Poliţiştii din Cehia au investit 12.000 de euro pentru a transforma o maşină de lux într-una de patrulare, transmite The Guardian. Bolidul confiscat poate atinge o viteză de 320 km/h şi va fi folosit pentru a urmări maşinile furate sau pentru a prinde teribiliştii care organizează curse ilegale de maşini.

Poliţist din CehiaFoto: Dreamstime

Maşina de lux, un Ferrari 458 Italia, model 2011, a fost confiscată de poliţiştii cehi iar acum a fost adaptată pentru a fi folosită în urmăriri şi pentru patrulare.

Bolidul a fost vopsit, i s-au pus dungi reflectorizante galbene şi albastre şi panoul luminos în partea superioară a maşinii.

Deşi o astfel de maşină poate ajunge şi la 160.000 de euro, poliţiştii cehi au precizat că toate modificările au costat 12.000 de euro, o sumă cu care se poate cumpăra o maşină Skoda hatchback nouă.

Autovehiculul poate ajunge la 100 km/h în doar 3.4 secunde, potrivit BBC.

Vehiculul va fi folosit de un departament special de supraveghere și va fi condus doar de ofițeri de poliție instruiți.

Jiri Zly, șeful departamentului de trafic al poliției, a declarat că mașina va fi folosită la nivel național împotriva celor mai agresivi şoferi de pe șoselele cehe.

Poliția cehă a confiscat sute de maşini de la infractori și unele sunt folosite pentru a combate activitățile infracționale grave din întreaga țară, susţin forţele de ordine. Însă majoritatea sunt vândute pentru a acoperi daunele făcute de cei care încalcă legea. Maşinile confiscate anul trecut, peste 900, au valorat câteva milioane de dolari, potrivit poliţiei din Cehia.

Cehia nu este prima ţară în care poliţişti folosesc maşini de lux. Ofițerii italieni au un parteneriat cu Lamborghini și își folosesc bolizii pentru a transporta rezervele urgente de sânge la locurile accidentelor. În Dubai, poliția dispune de o întreagă flotă de maşini puternice.