La doar o zi dupa ce un ziar din Belgrad a acuzat Bulgaria ca "a injunghiat Serbia in spate", o alta publicatie sarba afirma ca bulgarii ii ataca intotdeauna pe sarbi atunci cand nu stiu de care parte sa se afle, informeaza Novinite.

"Echipa legala sarba este profund dezamagita de sprijinul energic pe care Bulgaria l-a aratat fata de independenta Kosovo in cadrul audierilor ce se desfasoara la Curtea Internationala de Justitie de la Haga", a scris ziarul Press, adaugand ca acest lucru confirma traditia Bulgariei de a injunghia Serbia in spate cand lucrurile se complica.

Suportul pe care Bulgaria il arata Albaniei saboteaza obiectivele principale ale diplomatiei sarbe de a deveni cel mai important jucator din Balcani, scrie publicatia.

Press il mentioneaza pe nationalistul Pavel Chernev, despre care spune ca este "unul din prietenii pe care Serbia ii are in Bulgaria". Chernev a rupt steagul Kosovo atunci cand provincia si-a anuntat unilateral independenta.

Articolul din Press vine la doar o zi dupa ce ziarul "Politika" a criticat dur Bulgaria pentru ca oficiali de la Sofia au sustinut decizia de declarare a independentei provinciei Kosovo. "Bulgaria ne-a injunghiat din nou pe la spate", a scris sambata "Politika", referindu-se la audierile desfasurate la Curtea Internationala de Justitie de la Haga, unde delegatia bulgara si-a manifestat sustinerea pentru independenta regiunii Kosovo.

Serbia cere Curtii sa declare "ilegala" independenta Kosovo, afirmand ca oficialii albanezi de la Pristina au incalcat legile internationale atunci cand au declarat independenta unilaterala a provinciei, la 17 februarie 2008.

Pana in acest moment, independenta Kosovo a fost recunoscuta de circa 63 de state, incluzand 22 din cele 27 de state membre ale UE.