Armata rusă a scos de la „naftalină” o parte din tancurile T-62, experții militari și ucrainenii speculând că trupele de invazie au pierdut atât de multe tancuri încât sunt nevoite să recurgă la acest model depășit.

Vechi tanc sovietic T-62 Foto: DreamsTime

Astfel, în Rusia a fost filmat un tren încărcat cu astfel de tancuri, imaginile venind după ce partea ucraineană a spus în urmă cu câteva zile că, din cauza numărului mare de pierderi de tancuri, armata rusă este nevoită să reactiveze o anumită cantitate de T-62.

\uD83D\uDCFD️A military echelon with T-62 tanks spotted in Russia. Ukrainian side reported a few days ago that due to high amount of tank losses, Russian army is forced to re-activate certain amount of T-62s. #UkraineRussiaWar pic.twitter.com/Wn1RVqlW66

— MilitaryLand.net (@Militarylandnet) May 25, 2022

It is quite possible that these relics will be transferred to LNR/DNR forces, as previously other vintage equipment was delivered to them from Russia, including Grad-1 MLRS and MT-12 AT guns.

But we can't rule out that in the end they will be used by Russian troops. pic.twitter.com/1G28wnRkCg

— \uD83C\uDDFA\uD83C\uDDE6 Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) May 25, 2022
h2: T-62 este un model de tanc depășit din toate punctele de vedere

T-62 sunt inferioare din toate punctele de vedere tancurilor rusești/sovietice mai moderne, remarcă analistul militar Chris Owen .

Au un tun mai mic (115 mm față de 125 mm), un blindaj mai subțire, nu au încărcător automat, dispun de sisteme de control al focului și radio învechite, nu au capacități de luptă pe timp de noapte, viteze mai reduse și o cadență de tragere mai mică.

T-62 prezintă, de asemenea, dificultăți logistice semnificative. T-72, T-80 și T-90 au toate o construcție similară, cu piese și muniție comune și un grad ridicat de interoperabilitate. T-62 are o descendență complet diferită, descinzând din venerabilul T-55.

Uniunea Sovietică a început să fabrice tancuri principale de luptă T-62 în 1961, producția fiind oprită în 1975.

Dacă într-adevăr acestea vor apărea pe frontul din Ucraina, acest lucru înseamnă că armata rusă a rămas fără rezerve de tancuri mai moderne operaționale și că, dacă va rămâne și fără T-62 va ajunge să apeleze chiar și la „anticele” T-55.

Trupele ruse din Ucraina au pierdut, potrivit confirmărilor vizuale , 4.034 de vehicule și echipamente grele, arată centralizarea realizată de reputatul site oryxspioenkop.com.

(foto articol © Freakinbock | Dreamstime.com )

-------------