Ministrul afacerilor externe turc Mevlut Cavusoglu a invocat o „problemă tehnică” după ce un guvernator grec a fost reţinut timp de mai multe ore, sâmbătă, la Izmir, în vestul Turciei, informează marţi AFP și Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

„A fost (ceva) involuntar. Intrarea acestui cetăţean grec în ţara noastră a fost întârziată din cauza unei probleme tehnice. Odată problema tehnică rezolvată, acest cetăţean grec a fost autorizat să intre în ţara noastră”, a declarat luni şeful diplomaţiei turce, citat marţi de mai multe mass-media din Turcia.

Potrivit publicaţiei proguvernamentale Daily Sabah, guvernatorul grec a fost „victima omonimiei”.

„Acest incident este o neînţelegere, însă ceea ce face Grecia este intenţionat”, a adăugat Cavusoglu, fără alte detalii.

Atena a anunţat sâmbătă că a adresat un protest oficial Turciei după ce guvernatorul său din Macedonia centrală, Apostolos Tzitzikostas, a fost reţinut timp de şase ore la sosirea lui în portul din Izmir.

Tzitzikostas se deplasa în Turcia pentru o reuniune a Adunării regionale şi locale euro-mediteraneene.

Grecia şi Turcia, care întreţin relaţii istoric complicate, duc de luni de zile un război verbal, în special în legătură cu delimitarea frontierelor lor maritime şi aeriene, precum şi în legătură cu imigraţia.