentru a impiedica adoptarea unei astfel de legi.

Initiativa a fost introdusa pe 22 aprilie, la implinirea a trei ani de cand legislatia orasului Mexico City, care difera de legislatia tarii, a legalizat avorturile efectuate in primele 12 saptamani de sarcina.