Mai multi activisti care lupta pentru drepturile triburilor indigene au apelat la producatorii filmului "Avatar" pentru a ajuta un trib indian sa se protejeze de amenintarile lumii moderne.

Organizatia "Survival International" din Londra a trasat o paralela intre Na'vi din "Avatar" si tribul Dongria Kondh din estul statului indian Orissa. Acesta din urma se lupta sa isi apere muntele sacru de compania britanica Vedanta Resources, care intentioneaza sa inceapa exploatarea muntelui, scrie CNN.

Survival International a facut un anunt in revista Variety, in care ii cere regizorului James Cameron sa ajute tribul indian. "La fel ca si Na'vi din Avatar, Dongria Kondh se afla in pericol, intrucat teritoriile lor vor fi exploatate de Vedanta Resources, o companie care va folosi orice mijloace pentru a-si atinge scopul" a declarat Stephen Corry, directorul Survival International. Organizatia nu a spus deocamdata daca a primit vreun raspuns din partea producatorilor filmului.

In plus, si organizatia Amnesty International a criticat aspru compania britanica pentru planurile de exploatare a muntelui Niyamgiri, mentionanad intr-un raport ca "deschiderea minei ar ameninta cu disparitia tribul Dongria Kondh, o comunitate indigena formata din 8,000 de persoane, care locuieste pe acest munte de cateva sute de ani".