Poliția l-a arestat din nou pe Peter Murrell, soțul fostului lider scoțian Nicola Sturgeon, într-o investigație în curs de desfășurare asupra finanțelor Partidului Național Scoțian (SNP), pro-independență, au informat joi BBC și Reuters.

Nicola Sturgeon si Peter Murrell, sotul eiFoto: Scott Heppell / AP / Profimedia

UODATE Poliția l-a acuzat pe Peter Murrell de deturnare de fonduri de la Partidul Național Scoțian, relatează Reuters, citând BBC și alte publicații.

Poliția din Scoția a spus, fără să-l numească pe Murrell, că un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost audiat după ce a fost arestat din nou în ancheta care vizează SNP.

Un purtător de cuvânt al SNP a refuzat să comenteze, spunând că ar fi inadecvat „în această etapă”.

Sturgeon, care a ocupat funcția de prim-ministru al Scoției din 2014 până la demisia ei în februarie anul trecut, a fost, de asemenea, arestată anul trecut în cadrul aceleiași anchete și apoi eliberată fără acuzații. Ea a negat orice infracțiune.

Investigațiile, care au început în 2021, s-au concentrat în special asupra utilizării donațiilor de 600.000 de lire sterline (683.000 de euro) colectate în ultimii ani în vederea organizării unui nou referendum de independență, un proiect aflat în impas în fața refuzului Londrei.

Finanțarea strânsă de militanții pentru independență ar fi fost folosită în alte scopuri