Dominique de Villepin a fost achitat de toate acuzatiile in afacerea Clearstream. Fostul premier francez a fost urmarit pentru complicitate la denunt calomnios, tainuire a furtului, abuz de incredere si complicitate la uz de fals, intr-un dosar ce data inca din 2004. Acesta a fost suspectat ca a orchestrat o campanie de defaimare a lui Nicolas Sarkozy, inaintea alegerii sale la presedintie.

De Villepin a sustinut intodeauna ca este nevinovat si ca procesul este un moft al presedintelui Sarkozy, care il detesta.

Sarkozy, cel care ar fi jurat sa-l "spanzure" pe rivalul sau de "un carlig de macelar", a refuzat sa faca vre-un comentariu. Potrivit Palatului Elysee, Sarkozy nu intentioneaza sa faca apel la verdictul de joi, noteaza the Guardian.

Pe vremea cand era ministru de Externe si apoi de Interne, de Villepin a ordonat o ancheta asupra unor documente ale institutiei financiare luxemburgheze Clearstream, fara a le spune nimic colegilor din guvern.

El a fost suspectat ca a incercat sa-l discrediteze pe actualul sef al statului, Nicolas Sarkozy, al carui nume era citat in documente privitoare la detinatorii de conturi dubioase in strainatate, ca beneficiar al unor comisioane obtinute in urma vanzarii unor fregate catre Taiwan, in 1991.