Paza de coastă italiană a salvat doi bătrâni cu elicopterul de pe acoperișul unei case printr-un luminator, după ce ploile abundente au provocat inundații și alunecări de teren în regiunea Emilia-Romagna, relatează BBC.

Inundatii ItaliaFoto: IPA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

De altfel, Guardia Costiera a publicat mai multe imagini similare cu oameni salvați de pe balcoane și acoperișuri cu elicopterul.

13 persoane au murit în regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei și mai multe sunt date dispărute după ce 23 râuri s-au revărsat, inundând 42 de municipalități.

Numărul morților a crescut joi la 13, când au fost găsite alte patru cadavre, față de bilanțul anunțat miercuri seară de autorități. În orăşelul Russi, două persoane, în vârstă de 73 şi 71 de ani, au fost găsite moarte împreună în casa lor, au declarat autorităţile locale.

Aproximativ 400 de drumuri avariate sau distruse.

Cel puțin 10.000 de oameni au fost forțați să-și părăsească casele, iar mulți dintre cei care au rămas în zonele inundate au rămas fără curent electric. Unul dintre trupurile neînsuflețite, o femeie, a fost dus de apă din casa sa până pe o plajă la aproximativ 20 km distanță