Sotii Michelle si Barack Obama par cuplul perfect, admirat de milioane de oameni din intreaga lume. Obisnuitele lor intalniri de vineri seara fac deliciul presei, iar recent, cei doi s-au urcat in Air Force One pentru a petrece o seara in doi la un teatru din Manhattan. Weekendul acesta, cuplul Obama, aflat la Paris impreuna cu cele doua fiice, a renuntat la o cina in compania Carlei Bruni si a lui Nicholas Sarkozy pentru o seara petrecuta in familie.

Si totusi, sustine publicatia britanica The Telegraph, cuplul Obama nu a fost mereu asa. The Telegraph citeaza o carte aparuta recent, "The Renegade" ("Renegatul"), ce are ca subiect candidatura neasteptata a lui Barack Obama la alegerile prezidentiale.

Cartea vorbeste si despre o perioada tensionata din familia Obama, din anul 2000, cand casnicia actualului lider de la Casa Alba ar fi fost in pragul colapsului din cauza ambitiilor politice ale acestuia si a situatiei financiare a familiei.

Barack Obama era, pe atunci, senator de Illinois si a candidat fara succes pentru un loc in Congres, in timp ce sotia sa statea acasa cu prima fiica a cuplului, Malia, in varsta de doar 2 ani. "Casnicia lor era tensionata, atunci cand fiica lor cea mica, Sasha, s-a nascut. Michelle avea impresia ca politica este o pierdere de timp", scrie autorul "Renegatului", domnul Wolffe.

Totusi, autorul cartii a declarat, saptamana trecuta, la un post de televiziune, ca acum, lucrurile in familia Obama merg mult mai bine.

"Renegatul" a fost numele de cod pe care serviciile secrete americane i l-au dat lui Barack Obama atunci cand acesta a decis sa candideze la alegerile prezidentiale, fara sa fie cotat cu sanse reale de a castiga.