Un avion american de linie, ce decolase din Portland si se indrepta spre Hawaii, s-a intors noaptea trecuta la locul de decolare, escortat de doua avioane americane de vanatoare de tip F15, din cauza unui pasager turbulent, anunta AFP.

Potrivit Comandamentului Apararii Aerospatiale Nord-americane (NORAD), avionul apartinand companiei Hawaiian Air a fost interceptat in jurul orei locale 1:00 (21:00 GMT), dupa ce decolase din Portland. "La scurt timp de la decolare, un pasager a provocat tulburari la bordul avionului, iar pilotul a decis sa se intoarca din drum", se arata intr-un comunicat al Comandamentului.

Aeronava a aterizat la Portland un sfert de ora mai tarziu. Fortele de ordine ancheteaza incidentul, se mai precizeaza in comunicat, care nu contine, insa, alte detalii.

NORAD este un organism aflat sub comandament comun american si canadian, ce utilizeaza avioane de vanatoare pentru a raspunde eventualelor amenintari teroriste aeriene. Organismul a fost creat in 1958, pentru a proteja continentul nord-american de eventuale atacuri aeriene in timpul Razboiului Rece.

Pe 25 decembrie anul trecut, in prima zi de Craciun, un nigerian in varsta de 23 de ani a incercat sa detoneze un dispozitiv explozibil la bordul unui avion al companiei americane Delta, ce transporta 278 de pasageri. Atentatul a fost insa dejucat, iar aeronava a aterizat in siguranta la Detroit.

Ulterior, tentativa de atentat a fost revendicata de aripa al-Quaida din Yemen. Nigerianul a fost retinut de autoritatile americane si risca inchisoare pe viata.