Campania electorala pentru alegerile prezidentiale din Filipine nu se anunta deloc plictisitoare, in cursa inscriindu-se deja ultimul Mesia al Terrei - comandantul sef al Pamantului, Rigoberto Madera, si un barbat al carui principal atu este ca imita perfect cantecul cocosului, relateaza AFP. La ultimele alegeri, au candidat Isus Cristos si un apropiat al lui Adolf Hitler.

Rigoberto Madera, care se prezinta drept "comandantul sef al Pamantului, Imparatul, ultimul Mesia", a fost primul care s-a inscris vineri pe lista candidatilor la prezidentialele din mai 2010.

"Voi candida si la alegerile prezidentiale americane, pentru a-i succeda lui Barack Obama", a spus Madera, 62 de ani, unul dintre obisnuitii candidatilor la prezidentialele filipineze.

Un alt candidat, George Samia, 60 de ani, se autointituleaza "Samia Manok", ceea ce inseamna "puiul de gaina". Si, pentru a convinge lumea ca asa este, candidatul a lansat mai multe "cucurigu" in fata membrilor socati ai comisiei electorale.

Un sofer de taxi in varsta de 34 de ani, Wendell Lope, a insistat sa fie inscris in cursa prezidentiala, desi limita de varsta este fixata la minim 40 de ani.

Progamul sau consta in aducerea in fata justitiei a Spaniei, Statelor Unite si Japoniei, care au ocupat de-a lungul timpului aceasta tara.

Daniel Martina, 49 de ani, este un alt candidat neobisnuit: principalul punct al programului sau consta in trecerea intregii tari de la standardul de curent de 220 de volti la 110 volti.

Filipine nu a dus lipsa de candidaturi stranii la alegerile prezidentiale: la precedentul scrutin, un barbat a pretins ca este Isus Cristos iar altul ca este un apopiat al lui Adolf Hitler.

Si totusi, in cursa s-au inscris mai multe personalitati care doresc sa preia puterea de la presedintele Gloria Arroyo. Printre ele figureaza fostul presedinte Joseph Estrada, gratiat in 2007 dupa ce fusese condamnat la inchisoare pe viata pentru coruptie.

Un contracandidat puternic este Benigno Aquino, fiul fostul presedinte Corazon Aquino, care a murit in august si care ii succedase la sefia statului dictatorului Ferdinand Marcos, care a condus tara intre 1986 si 1992.