Armata americană a doborât duminică după-amiază un obiect de mare altitudine deasupra lacului Huron, a declarat Pentagonul. Un alt obiect neidentificat a fost doborât sâmbătă deasupra nordului Canadei, iar vineri, un obiect neidentificat a fost doborât în spațiul aerian al Alaskăi, potrivit CNN.

Marile Lacuri din America de NordFoto: NASA Earth / Zuma Press / Profimedia

Toate cele trei obiecte păreau diferite, potrivit a doi oficiali americani. Un oficial a spus că aveau aproximativ aceeași dimensiune. Doi oficiali au declarat că se crede că niciunul dintre cele trei obiecte nu a avut propulsie, deși epava trebuie încă examinată pentru a fi siguri.

„Nu sunt în măsură să categorisesc cum rămân în aer. Ar putea fi un balon de tip gazos în interiorul unei structuri sau ar putea fi un fel de sistem de propulsie. Dar, în mod clar, sunt capabile să rămână în aer”, a declarat duminică comandantul NORAD, generalul Glen VanHerck.

Mai mulți oficiali au declarat că se crede că obiectele doborâte în Alaska și deasupra Canadei au avut încărcături utile, ceea ce înseamnă că obiectul transporta ceva.

Iată ce știm acum despre obiecte:

  • În largul coastelor din nordul Alaskăi: A fost descris ca fiind un obiect metalic care s-a rupt în mai multe bucăți atunci când a lovit gheața la cădere, potrivit mai multor oficiali americani. Acest lucru sugerează că este posibil să fi avut un fel de structură, dar oficialii nu vor ști cu siguranță până când obiectul nu va fi recuperat.
  • Deasupra lacului Huron: CNN a relatat duminică că cel mai recent obiect doborât deasupra lacului Huron a avut o formă „octogonală”, cu sfori care atârnau și fără încărcătură vizibilă, potrivit unui înalt oficial al administrației. Acesta se deplasa la 6.000 de metri când a fost doborât, a declarat Pentagonul duminică.
  • Deasupra nordului Canadei: Obiectul doborât deasupra teritoriului Yukon din Canada părea a fi un balon cu o încărcătură metalică atârnând dedesubt, potrivit oficialilor.

Ministrul canadian al Apărării, Anita Anand, a descris obiectul ca fiind un „obiect cilindric” mai mic decât balonul de supraveghere chinezesc care a fost doborât în largul coastelor Carolinei de Sud cu o săptămână mai devreme.

Descrierile preliminare ale aspectului obiectelor subliniază dificultatea oficialilor administrației de a identifica scopul sau originea lor. Oficialii nu au reușit să spună ce ar putea fi obiectele, iar descrierile preliminare nu au adus mai multă claritate.

Oficialii s-au străduit să facă distincția între cele trei obiecte doborâte în ultimele trei zile și balonul chinezesc doborât deasupra Oceanului Atlantic. Cele trei obiecte de mai târziu erau toate de dimensiuni mai mici și zburau la o altitudine mult mai mică.

Citește și: